THEPOWERGAME
Ο λαός το αναφέρει ως “η ισχύς εν τη ενώσει”. Είναι η ανάγκη συνύπαρξης και κοινής δράσης σε καιρούς σύνθετους και απαιτητικούς. Αυτή την ανάγκη έχουν απόλυτα κατανοήσει το λιανεμπόριο και η βιομηχανία. Εδώ και χρόνια έχουν οργανώσει σε διεθνές αλλά και τοπικό επίπεδο τον φορέα ECR. Τον κοινό τόπο συζήτησης και ενεργοποίησης μεταξύ λιανεμπόρων και προμηθευτών. Ένα χώρο ζύμωσης και σύνθεσης ανάμεσα σε δύο κλάδους που είναι αναγκασμένοι να ζουν μαζί, αν και στο παρελθόν θεωρούνταν ακόμα και εχθρικοί. Προ ολίγων ημερών ορίστηκε λοιπόν η νέα διοικητική ομάδα του ECR Ελλάδος. Μια ομάδα υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων σε μια περίοδο καμπής όχι μόνο για το εμπόριο αλλά και για τη χώρα ολόκληρη.
Ο Βασίλης Σταύρου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, και ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας λοιπόν θα είναι οι νέοι πρόεδροι του ΕCR Hellas για το Λιανεμπόριο και τους Προμηθευτές, αντίστοιχα. Οι κ.κ. Αρ. Παντελιάδης και Τσεντεμείδης μετά από έξι χρόνια συνεχούς παρουσίας και δύσκολων συγκυριών, δίνουν τις θέσεις τους με στόχο η αγορά να πάει σε νέα μονοπάτια. Και είναι αλήθεια πως οι προκλήσεις θα είναι μεγάλες και πυκνές. Κατ’ αρχάς έρχεται η μετά πανδημία περίοδος, μια συγκυρία δύσκολη, σύνθετη και αχαρτογράφητη για την αγορά. Μπορεί το σούπερ μάρκετ να δυνάμωσε αρκετά σε επίπεδο τζίρων αφού παρέμειναν εντός πανδημίας τα καταστήματα ανοικτά, όμως κανένας δεν μπορεί να πανηγυρίζει. Κι αυτό διότι το σκηνικό της επόμενης ημέρας είναι σύνθετο και μπερδεμένο.
Οι δύο λοιπόν έμπειροι μάνατζερς καλούνται να υπερβούν τους εαυτούς τους. Να οδηγήσουν την αγορά στη μετά πανδημία περίοδο όπως οι προκάτοχοι τους την οδήγησαν εντός της κρίσης των Μνημονίων.
Ο Ηπειρώτης στην καταγωγή Βασίλης Σταύρου, 50 ετών σήμερα ανέλαβε τις τύχες της ΑΒ Βασιλόπουλος σε μια κομβική περίοδο. Η εταιρεία είχε να διαχειριστεί την ενδυνάμωση του ανταγωνισμού και κυρίως της Σκλαβενίτης που ανέλαβε το δίκτυο της Μαρινόπουλος και της LIDL με τη Μασούτης που κινούνταν δυναμικά. Η ΑΒ Βασιλόπουλος εξακολουθούσε να παραμένει δυναμικά στον ανταγωνισμό, όμως δεν είχε περάσει ακόμα στη νέα πραγματικότητα. Άνθρωπος από τα σπλάχνα της ΑΒ Βασιλόπουλος θεωρείται 100% Βασιλοπουλικός.Υπήρξε άνθρωπος που διαχειρίστηκε κρίσεις όπως αυτή των διοξινών, της ψηφιοποίησης του γκρουπ, περνώντας από θέσεις ευθύνης εδώ και 27 χρόνια όπου ανήκει στην εταιρεία. Με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων τέθηκε επικεφαλής της Διεύθυνσης Προσωπικού της Ευρώπης και το Μάιο του 2014, ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ινδονησία και ένα χρόνο αργότερα ορίζεται επικεφαλής της Mega Image, θυγατρικής του ομίλου στη Ρουμανία, όπου και παρέμεινε με σημαντικές επιτυχίες και βραβεύσεις, μέχρι την επιστροφή του στην ΑΒ Βασιλόπουλος. Ένα άγνωστο στοιχείο της πορείας του είναι πως έχει υπάρξει μέλος των ειδικών δυνάμεων και είναι δρομέας αποστάσεων εδώ και χρόνια.
Με τη δική του σειρά ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αποτελεί τον έτερο πυλώνα του ECR Ελλάδος. Αυτόν της βιομηχανίας. Έχει περάσει από θέσεις ευθύνης όπως αυτή του εμπορικού διευθυντή και γνωρίζει τις βαλκανικές (και πάντοτε κρίσιμες για τη χώρα μας) αγορές ως πρώην στέλεχος της Heineken Σερβίας. Ανέλαβε προ τριετίας τη θέση του Ζωουλη Μηνά στην Ελλάδα με στόχο να πάει την Αθηναϊκή Ζυθοποιία στην νέα εποχή. Μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων που εκτός των νέων προϊόντων έχει να κάνει και με τη διαχείριση της πανδημίας στην ζυθοποιία, έναν κλάδο που λόγω της πίεσης στον τουρισμό έχει γνωρίζει πλήγματα. Ο κ. Δανιηλίδης ξεκίνησε στην Αθηναϊκή το 1992. Ανέλαβε διάφορες θέσης ευθύνης στη Διεύθυνση Πωλήσεων, με τελευταία αυτή του Εμπορικού Διευθυντή, το 2010.Το 2012 τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής στην Heineken Σερβίας. Θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους και ταλαντούχους πωλητές που πέρασαν ποτέ από την Αθηναϊκή και είναι ένας από τους νεότερους Έλληνες CEO που ανέλαβαν την ευθύνη της εταιρείας. Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και είναι πενήντα χρονών