Με προορισμό τις ΗΠΑ αναχωρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς θα λάβει μέρος στους εορτασμούς για τα 204 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Μαρτίου στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Πέρα από την παρέλαση της 5ης λεωφόρου, ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε όλους τους εορτασμούς της ομογένειας. Συγκεκριμένα, αύριο, Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δώσει το «παρών» στην πανηγυρική πανομογενειακή συνεδρίαση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.
Επιπρόσθετα, θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, στη Νέα Υόρκη, ενώ την Παρασκευή 28 Μαρτίου θα παραστεί στην έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Bowling Green. Μετά το πέρας της τελετής θα ακολουθήσει ομιλία του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ σε στελέχη της ομογένειας και εκπροσώπους της απόδημης νεολαίας. Παράλληλα, πριν από την παρέλαση της 5ης λεωφόρου θα δώσει το «παρών» στο πρόγευμα και τους χαιρετισμούς που θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Pierre.
Μετά την επιστροφή του Νίκου Ανδρουλάκη στην Αθήνα θα μπει σε εφαρμογή η επιχείρηση «restart», με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πατάει το «κουμπί» των αλλαγών στη «σκιώδη» κυβέρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημειώνεται ότι πάνω από 3.000 βιογραφικά βρίσκονται στον έκτο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, εκεί όπου είναι το γραφείο του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.
Τα βιογραφικά, όλο το προηγούμενο διάστημα, αξιολογήθηκαν επισταμένως από τον γραμματέα της ΚΠΕ, Ανδρέα Σπυρόπουλο, τη Χαρά Κεφαλίδου, τον Θανάση Γλαβίνα και πλέον όλα είναι έτοιμα για τις ανακοινώσεις. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί είχαν αναρωτηθεί γιατί δεν γίνονται οι σχετικές ανακοινώσεις, κάνοντας λόγο για κωλυσιεργία από την πλευρά της ηγετικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι έπρεπε να γίνει σωστή αξιολόγηση των προσώπων που θα κληθούν να αναλάβουν ρόλο στη «σκίωδη» κυβέρνηση της Χαριλάου Τρικούπη.