Γ.Δ.
1549.32 -0,09%
ACAG
-1,17%
5.91
AEM
+0,61%
4.6245
BOCHGR
+0,40%
5.08
CENER
-0,94%
9.51
CNLCAP
0,00%
7.15
DIMAND
+1,49%
8.2
EVR
+2,01%
1.52
NOVAL
-1,01%
2.445
OPTIMA
0,00%
13.4
TITC
+4,10%
45.7
ΑΑΑΚ
0,00%
4.8
ΑΒΑΞ
-2,53%
1.93
ΑΒΕ
-0,22%
0.46
ΑΔΜΗΕ
+0,37%
2.68
ΑΚΡΙΤ
0,00%
0.76
ΑΛΜΥ
+3,48%
4.315
ΑΛΦΑ
-1,44%
1.784
ΑΝΔΡΟ
0,00%
6.48
ΑΡΑΙΓ
0,00%
10.87
ΑΣΚΟ
-0,61%
3.27
ΑΣΤΑΚ
0,00%
7.3
ΑΤΕΚ
+9,73%
1.24
ΑΤΡΑΣΤ
0,00%
8.76
ΑΤΤ
-2,64%
0.738
ΑΤΤΙΚΑ
-1,23%
2.4
ΒΙΟ
-1,80%
6.01
ΒΙΟΚΑ
-1,35%
1.83
ΒΙΟΣΚ
+0,33%
1.525
ΒΙΟΤ
+9,57%
0.252
ΒΙΣ
0,00%
0.144
ΒΟΣΥΣ
+1,71%
2.38
ΓΕΒΚΑ
+2,10%
1.46
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
+1,19%
18.68
ΔΑΑ
-0,12%
8.57
ΔΑΙΟΣ
-1,16%
3.4
ΔΕΗ
-0,60%
13.19
ΔΟΜΙΚ
+1,12%
2.715
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
+2,12%
0.337
ΕΒΡΟΦ
0,00%
1.925
ΕΕΕ
-0,89%
33.4
ΕΚΤΕΡ
-0,22%
1.776
ΕΛΒΕ
+3,77%
5.5
ΕΛΙΝ
-1,82%
2.16
ΕΛΛ
-0,34%
14.45
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
-0,89%
2.24
ΕΛΠΕ
+0,27%
7.49
ΕΛΣΤΡ
-0,44%
2.25
ΕΛΤΟΝ
+0,90%
1.8
ΕΛΧΑ
-0,71%
2.095
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.132
ΕΣΥΜΒ
-0,84%
1.175
ΕΤΕ
-0,07%
8.38
ΕΥΑΠΣ
+1,20%
3.38
ΕΥΔΑΠ
+3,04%
6.1
ΕΥΡΩΒ
-0,62%
2.423
ΕΧΑΕ
0,00%
4.965
ΙΑΤΡ
+1,05%
1.92
ΙΚΤΙΝ
+0,14%
0.352
ΙΛΥΔΑ
+2,60%
1.775
ΙΝΚΑΤ
-0,58%
5.15
ΙΝΚΑΤΔ
0,00%
0.0055
ΙΝΛΙΦ
+1,75%
4.64
ΙΝΛΟΤ
-0,37%
1.064
ΙΝΤΕΚ
-1,48%
6.01
ΙΝΤΕΤ
+1,32%
1.15
ΙΝΤΚΑ
-1,11%
3.11
ΚΑΡΕΛ
-1,80%
328
ΚΕΚΡ
-1,09%
1.355
ΚΕΠΕΝ
0,00%
1.74
ΚΟΡΔΕ
+1,33%
0.457
ΚΟΥΑΛ
-1,43%
1.38
ΚΟΥΕΣ
+2,27%
6.32
ΚΡΙ
+1,58%
16.05
ΚΤΗΛΑ
0,00%
1.75
ΚΥΡΙΟ
0,00%
1
ΛΑΒΙ
+1,05%
0.865
ΛΑΜΔΑ
+0,14%
6.96
ΛΑΜΨΑ
0,00%
37.2
ΛΑΝΑΚ
0,00%
1
ΛΕΒΚ
0,00%
0.276
ΛΕΒΠ
+2,38%
0.258
ΛΟΓΟΣ
+8,02%
1.75
ΛΟΥΛΗ
-0,62%
3.23
ΜΑΘΙΟ
0,00%
0.666
ΜΕΒΑ
0,00%
3.85
ΜΕΝΤΙ
+2,63%
2.34
ΜΕΡΚΟ
+2,07%
39.4
ΜΙΓ
0,00%
2.895
ΜΙΝ
0,00%
0.51
ΜΟΗ
-1,02%
21.36
ΜΟΝΤΑ
-1,33%
3.7
ΜΟΤΟ
-0,35%
2.85
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.66
ΜΠΕΛΑ
+1,87%
26.2
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
+0,80%
3.79
ΜΠΡΙΚ
+2,17%
2.35
ΜΠΤΚ
+9,22%
0.77
ΜΥΤΙΛ
+0,23%
34.76
ΝΑΚΑΣ
+3,16%
3.26
ΝΑΥΠ
-0,25%
0.786
ΞΥΛΚ
+2,51%
0.286
ΞΥΛΠ
0,00%
0.316
ΟΛΘ
-0,37%
27.3
ΟΛΠ
-0,66%
29.9
ΟΛΥΜΠ
0,00%
2.57
ΟΠΑΠ
+0,18%
16.56
ΟΡΙΛΙΝΑ
-2,61%
0.783
ΟΤΕ
-1,88%
14.6
ΟΤΟΕΛ
-0,91%
10.94
ΠΑΙΡ
+3,94%
1.055
ΠΑΠ
+0,78%
2.57
ΠΕΙΡ
-1,55%
4.381
ΠΕΡΦ
0,00%
5.5
ΠΕΤΡΟ
-0,24%
8.18
ΠΛΑΘ
+1,75%
4.07
ΠΛΑΚΡ
+1,36%
14.9
ΠΡΔ
0,00%
0.376
ΠΡΕΜΙΑ
+0,79%
1.272
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
6.2
ΠΡΟΦ
+1,34%
5.3
ΡΕΒΟΙΛ
-0,30%
1.69
ΣΑΡ
-0,87%
11.4
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
0,00%
0.36
ΣΙΔΜΑ
-0,32%
1.555
ΣΠΕΙΣ
+0,69%
5.84
ΣΠΙ
+1,33%
0.608
ΣΠΥΡ
0,00%
0.151
ΤΕΝΕΡΓ
0,00%
20
ΤΖΚΑ
+0,33%
1.5
ΤΡΑΣΤΟΡ
0,00%
1.3
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
+0,59%
1.7
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΛΕΞΟ
-0,65%
7.7
ΦΡΙΓΟ
+5,53%
0.21
ΦΡΛΚ
+0,12%
4.105
ΧΑΙΔΕ
-0,73%
0.68

