THEPOWERGAME
Τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, κατέκρινε ο Χρήστος Σπίρτζης στα Παραπολιτικά 90,1 fm, που με αφορμή την υπόθεση των Τεμπών καλεί τον υπουργό να φέρει στη Βουλή τον εφαρμοστικό νόμο που ζητούν μέσω υπογραφών 1,5 εκατομμύριο υπογράφοντες, σχετικά με την ευθύνη των υπουργών.
Νωρίτερα, ο κ. Φλωρίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και ερωτηθείς για την απουσία από τη Βουλή και τη συζήτηση για τα Τέμπη του Κώστα Καραμανλή, είπε ότι «ο κ. Καραμανλής έδωσε πολύωρη κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή και έδωσε απαντήσεις. Μιλάτε με μη βουλευτή, που όμως στο παρελθόν είχε διαφωνήσει με το κόμμα του και είχε παραιτηθεί. Δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές αν είχα πολιτική ευθύνη. Το ζήτημα είναι πως την αντιλαμβάνεται ο καθένας την πολιτική ευθύνη και τι κάνει».
Παράλληλα, ο κ. Φλωρίδης είπε πως δεν οδηγεί πουθενά σήμερα η τυχόν παραίτηση του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, από τη βουλευτική ασυλία, ενώ κατηγόρησε για θεατρινισμό και εξαπάτηση της κοινής γνώμης τον Χρήστο Σπίρτζη.
Σπίρτζης: H κυβέρνηση παίζει το θέατρο του παραλόγου
Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, «η κυβέρνηση παίζει το θέατρο του παραλόγου. Έχετε δει πολλούς πρώην υπουργούς να λένε ”θέλω να διερευνηθώ”; Νομίζω ότι καλό θα είναι όσοι διατυπώνουμε δημόσιο λόγο να σκεφτόμαστε τι λέμε. Ζήτησα να διερευνηθώ από ειδική επιτροπή της Βουλής που προβλέπει διάταξη του συντάγματος που θα μετέχουν ανώτατοι δικαστικοί επομένως καλό είναι οι αντιδράσεις που έχει η κυβέρνηση γιατί δεν ζήτησα τη διερεύνηση κάποιου υπουργού ή στελέχους της ΝΔ, τη δική μου ζήτησα, να είναι πιο σοβαρές, να μην τους πιάνει πανικός».
Ερωτηθείς στην περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημά του αν ισχύει ότι λόγω παραγραφής δεν θα υπάρξουν συνέπειες απάντησε ότι «το σύνταγμα λέει αν για οποιοδήποτε άλλο λόγο -στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή- δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της κυβέρνησης ή υφυπουργός η Βουλή μπορεί ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας. Είναι μια σαφέστατη διατύπωση».