THEPOWERGAME
Ο κόσμος της τεχνολογίας πασχίζει μανιωδώς να προλάβει τις εξελίξεις μετά τη φρενίτιδα που προκάλεσε η δημιουργία του ChatGPT, το chatbox της OpenAI, το οποίο μπορεί να μιμείται ανθρώπινες συζητήσεις, δημιουργώντας από ποιήματα μέχρι επιχειρηματικές στρατηγικές.
Οι τεχνολογικοί κολοσσοί δεν θέλουν να αφήσουν περιθώρια και να μείνουν πίσω στην κούρσα της τεχνολογικής επικράτησης και αντιδρούν παρακολουθώντας τα επόμενα βήματά του και ταυτόχρονα δρώντας υπό άκρα μυστικότητα για τα δικά τους, για να ανακόψουν την τροχιά της επιτυχίας του.
Microsoft
Πρώτα από όλα, η Microsoft η οποία πως προτιμά να μην δημιουργήσει ένα παρόμοιο εργαλείο από το μηδέν, αλλά να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI, την εταιρεία πίσω από το ChatGPT.
Η χρηματοδότηση είναι κρίσιμη, αφού κάθε συνομιλία ChatGPT κοστίζει μερικά σεντς για να ολοκληρωθεί, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της startup τον Δεκέμβριο.
Η Microsoft σχεδιάζει να ανανεώσει την μηχανή αναζήτησής της, Bing, η οποία δεν είναι δημοφιλής, με τεχνολογία από την OpenAI, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την Google. Ωστόσο, οι πρώτοι χρήστες του «Bing AI» αναφέρουν ανακρίβειες και ανατριχιαστικές συνομιλίες με το chatbot.
Η Google από τη μεριά της, βιάστηκε να ανακοινώσει το νέο εργαλείο αναζήτησής της, με ονομασία Bard που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο όμως επίσης παρουσίασε λάθη στις απαντήσεις των ερωτήσεων που του έδωσαν οι χρήστες.
Apple
Η εν λόγω εταιρεία τεχνολογίας, δεν έχει γνωστοποιήσει τα σχέδιά της σχετικά με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Μάλιστα, δεν ανέφερε τίποτα για την τεχνολογία που σχετίζεται με το ChatGPT, όταν της δόθηκε η ευκαιρία, σε μια εσωτερική εκδήλωση τεχνητής νοημοσύνης.
PingCap
Η εταιρεία δημιουργίας λογισμικού βάσης δεδομένων PingCap, διαθέτει ήδη ένα προϊόν που βασίζεται στο ChatGPT στην αγορά. Η εταιρεία έχει γραφεία στο Πεκίνο και στο Σαν Ματέο της Καλιφόρνια.
Η PingCap κυκλοφόρησε το «Chat2Query» για πελάτες εκτός Κίνας τον Ιανουάριο, χρησιμοποιώντας μια δημόσια διαθέσιμη διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών από την OpenAI. Το προϊόν επιτρέπει στους πελάτες να αναλύουν σε δευτερόλεπτα τα δεδομένα λειτουργίας των εταιρειών τους – όπως τα μοντέλα αυτοκινήτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις – χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν γλώσσα προγραμματισμού υπολογιστή, δήλωσε ο Liu Song, αντιπρόεδρος της PingCap.
Baidu
Η κινεζική μηχανή αναζήτησης του ομώνυμου τεχνολογικού γίγαντα, ανακοίνωσε πως ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης, θα ενσωματωθεί αρχικά στην αναζήτηση και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κοινό τον Μάρτιο. Το προϊόν ονομάζεται «Ernie bot» και προς το παρόν, λίγες πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές για τις δυνατότητές του και το πώς συγκρίνεται με το ChatGPT.
Alibaba
Ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου και cloud δήλωσε ότι δοκιμάζει εσωτερικά την τεχνολογία τύπου ChatGPT και χωρίς να παρέχει χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία.