THEPOWERGAME
Αίτηση έως τις 15 Μαρτίου στο oinognosia@keosoe.gr θα πρέπει να καταθέσουν όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν sommelier, δηλαδή να μάθουν τα μυστικά του κρασιού. Αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό καλό νέο, εκτός από γνώση, θα επιδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.
Σχετική πρόσκληση υπάρχει αναρτημένη στον διαδικτυακό τόπο του ΕΣΠΑ (https://www.espa.gr/Lists/Proclamations/Attachments/5161/Prosklisi_katartisis_Oinognosia.pdf).
Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέρχεται στους 507 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα από όλες τις Περιφέρειες της χώρας εκτός των Περιφερειών Κρήτης, Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας στις οποίες ο αριθμός των ωφελούμενων εξαντλήθηκε στην προηγούμενη πρόσκληση.
Τα προγράμματα κατάρτισης ανεξαρτήτως διάρκειας (100 ή 80 ωρών) θα περιλαμβάνουν μόνο θεωρητική εκπαίδευση και θα υλοποιηθούν εξολοκλήρου με τη μέθοδο της τηλεκατάρτισης και αντίστοιχα η πιστοποίηση θα διενεργηθεί καθ’ ολοκληρία εξ αποστάσεως (θα χρησιμοποιηθεί διαδικτυακό σύστημα επιτήρησης, οι προδιαγραφές του οποίου θα έχουν διαπιστευθεί από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης).
Όλα τα αντικείμενα κατάρτισης θα οδηγήσουν σε πιστοποίηση των αποκτηθέντων από τα προγράμματα προσόντων/ δεξιοτήτων, μέσω αξιολόγησης των γνώσεων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024.
Η διάρκεια των προγραμμάτων ανά θεματικό αντικείμενο έχει ως εξής:
– Γευσιγνώστης Οίνων: 100 ώρες
– Στέλεχος διαδικτυακού Marketing Οινοποιητικών Προϊόντων: 80 ώρες
– Στέλεχος Ανάπτυξης Οινοτουρισμού: 80 ώρεςΣτέλεχος Εξαγωγικού – – Διεθνούς Εμπορίου Οινοποιητικών Προϊόντων: 100 ώρες
– Στέλεχος Πωλήσεων Οινοποιητικών προϊόντων: 100 ώρες.
Τα κριτήρια επιλογής των ωφελούμενων στη βάση συγκεκριμένης μοριοδότησης είναι: χρόνος προϋπηρεσίας, σχέση εργασίας – καθεστώς απασχόλησης, ηλικία, συνάφεια εκπαίδευσης με το θεματικό αντικείμενο των προγραμμάτων (το οποίο δηλώνεται ως 1η προτίμηση με σειρά προτεραιότητας).