THEPOWERGAME
Οι περισσότεροι γνώρισαν τον Μάριο Καπότση αυτές τις ημέρες ως Ολυμπιονίκη με την Εθνική Ομάδας Πόλο που μας έχει κάνει υπερήφανους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Κάποιοι τον γνώριζαν ήδη ως σύντροφο της Κόνι Μεταξά, ενός pop idol και κόρης του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή.
Ελάχιστοι όμως είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι ο Μάριος Καπότσης βρίσκεται πίσω από ένα από τα πιο πετυχημένα dating app στην Ελλάδα, του Vespr.
Με τον παίκτη του Θοδωρή Βλάχου συνομίλησε το πρακτορείο Associated Press στο Τόκιο στα πλαίσια ενός ρεπορτάζ που έκανε για την σχέση των αθλητών με τα social media κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Μάριος Καπότσης βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει το Vespr, χωρίς όμως να γίνει γνωστό εάν η εφαρμογή dating χρησιμοποιήθηκε και στο Ολυμπιακό Χωριό τις δύο εβδομάδες των Αγώνων.
Όπως εξήγησε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης στο apnews το Vespr τίθεται σε λειτουργία μόνο την νύχτα.
«Ξεκινάει όταν δύει ο ήλιος, καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας είναι ανοιχτό και διακόπτει την λειτουργία του το ξημέρωμα. Ότι κάνεις κατά την διάρκεια ενός βραδιού, το επόμενο βράδυ δεν υπάρχει, έτσι κάθε βράδυ ξεκινάει από την αρχή.»
Το Vespr το οποίο ξεκίνησε το 2019 και πήρε το όνομα του από την λατινική λέξη vesper (εσπερινός) έχει ήδη δεκάδες χιλιάδες χρήστες.
Όπως είχε αναφέρει ο Μάριος Καπότσης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο nou-pou.gr πέρυσι «το Vespr είναι ένα social dating app που ξεκινά τη λειτουργία του κάθε βράδυ, μόλις ο ήλιος δύει.
Είναι ενεργό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και, με την ανατολή του ήλιου το επόμενο πρωί, όλα χάνονται. Ό,τι γίνεται το βράδυ, μένει εκεί. Αυτό σημαίνει ότι οι συνομιλίες που κάναμε, τα stories που ανεβάσαμε ή τα matches -δηλαδή τα προφίλ άλλων χρηστών με τα οποία είχαμε interaction κατά τη διάρκεια της βραδιάς- σβήνονται. Τα μόνα που διατηρούνται είναι οι πληροφορίες και η φωτογραφία του προφίλ μας, όπως και οι πέντε Vesprs – δηλαδή οι πέντε «φίλοι» μας.
Στο Vespr δεν μπορείς να κάνεις αναζήτηση με βάση το όνομα ενός χρήστη. Μπορείς να κάνεις αναζήτηση με βάση κριτήρια όπως η ηλικία, η απόσταση, το φύλο και τα ενδιαφέροντα κάποιου.
Και η εφαρμογή σού εμφανίζει όλα τα προφίλ που πληρούν αυτά τα κριτήρια. Οπότε, αν έχουμε μιλήσει ένα βράδυ και δεν με έχεις βάλει μέσα στους πέντε Vesprs σου, δεν μπορείς να με ξαναβρείς απλώς πληκτρολογώντας το όνομά μου. Κι αν έχεις ήδη πέντε Vesprs, για να αποκτήσεις έναν καινούριο πρέπει πρώτα να διαγράψεις έναν».
Ο Μάριος Καπότσης ο οποίος έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, και παράλληλα με τις αθλητικές του υποχρεώσεις πραγματοποιεί μεταπτυχιακό στο Digital Marketing, βρίσκεται στην διαδικασία δημιουργίας ενός ακόμη app, αυτή την φορά φιλανθρωπικού χαρακτήρα.