Στο φυσικό του δικαστή παρέπεμψε τον πρώην υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, η Βουλή των Ελλήνων με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητων βουλευτών (Αντώνης Σαμαράς, Μάριος Σαλμάς, Δημήτρης Κυριαζίδης, Χάρης Κατσιβαρδάς).
Με βάση τις θέσεις που εξέφρασαν τα κόμματα, κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Προανακριτικής, υπέρ της παραπομπής του πρώην υφυπουργού ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καταψήφισαν Πλεύση Ελευθερίας και 4 ανεξάρτητοι, ενώ αποχώρησαν, διαμαρτυρόμενοι για την διαδικασία που ακολουθήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά και η Νίκη.
Μετά το Πάσχα, η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει με κλήρωση ποια θα είναι τα πέντε μέλη του δικαστικού συμβουλίου που θα εξετάσουν την υπόθεση του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου. Σημειώνεται ότι ο κ. Τριαντόπουλος το μεσημέρι της Παρασκευής έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, μέσω της οποίας επιβεβαιώνει εκ νέου τις διατυπωμένες θέσεις του σχετικά με το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του: «Επί του θέματος αυτού έχω τοποθετηθεί με την από 18-3-2025 επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της ως άνω Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής κ. Παναγή Καππάτο, και το από 28-3-2025 προς αυτήν (Επιτροπή) υπόμνημά μου, το περιεχόμενο των οποίων καθ’ ολοκληρίαν επιβεβαιώνω και δια της παρούσης».
Από τη στιγμή που ο πρώην υφυπουργός παραπέμφθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο υπάρχουν πέντε σενάρια γύρω από το τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα:
- Το Δικαστικό Συμβούλιο να ασκήσει δίωξη στον πρώην υφυπουργό και να τον παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο.
- Το Δικαστικό Συμβούλιο να κρίνει ότι υπάρχει ζήτημα ακυρότητας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και να επιστρέψει την υπόθεση στη Βουλή.
- Το Δικαστικό Συμβούλιο κατά την έρευνα που θα πραγματοποιήσει, να κρίνει ότι υπάρχουν κι άλλα αδικήματα για τον ίδιο ή ότι «εμπλέκονται» κι άλλα πρόσωπα, όπως οι κ.κ. Παπαθανάσης και Τσακίρης και να επιστρέψει η υπόθεση και πάλι στη Βουλή.
Η υπόθεση να οδηγηθεί στην τακτική Δικαιοσύνη, όπως φάνηκε να είναι και η υπερασπιστική του γραμμή του κ. Τριαντόπουλου. Επ’ αυτού βουλευτές της αντιπολίτευσης σχολίαζαν με νόημα ότι ο πρώην υφυπουργός στο υπόμνημά του κινήθηκε σε αντίθετη γραμμή με όσα έλεγε, καθώς μιλούσε για παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη. Σε μία τέτοια περίπτωση ο κ. Τριαντόπουλος θα μπορούσε να καθίσει στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Λάρισας και να ελεγχθεί για πράξεις που έγιναν επ’ ευκαιρία και όχι κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Σύμφωνα με τα ίδια πρόσωπα, οι πρώην υπουργοί οδηγούνται στον φυσικό δικαστή που είναι το Ειδικό Δικαστήριο. Το Δικαστικό Συμβούλιο να μην ασκήσει δίωξη και η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.