Τσαρλς Μπιλιλής: O ομογενής που έβαλε το ελληνικό φαγητό στις πτήσεις της Delta

Ελληνική γεύση θα έχουν τα μενού της Delta One και της πρώτης θέσης της Delta Airlines, καθώς από τις 15 Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή η συνεργασία της αμερικανικής αεροπορικής με την αλυσίδα ελληνικού φαγητού Souvla του ομογενή Τσαρλς Μπιλιλή. Συγκεκριμένα, θα προσφέρονται δύο από τα πιο διάσημα πιάτα της αλυσίδας που ήδη διαθέτει πέντε καταστήματα στο Σαν Φρανσίσκο. Πρόκειται για την ελληνική κοτοσαλάτα και το frozen greek yogurt με σιρόπι βύσσινο. Η συνεργασία θα αφορά τις πτήσεις από Σαν Φρανσίσκο προς Βοστόνη και το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Ο Τσαρλς Μπιλιλής, τον οποίο το περιοδικό «Bon Appetit» έχει χαρακτηρίσει ως τον Mark Zuckerberg των εστιατορίων τύπου fast fine, ανέφερε μεταξύ άλλων πριν από μερικές ημέρες στον λογαριασμό του στο LinkedIn: «Tο να βλέπουμε ελληνικό φαγητό σε μία μεγάλη αεροπορική εταιρεία δημιουργεί μεγάλη υπερηφάνεια στους Ελληνοαμερικάνους, όπως εγώ. Αυτή είναι η αρχή μίας υπέροχης συνεργασίας και μίας συναρπαστικής νέας αρχής για την Souvla και ανυπομονώ να δω πού θα μας οδηγήσει».

© Souvla
© Souvla

Γιος δύο ομογενών, η μητέρα του γεννήθηκε στο Χαλάνδρι και ο πατέρας του έχει καταγωγή από τη Μάνη, ο Τσαρλς Μπιλιλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βοστόνη και μετακόμισε μόνιμα στην Καλιφόρνια από το 2006. Η δημιουργία της Souvla, όπως δηλώνει ο ίδιος, είναι ο αντικατοπτρισμός της σχέσης του με τις ελληνικές του ρίζες. «Το 99% των πελατών που έρχονται και τρώνε στην Souvla δεν είναι Έλληνες, όμως αισθάνονται άνετα και με το φαγητό και με το αν προφέρουν σωστά τα ονόματα των πιάτων και με το περιβάλλον και νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει τόσο με την ελληνική φιλοξενία όσο και με την κουλτούρα φαγητού και παρέας που έχουμε οι Έλληνες».

Με σπουδές στην γαστρονομία στο Johnson & Wales University και στο Cornerll University ξεκίνησε τη Souvla το 2014 έχοντας θητεύσει πριν, δίπλα σε διάσημους σεφ, όπως οι Thomas Keller και Michael Mina. Η σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του εστιατορίου ήρθε το 2011, όταν και παραιτήθηκε από τη δουλειά του για να ταξιδεύσει στην Ελλάδα για ένα μήνα δοκιμάζοντας γεύσεις σε όλη τη χώρα, ώστε να καταλήξει σε ένα μοντέλο γρήγορου και σύγχρονου εστιατορίου με βάση ελληνικές γεύσεις.

© Souvla
© Souvla

All Greeks

Ο Μπιλιλής επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο την Ελλάδα για την εξεύρεση προμηθευτών καθώς το σύνολο των κρασιών, των αναψυκτικών ακόμη και του εμφιαλωμένου νερού που προσφέρονται στην Souvla προέρχονται από την χώρα μας. Στη συλλογή του υπάρχουν κρασι, όπως οι Ακακίες του Κυρ Γιάννη, το Ασύρτικο του Αλεξάκη, το ροζέ και το Αγιωργίτικο του Σκούρα και ρετσίνα από το Κτήμα Γαίας. Αντίστοιχα τα αναψυκτικά του ακόμη και τα τύπου κόλα είναι από τη Λουξ. Παράλληλα, η Souvla χρησιμοποιεί αποκλειστικά ελληνικό ελαιόλαδο καθώς και τυριά από Έλληνες παραγωγούς.

H πανδημία έχει πάει προσωρινά πίσω τα σχέδια επέκτασης της Souvla στη Νέα Υόρκη καθώς και την δημιουργία του έκτου εστιατορίου στο Σαν Φρανσίσκο που ο Μπιλιλής φιλοδοξούσε να αποτελέσει το κατάστημα – ναυαρχίδα της αλυσίδας.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!