THEPOWERGAME
Στην πολιτική επικαιρότητα αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.
«Στόχος μας είναι να συγκροτήσουμε το μεγαλύτερο δυνατό ρεύμα στις πρώτες εκλογές, ώστε στις δεύτερες να πετύχουμε αυτοδυναμία. Ο ελληνικός λαός δεν θέλει να μπει σε μια πολιτική περιπέτεια με κυβερνήσεις ετερόκλητων σχημάτων χωρίς συνοχή και ιδεολογική ταυτότητα» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης στο Open.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι στη νέα πραγματικότητα του πολέμου και των μεγάλων οικονομικών και γεωπολιτικών αναταράξεων δεν μπορούμε να πορευόμαστε «ψάχνοντας ποιος είναι ο καπετάνιος και ποιος είναι ο δρόμος που κοιτάζει η πυξίδα μας». Πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται μια σταθερή πορεία και δυνάμεις που μπορούν να εγγυηθούν αυτή την πορεία, όπως η Νέα Δημοκρατία.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της οικονομίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι οι τράπεζες έχουν αρχίσει και πάλι να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία, η ανεργία έχει μειωθεί δραστικά και το ΑΕΠ αυξάνεται με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Παρατήρησε επιπλέον ότι με το «τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο» που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα δάνεια πολλών ανθρώπων περιήλθαν σε funds και οι δανειολήπτες δεν κατάφεραν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους με αποτέλεσμα να χάσουν τις κατοικίες τους. Αντίθετα, σημείωσε ότι με τον σχετικό νόμο της ΝΔ ρυθμίζονται πολύ καλύτερα τα θέματα του εξωδικαστικού συμβιβασμού και πλέον πολλοί πλειστηριασμοί δεν υλοποιούνται, καθώς επιτυγχάνεται συμβιβασμός και ρύθμιση του χρέους.
Τέλος, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε ότι γίνεται μια προσπάθεια επανεκκίνησης του ελληνοτουρκικού διαλόγου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για διαπραγματεύσεις πάνω σε θέματα εθνικής κυριαρχίας, αλλά για συνομιλίες πάνω σε μια θετική ατζέντα, όπως η ενδεχόμενη συνεργασία για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει αυτός ο διάλογος να έχει βάθος χρόνου, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ειλικρινής διάθεση και από την άλλη πλευρά. Διότι αν, όπως είπε, ξεκινήσει ο διάλογος και ταυτόχρονα η Τουρκία επιστρέψει στη ρητορεία της προηγούμενης περιόδου, ουσιαστικά θα έχουμε κάνει δέκα βήματα πίσω.