THEPOWERGAME
Η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου σχεδιάζει τη δημιουργία ενός task force (εξειδικευμένης τετραμελούς ομάδας ειδικών), προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα η εκπαιδευτική κοινότητα για τα ζητήματα σχολικού εκφοβισμού, που παίρνουν ραγδαίες διαστάσεις.
Μιλώντας στην ιστοσελίδα alfavita.gr, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι η ομάδα των ειδικών θα εξετάζει τις καταγγελίες που θα λαμβάνονται στην Ειδική Ψηφιακή Πλατφόρμα για αναφορές περιστατικών ενδοσχολικής βίας η οποία ετοιμάζεται και θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με το σχολείο για την εξέλιξη του ζητήματος, θα εποπτεύει και όποτε χρειαστεί θα πραγματοποιεί και επιτόπιες επισκέψεις. Θα υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα, δηλαδή ποιος θα καταγράφει, τι θα καταγράφει, πώς θα χρησιμοποιείται η καταγεγραμμένη πληροφορία.
Επίσης η κ. Μιχαηλίδου προανήγγειλε την αλλαγή στον τρόπο καταγραφής των κενών στα σχολεία από την επόμενη σχολική χρονιά, μέσω ενός κεντρικού συστήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, με μια πλήρη αντικειμενική καταγραφή που θα επιταχύνει τις διαδικασίες και σαφώς θα μειώσει την ταλαιπωρία των παιδιών, αλλά και μόνιμες προσλήψεις 4.000 με 5.000 εκπαιδευτικών ανά έτος, για την επόμενη τετραετία.
Τέλος, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι με τη Γ’ φάση προσλήψεων «θα έχουμε τη μεγαλύτερη κάλυψη σε ό,τι αφορά στα στελέχη της ειδικής αγωγής».
Μιχαηλίδου: Πώς θα αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα ανηλίκων
Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη, η κ. Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στην αύξηση των φαινομένων ανήλικης παραβατικότητας.
Υπενθυμίζεται, ότι για τον μήνα Σεπτέβρη η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 1.353 συλλήψεις ανήλικων δραστών για διάφορα αδικήματα, με την εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Κωνσταντίνα Δημογλίδου να σημειώνει πως η αστυνομία προσπαθεί να αυξήσει την παρουσία της για να αποτρέψει τέτοιου είδους περιστατικά.
Η πρόληψη περνά από το σπίτι
Η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε στο MEGA τη σημασία της πρόληψης, με την ίδια να αναφέρει πως το υπουργείο Παιδείας μέσω δράσεων και σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ προχωρά στην καταπολέμηση του φαινομένου.
«Η πρόληψη περνά από το σπίτι και το σχολείο είναι ο βασικός μηχανισμός άμβλυνσης τέτοιων προβλημάτων. Μακάρι να ήταν μόνο στο σχολείο, δυστυχώς είναι παντού. Είναι όταν βγαίνουν τα παιδιά βόλτα, είναι στο σπίτι τους», είπε.
Ιδιαίτερα, η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε τη σημασία των κοινωνικών λειτουργών, των οποίων η παρουσία έχει διπλασιαστεί στα σχολεία.