THEPOWERGAME
![Χρηματιστήρια © Freepik](https://www.powergame.gr/wp-content/uploads/2024/10/stockmarket-agores-xrimatistiria-910x521.jpg)
Η εταιρεία hedge fund, Minotaur Capital, με έδρα το Σίδνεϊ, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εκτελεί έργο που συνήθως αναλαμβάνουν οι αναλυτές, έχει ξεπεράσει την παγκόσμια αγορά μετοχών κατά την πρώτη της εξαμηνία, μειώνοντας παράλληλα τα κόστη έρευνας.
Η εταιρεία ιδρύθηκε από την Αρμίνα Ρόζενμπεργκ και τον Τόμας Ράις. Η Ρόζενμπεργκ είχε προηγουμένως διαχειριστεί ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο μετοχών για τον δισεκατομμυριούχο στην τεχνολογία Μάικ Κάνον-Μπρουκς και είχε αναλάβει την έρευνα για μικρές αυστραλιανές εταιρείες για την JPMorgan Chase & Co. όταν ήταν 25 ετών. Ο Rice είναι πρώην διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Perpetual Ltd.
Οι τοποθετήσεις τους σε παγκόσμιες μετοχές απέφεραν απόδοση 13,7% κατά τους έξι πρώτους μήνες μέχρι τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με το 6,7% του MSCI All-Country World Index. Η Minotaur δεν έχει αναλυτές στο προσωπικό της, με τη Rosenberg να δηλώνει ότι τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης είναι πολύ ταχύτερα και οικονομικότερα.
«Έχουμε περίπου το μισό κόστος» όσον αφορά το κόστος του μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης σε σύγκριση με τον μισθό ενός junior αναλυτή στην αγορά μετοχών, δήλωσε η Ρόζενμπεργκ, για το πρόγραμμα της εταιρείας.
Ο «Μινώταυρος» είναι μία από τις αυξανόμενες εταιρείες hedge fund που πειραματίζονται με τρόπους βελτίωσης των αποδόσεων και μείωσης των εξόδων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς η τεχνολογία γίνεται όλο και πιο εξελιγμένη. Παρά ταύτα, παραμένει αβέβαιο αν τα μοντέλα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη θα μπορέσουν να προσφέρουν ανώτερες αποδόσεις μακροπρόθεσμα.
Το Minotaur Global Opportunities Fund έχει ευρύ πεδίο δράσης, εξετάζοντας όλες τις παγκόσμιες εισηγμένες μετοχές. Χρεώνει προμήθεια 1,5% ποσοστό διαχείρισης και 20% ποσοστό επί των κερδών από την απόδοση. Η Ρόζενμπεργκ δήλωσε ότι αναμένει το ταμείο να διαχειρίζεται περίπου 50 εκατ. δολ. Αυστραλίας (31 εκατ. δολ.) μέχρι το τέλος του 2025.
Η Minotaur είναι αισιόδοξη για τις μετοχές της ιταλικής εταιρείας κατασκευής υποθαλάσσιων καλωδίων Prysmian, μετά τη δουλειά της Ρόζενμπεργκ στο γραφείο του Κάνον-Μπρουκς για την υποστήριξη μιας γραμμής μετάδοσης 24 δισ. δολ. μεταξύ Σιγκαπούρης και ενός ηλιακού πάρκου στην Αυστραλία, η οποία αποκάλυψε πόσο λίγοι είναι κατασκευαστές αυτού του είδους και πόσο δραστήριο είναι το επιχειρηματικό αυτό πεδίο. Όταν προστέθηκε χειροκίνητα στην ανάλυση της τεχνητής νοημοσύνης, η Prysmian προέκυψε ως η κορυφαία επιλογή του «Μινώταυρου».
Διαβάστε επίσης
Τράπεζες: Το μεγάλο παιχνίδι για νέα έσοδα με εξαγορές και συμμαχίες
Η Ευρώπη θεατής στο παζάρι Τραμπ & Πούτιν για την Ουκρανία
Μπλε τιμολόγια: Τι θα κρίνει τη μαζικότερη στροφή των καταναλωτών