Μετά από δύο και πλέον ώρες ολοκληρώθηκε η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση της Προανακριτικής Eπιτροπής για τα Τέμπη, με τα κόμματα που μετέχουν σε αυτή να λαμβάνουν διορία έως τις 4 Απριλίου προκειμένου να καταθέσουν στο προεδρείο τα πορίσματά τους.
Είναι ενδεικτικό ότι από την έναρξη της συνεδρίασης η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά να αποχωρούν από τη συνεδρίαση όταν ο πρόεδρος Παναγής Καππάτος προσπάθησε να αναγνώσει το υπόμνημα που έστειλε στην Επιτροπή ο πρώην υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος.
Από τη συνεδρίαση αποχώρησε και η Νίκη κάνοντας λόγο για «θεσμική εκτροπή» ενώ για «απόδειξη κυνισμού και δειλίας», μίλησε το ΠΑΣΟΚ. «H νομιμότητα καταστρατηγείται, οι θεσμοί παρακάμπτονται και προκύπτει ένα καίριο ζήτημα. Αν η κυβερνητική πλειοψηφία πιστεύει ότι ο κ. Τριαντόπουλος δεν έχει καμία ευθύνη, όπως άλλωστε και ο ίδιος ισχυρίζεται, αλλά παρ´ όλα αυτά αποφασίσει να του ασκήσει ποινική δίωξη, τότε διαπράττεται κατάχρηση εξουσίας. Οφείλει να εξηγήσει με ποια νομική βάση στέλνει στο δικαστικό συμβούλιο, έναν αθώο», αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην επιτροπή. Ταυτόχρονα εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης υποστήριξαν ότι «η προσβολή των θεσμικών διαδικασιών, η κυβερνητική στρατηγική αποφυγής λογοδοσίας και η συγκάλυψη συνεχίζονται».
Ακόμη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι το Σύνταγμα υποχρεώνει τη Βουλή να ερευνήσει την υπόθεση, δεν παρέχει ευχέρεια στον υπουργό να αποφασίζει τα στάδια της διαδικασίας. Στη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι η εξέταση κρίσιμων νέων στοιχείων, όπως το email του κ. Τριαντόπουλου, καθιστά επιβεβλημένη τη συνέχιση της διαδικασίας και την εξέταση μαρτύρων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από χθες Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε την απόφαση να μην καταθέσει πορισματική έκθεση, καθώς δεν θέλει να νομιμοποιήσει τη διαδικασία.
Την ίδια ώρα ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες εξέφρασε την εκτίμηση ότι η δίωξη Τριαντόπουλου χωρίς την αναλυτική περιγραφή των πραγματικών περιστατικών είναι άκυρο. Μάλιστα έσπευσε να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο «καραμπινάτης ακυρότητας», αλλά και για το ενδεχόμενο απαλλαγής του Χρήστου Τριαντόπουλου. Παράλληλα, αντέδρασε και στη μη αποδοχή της αίτησης παράστασης της Μαρίας Καρυστιανού.
Ως εκ τούτου στις 7 Απριλίου η Προανακριτική θα συνεδριάσει για τέταρτη και τελευταία φορά, όπου και θα συζητηθεί το πόρισμα και οι γνώμες των κομμάτων και ακολούθως το λόγο θα έχει η Ολομέλεια με μυστική ψηφοφορία.