THEPOWERGAME
Την ανάγκη για επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων μέσα από την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και εργαλείων όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Ψηφιακά Δίδυμα, καθώς και τη συμβολή των οικοσυστημάτων και συνεργειών για την ενίσχυση της καινοτομίας και παραγωγικότητας τόνισε ο Dr. Peter Koerte, Chief Technology and Chief Strategy Officer της Siemens AG, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Ο Dr. Peter Koerte, συνομιλώντας με τη Γιάννα Ανδρονοπούλου, CEO Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής όπως το Δημογραφικό, η Κλιματική Αλλαγή και η Αστικοποίηση. «Η υιοθέτηση λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης και άλλων τεχνολογιών Industrial Metaverse μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα της βιομηχανίας και των υποδομών και να τις καταστήσει πιο ανθεκτικές και βιώσιμες», επισήμανε. Το κάλεσμά του για δράση από το πάνελ του Φόρουμ ήταν να επιταχυνθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε μεγάλη κλίμακα, τονίζοντας: «Η ισχυρή συνδεσιμότητα, η διαχείριση των δεδομένων και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων θα επιταχύνουν την υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και θα διαμορφώσουν το μέλλον της βιομηχανίας. Αλλά στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, κανένας οργανισμός δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνος του τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Χρειάζονται ισχυρά οικοσυστήματα και στρατηγικές συνεργασίες. Και εκείνοι που θα υιοθετήσουν πρώτοι τις τεχνολογίες Industrial Metaverse θα έχουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».
Σε επόμενη συζήτηση με τίτλο «Beyond the Hype: The metaverse and its Future Studies» συμμετείχε ο Θοδωρής Παπαδόπουλος, Head of Siemens Industrial Metaverse Lab, μαζί με τον Constantino Roselli, Founder & CEO στην εταιρεία NTZNS και συντονισμό του πάνελ από την Νίκη Παπάζογλου, αναδεικνύοντας τη συνεισφορά του Industrial Metaverse και την πορεία εφαρμογής του στη βιομηχανία, τα κτήρια και τις πόλεις.
«Οι υπάρχουσες και αναπτυσσόμενες τεχνολογίες, όπως τα Ψηφιακά Δίδυμα, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Μηχανική Μάθηση, η Εκτεταμένη Πραγματικότητα και το Υπολογιστικό Νέφος, αποτελούν τα δομικά στοιχεία του Industrial Metaverse και συνδυάζουν τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο όπως ποτέ άλλοτε, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την οικονομία πόρων. Στη Siemens επενδύουμε στη δημιουργία του Industrial Metaverse με συναρπαστικές προοπτικές για τον βιομηχανικό τομέα και την οικονομία γενικότερα. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης οι επιχειρήσεις, που δεν θα δώσουν έμφαση στην επιτάχυνση του ψηφιακού τους μετασχηματισμού θα απολέσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα και βασικό προαπαιτούμενο για την είσοδο στον ψηφιακό κόσμο» τόνισε σε ερώτηση σχετικά με την προοπτική του Industrial Metaverse.