THEPOWERGAME
Ο Ταντάσι Γιανάι (Tadashi Yanai), και πλουσιότερος άνθρωπος της Ιαπωνίας, δώρισε 31 εκατομμύρια δολάρια στο τμήμα ανθρωπιστικών επιστημών του Κολεγίου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, ποσό ρεκόρ για το πρόγραμμα.
Η τελευταία του δωρεά ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ που είχε θέσει ο ίδιος ο Γιανάι, όταν έδωσε 25 εκατομμύρια δολάρια στη σχολή το 2020. Η τελευταία δωρεά θα διατεθεί στην Πρωτοβουλία Γιανάι για την Παγκοσμιοποίηση των Ιαπωνικών Ανθρωπιστικών Επιστημών, η οποία δημιουργήθηκε πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με ανακοίνωση την Πέμπτη.
Το μεγαλύτερο μέρος της δωρεάς από τον Yanai θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση ενός διαδικτυακού κόμβου με την ονομασία Japan Past & Present, ο οποίος, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πρωτοβουλίας Yanai, Michael Emmerich, θα αποτελέσει ένα one-stop shop για ακαδημαϊκούς σε όλο τον κόσμο.
Kαθαρή περιουσία 48,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Ο Γιανάι, 75 ετών, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ιαπωνίας με καθαρή περιουσία 48,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Είναι επικεφαλής της Fast Retailing, μιας αυτοκρατορίας ρούχων στην οποία ανήκουν μάρκες όπως η Uniqlo και η Theory. Πέρασε επίσης χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο της SoftBank Group Corp. του Masayoshi Son πριν αποχωρήσει πριν από σχεδόν πέντε χρόνια.
Από τον Οκτώβριο του 2021, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιαπωνία, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 26,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, και ο 40ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Το 2012 είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των 50 πιο επιδραστικών επιχειρήσεων του περιοδικού Bloomberg Markets.Αναφοράς χρίζει ότι τον Μάρτιο του 2011, ο Γιανάι δώρισε 1 δισεκατομμύριο γιεν στα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι του Τοχόκου το 2011.
Ο Emmerich, ο οποίος ειδικεύεται στην ιαπωνική λογοτεχνία και μετάφραση, δήλωσε ότι γνώρισε για πρώτη φορά τον Γιανάι μέσω μιας δουλειάς κειμενογράφου που ανέλαβε στην Uniqlo. Το ζευγάρι μίλησε για το μέλλον των ιαπωνικών ανθρωπιστικών επιστημών και τελικά ο Yanai βοήθησε στην ίδρυση της πρωτοβουλίας – η οποία γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Waseda του Τόκιο – με μια δωρεά 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Πρόσφατα η ομάδα αναζήτησε συνεργάτες για ένα διαδραστικό διαδικτυακό λεξικό κλασικής ιαπωνικής γλώσσας και είχε ανθρώπους από τη βιομηχανία της τεχνολογίας, καθώς και ακαδημαϊκούς, που έκαναν αίτηση.
«Μπορείτε να πάτε τώρα για πρώτη φορά, σε μια σελίδα και να δείτε τι είδους βιβλία κυκλοφορούν στις ιαπωνικές ανθρωπιστικές επιστήμες παντού», δήλωσε ο Emmerich. «Πηγαίνω και τσεκάρω αυτή τη σελίδα κάθε μέρα, γιατί είναι απλά συναρπαστικό να βλέπεις τι συμβαίνει».
Διαβάστε επίσης
Πώς ο Πειραιάς εξελίσσεται σε αυτόνομο τουριστικό προορισμό
Ακονίζουν τα “μαχαίρια” τους Τουρκία και Γερμανία για το ντονέρ
Πώς τα υβριδικά συστήματα ΑΠΕ θα μπουν στην “πρίζα” στα νησιά