THEPOWERGAME
Τον Νοέμβριο κάνει «πρεμιέρα» το καινούργιο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας, που απευθύνεται δυνητικά σε 400 – 500 υπαλλήλους. Το νέο πρόγραμμα, τέταρτο κατά σειρά, που πραγματοποιείται επί διοίκησης Παύλου Μυλωνά, φαίνεται ότι θα είναι αρκετά ελκυστικό, αφού «ανεβάζει» τον πήχη της αποζημίωσης, σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα από τα προηγούμενα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του powergame.gr, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 10 Νοεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις αποχώρησης για περίπου ένα δεκαπενθήμερο.
Αν η νέα εθελούσια που εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας, τύχει της ανταπόκρισης στην οποία στοχεύει, το προσωπικό της Εθνικής θα υποχωρήσει από τα 7.100 άτομα σήμερα, στα 6.600 – 6.700 άτομα.
Πλαφόν στο ύψος της αποζημίωσης θα είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ποσό των 200.000 ευρώ, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, την ηλικία και τις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων. Στην προηγούμενη εθελούσια, που έγινε τον Δεκέμβριο του 2021, το πλαφόν ήταν τα 180.000 ευρώ.
Κύκλοι της αγοράς, θεωρούν ότι από τη στιγμή που το νέο πρόγραμμα είναι πιο «γενναιόδωρο» σε οικονομικούς όρους, θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο και θα προσελκύσει το αντίστοιχο ενδιαφέρον στο οποίο στοχεύει η Τράπεζα για τη μείωση του προσωπικού της (θα απευθύνεται κυρίως σε υπαλλήλους του δικτύου καταστημάτων της).
Την ίδια στιγμή, θα δώσει την ευχέρεια στην ανανέωση του προσωπικού της Τράπεζας, καθώς στον αντίποδα της εθελούσιας, η Εθνική αναμένεται να προχωρήσει σε προσλήψεις νέων ατόμων με περισσότερη εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες και περισσότερα skills στα εναλλακτικά ψηφιακά κανάλια.
Εξάλλου, στόχος της εθελούσιας, δεν είναι μόνο η μείωση κόστους (κάτι που συμβαίνει και με τη συνεχή μείωση του αριθμού των καταστημάτων), αλλά η ικανοποίηση των νέων αναγκών των πελατών της, όπως αυτές υπαγορεύονται από την ψηφιακή εποχή. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών στην Εθνική Τράπεζα γίνεται μέσα από το e-banking, καταγράφοντας διψήφια ποσοστά αύξησης χρόνο με το χρόνο.