THEPOWERGAME
Ο Νίκος Καλογιάννης, ο bon viveur επιχειρηματίας, αποτελεί μύθο για την αγορά των αποσταγμάτων και δη του ούζου. Από τα οικογενειακά αποστάγματα Ούζο Καλογιάννη και Ούζο 12 -το πούλησε στην Ποτοποιία Μεταξά- ως το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, η 50χρονη και πλέον επαγγελματική πορεία του κ. Καλογιάννη άλλαξε έναν ολόκληρο κλάδο.
Το ούζο άλλωστε είναι ένα προϊόν με το οποίο έχει μεγαλώσει. “Το ούζο είναι παραπάνω απ’ το να είναι τα πάντα» έχει πει. Και αυτή η αγάπη του για το προϊόν φαίνεται στην πορεία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου το οποίο απέκτησε όταν πούλησε το Ούζο 12. Και είναι αυτό το ούζο που κατάφερε από την αφάνεια να πάρει κεφάλι στην εσωτερική αγορά και πλέον να ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου.
Αύξηση πωλήσεων εν μέσω πανδημίας
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως τα πήγε εν μέσω πανδημίας… Οι πωλήσεις του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αυξήθηκαν πέρυσι σε σχέση με το 2019 κατά 3,76% στα 17,007 εκατ. ευρώ. Σε αυτό βοήθησε και η κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων ούζου από τα σούπερ μάρκετ που υποκατέστησαν τον τζίρο της εστίασης που έμεινε κλειστή. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η πορεία των κερδών της εταιρείας που αυξήθηκαν 35,71% στα 1,868 εκατ. ευρώ ενώ κατά 8,26% ενισχύθηκαν τα ίδια κεφάλαια της στα 6,639 εκατ. ευρώ.
Στόχος της εταιρείας για τη φετινή χρονιά, σε αυτό το αβέβαιο και αρνητικό κλίμα τόσο της ελληνικής όσο και της παγκόσμιας οικονομίας, είναι να διατηρήσει τόσο το μερίδιό της στην αγορά όσο και τον όγκο των πωλήσεων. Ωστόσο, η διοίκηση της σημειώνει πως μια ενδεχόμενη συνέχιση του φαινομένου μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη οικονομική επιβράδυνση και απρόβλεπτα γεγονότα που να έχουν αντίκτυπο στην επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας.
Μιας εταιρείας και ενός brand που βαστάει από το 1894 οπότε και ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στο Πλωμάρι της Λέσβου, όπου ο Ισίδωρος Αρβανίτης έφτιαξε την περίφημη συνταγή του ομώνυμου ούζου του, δημιουργώντας το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου. Μετά από 100 και πλέον χρόνια, η εταιρεία χρησιμοποιώντας την ίδια συνταγή και τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής συνεχίζει να παράγει το ίδιο ούζο, με έμφαση στις εξαιρετικές πρώτες ύλες και τον ίδιο τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης, που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης.
Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου
Το αποστακτήριο του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αποτελεί μία σημαντική επενδυτική δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάπτυξη της Λέσβου και ενισχύει την τοπική κοινωνία.
Παράλληλα, η εταιρεία παράγει το πρώτο premium ούζο, το Ούζο Άδολο, την «καρδιά της καρδιάς» του Ούζου Πλωμαρίου, με το οποίο εγκαινίασε τη νέα ξεχωριστή κατηγορία εκλεκτού ούζου. Πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν από 100% τριπλή απόσταξη, περιορισμένης παραγωγικής δυναμικότητας. Για την Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης η δημιουργία μιας Premium κατηγορίας ούζου αποτελεί τη φυσική συνέχεια της υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζει το Ούζο Πλωμαρίου, ενώ ταυτόχρονα ήρθε για να καλύψει μία ανάγκη της αγοράς για ένα ξεχωριστό, ανώτερης ποιότητας προϊόν.
Επίσης, στην Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης ανήκουν και τα brands «Ούζο Ματαρέλλη» και «Το Δεκαράκι» Τσίπουρο Τυρνάβου, το οποίο αφορά σε προϊόν παραδοσιακού παραγωγού, παράγεται από την οικογένεια Βασδαβάνου στον Τύρναβο και αποτελεί το πρώτο μονοποικιλιακό προϊόν στην κατηγορία του. Διατίθεται σε τρείς ποικιλίες: Μοσχάτο, Μαλαγουζιά και Ροδίτη.