THEPOWERGAME
Στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και δη στον Παύλο Πολάκη αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν τον έχουν διώξει ποτέ, δεν τον έδιωξαν ποτέ. Δεν έχει φύγει ποτέ. Διεγράφη για τυπικούς λόγους. Την επόμενη μέρα της διαγραφής του, ήταν στα έδρανα της Βουλής, όλοι τον έγλειφαν κανονικότατα, είχαν διαπιστώσει πως ο Κασσελάκης τον φοβάται».
Σε ερώτηση αρχικά για τις χθεσινές δηλώσεις που έκανε η Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με την υπόθεση Λινού, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «Θέλω να κάνω ένα σχόλιο για κάτι που είπε η κ. Γεροβασίλη και είναι και λίγο προσωπικό. Την άκουσα που είπε για την κ. Λινού ότι καταπατάται το τεκμήριο της αθωότητάς της. Θέλω να συμφωνήσω μαζί της, έχει απόλυτο δίκιο. Όλος ο χειρισμός της πλευράς Κασσελάκη στο θέμα Λινού είναι πλήρης παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς της, την οποία παρουσιάζουν στον ελληνικό λαό περίπου ως κλέφτρα. Θέλω να πω όμως στην κ. Γεροβασίλη το εξής: Όταν πήγε σαν επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στον τότε εισαγγελεά του Αρείου Πάγου να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση αρχειοθετήσεώς μου για την υπόθεση Novartis, δεν είχε παραβιάσει το δικό μου τεκμήριο αθωότητας; Το λέω για να καταγράψω το μέγεθος της πολιτικής υποκρισίας στην Ελλάδα. Εγώ δεν παραβιάζω τεκμήριο αθώτητας ούτε του κ. Πολάκη, δεν θα πω κλέφτη ούτε τον κ. Πολάκη».
Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις εσωτερικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη, είπε: «Δεν τον έχουν διώξει ποτέ, δεν τον έδιωξαν ποτέ. Δεν έχει φύγει ποτέ. Διεγράφη για τυπικούς λόγους. Την επόμενη μέρα της διαγραφής του, ήταν στα έδρανα της Βουλής, όλοι τον έγλειφαν κανονικότατα, είχαν διαπιστώσει πως ο Κασσελάκης τον φοβάται. Ο Πολάκης επέβαλε την ατζέντα του στον Κασσελάκη. Πιστεύετε πως θα είναι ζημιά για τη Νέα Δημοκρατία αν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πολάκης;».
Για τις εξελίξεις στην Υγεία και για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία της περιφέρειας και πώς αυτές μπορούν να καλυφθούν, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Χθες υπεγράφη από τον αρμόδιο υφυπουργό και έχει σταλεί προς δημοσίευση η νέα ΚΥΑ για τις άγονες περιοχές και τα κίνητρα που θεσπίζουμε. Μόλις εκδοθεί σε ΦΕΚ η νέα ΚΥΑ θα κάνουμε τις προσκλήσεις για προσλήψεις προσωπικού με τα νέα κίνητρα. Εκτιμούμε πως με τα νέα κίνητρα που έχουμε θεσπίσει, θα έχουμε πολύ καλύτερη προσέλευση ιατρικού προσωπικού απ’ ότι ως τώρα. Ένας γιατρός που πηγαίνει σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο, θα πρέπει να παραμείνει εκεί, με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, τουλάχιστον πέντε χρόνια. Πιθανόν να μικρύνουμε αυτό το διάστημα. Το έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι σήμερα του νούμερο 1 πρόβλημα των Συστημάτων Υγείας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κίνητρα που θεσπίσαμε, είναι ένα καλό βήμα για να καλυφθούν οι ελλείψεις».
Για τα ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία και την περίπτωση του «Αττικόν»
Για τα ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία και την περίπτωση του «Αττικόν», είπε: «Ράντζα γενικά στην Ελλάδα δεν έχουμε. Το μόνο νοσοκομείο που βγάζει ράντζα είναι το Αττικόν και ο λόγος είναι διπλός. Δέχεται πάρα πολύ κόσμο γιατί είναι πάρα πολύ καλό νοσοκομείο και όλοι επιλέγουν να πάνε εκεί στην εφημερία του και ο δεύτερος λόγος είναι πως αυτή την περίοδο κάνουμε μια πολύ μεγάλη ανακατασκευή στα ΤΕΠ, τα νέα ΤΕΠ θα παραδοθούν τον Μάιο και αυτό έχει προκαλέσει κάποια δομικά προβλήματα στο νοσοκομείο. Το Αττικόν πληρώνει το τίμημα της πολύ καλής του φήμης».
Για τα οικονομικά κίνητρα που θεσπίζονται, αναφορικά με τις προσλήψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «οι νέοι γιατροί που θα πάνε στις άγονες περιοχές, θα παίρνουν επιπλέον 3.200 ευρώ τον χρόνο και αν είναι στις έξι ειδικότητες που παρουσιάζουν έλλειψη, θα λαμβάνουν συν 7.200 ευρώ παραπάνω τον χρόνο. Επίσης, ο Δήμος θα μπορεί να τους δίνει δωρεάν σπίτι. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στους παθολόγους, έχουμε από το μικρότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Στο ΕΣΥ λείπουν κατά βάση παθολόγοι, παιδίατροι αναισθησιολόγοι και ακτινολόγοι».
Τέλος, για τα φάρμακα και τις αυξήσεις τιμών, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως: «Έπρεπε να δώσουμε την ευκαιρία σε φάρμακα να μην φύγουν από την αγορά. Υπήρχαν φάρμακα σε χρόνια έλλειψη, τώρα αυτό το πρόβλημα δεν θα υπάρχει. Ήταν δύσκολη απόφαση, απασχολούσε τουλάχιστον 4-5 υπουργούς πριν από εμένα. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά».
Διαβάστε επίσης
Γιατί οι καταθέτες σπεύδουν να κλείσουν νέες προθεσμιακές
Προς ναδίρ τριετίας οι εισαγωγές LNG στην Ευρώπη τον Αύγουστο