THEPOWERGAME
Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στον χώρο των επιχειρήσεων, με πρώτη δουλειά στην McKinsey Ισπανίας, πέρασε στον ακαδημαϊκό χώρο και από το 2004, έπειτα από ένα εργασιακό burnout που την έκανε να αναθεωρήσει το τι σημαίνει ευτυχία, διαπρέπει στον χώρο του coaching – mentoring.
Όπως αποκάλυψε η Νάνσυ Μαλλέρου, η Νο1 Coach στην Ελλάδα, ιδρύτρια της Life Clinic Group και βραβευμένη από το Women Economic Forum με το διεθνές βραβείο Iconic Women Creating a Better World for All, στο πλαίσιο ομιλίας της στο 13ο Συνέδριο Πωλήσεων που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) ο δρόμος δεν ήταν εύκολος, όμως η ανάγκη της να βρει την εσωτερική της ισορροπία την οδήγησε σε διαφορετικά επαγγελματικά μονοπάτια.
«Όταν καταρρέει το σύστημα γίνεται και συναισθηματικά και σωματικά και νοητικά. Το πώς βρίσκει κανείς την ευτυχία παραμένει από την αρχαιότητα ένα αναπάντητο φιλοσοφικό ερώτημα, διότι για τον καθένα ορίζεται διαφορετικά. Με την επιτυχία τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Ακόμη κι αν αποτύχεις, αν μάθεις κάτι από την αποτυχία, στο τέλος της ημέρας κερδίζεις εμπειρία. Δυστυχώς δεν μας μαθαίνει κανείς πώς να είμαστε ευτυχισμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επικαλούμενη έρευνες, τόνισε ότι μέχρι το 2040 Νο1 αιτία θανάτων, παγκοσμίως, θα είναι η κατάθλιψη και το στρες. Εστιάζοντας στην ελληνική πραγματικότητα πρόσθεσε ότι το 2019 το 40% των Ελλήνων εργαζομένων δήλωσαν πως βίωναν έντονα συναισθήματα άγχους και κατάθλιψης, συναισθήματα τα οποία επιβαρύνουν δραματικά την υγεία και σε παγκόσμιο επίπεδο ισοδυναμούν με κόστος ενός τρις δολαρίων σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
«Μέσα από τη δουλειά μου προσπάθησα να απαντήσω στο ερώτημα εάν η ευτυχία είναι σκοπός ή το μέσο; Το πιο βολικό είναι ευτυχία να είναι το μέσο μου. Κάνω αυτή την άσκηση με τον εαυτό μου τις τελευταίες δύο δεκαετίες και βλέπω ότι με πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Κοινός παρονομαστής είναι οι αξίες που έχει ο καθένας. Όλοι προσπαθούμε να αποφύγουμε τον πόνο και από την άλλη να πάμε στην απόλαυση. Υπάρχει βέβαια και αυτή η κατηγορία ανθρώπων που ανθίζει μέσα στη μιζέρια της. Παλαιότερα μας έλεγαν ότι ο χαρούμενος εργαζόμενος είναι ταυτόχρονα και παραγωγικός, κάτι που έχει αποδειχτεί στην πράξη».
Δίνοντας έναν ορισμό για το τι είναι η ευτυχία, η κα Μαλλέρου είπε πως πρόκειται για μία συναισθηματική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αίσθημα χαράς, ικανοποίησης και πληρότητας.
«Οι άνθρωποι χρειάζεται να νιώθουν την κοινότητα, ότι αποτελούν μέρος της. Το να βάζει ο εργοδότης ένα τραπέζι ping pong ή να έχει παροχές μασάζ, δεν σημαίνει ότι έχει έρθει πιο κοντά με τους εργαζόμενους και ότι έχει λύσει το πρόβλημα» υπογράμμισε.
Σε ό,τι αφορά τα οφέλη του corporate wellbeing, τόνισε ότι έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι επιφέρει 17% αύξηση στην παραγωγικότητα, ότι είναι 3,5 φορές πιο πιθανό οι οργανισμοί που προωθούν την υγεία να είναι καινοτόμοι καθώς επίσης και ότι προκύπτει 3,27 € μείωση ιατρικών εξόδων για κάθε 1 ευρώ που ξοδεύεται προς αυτή την κατεύθυνση.
Καταλήγοντας, είπε πως οι βασικές συζητήσεις που κάνει με τον περίγυρό της αφορούν συνήθως την απώλεια, το στρες και τις ναρκισσιστικές σχέσεις.