THEPOWERGAME
«Θεωρεί η αντιπολίτευση, ότι τα παιδιά έπρεπε να κάνουν κοπάνα» τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Φίλη, που προέτρεπε τα παιδιά να κλείσουν τις οθόνες και να χαρούν το χιόνι.
«Θεωρώ ότι είναι ανάξια σοβαρού σχολιασμού. Εκείνο το οποίο έχω εγώ να διαπιστώσω είναι η ετοιμότητα η οποία υπήρχε από την πλευρά των εκπαιδευτικών», συμπλήρωσε η κ. Μακρή, και φέρνοντας ως παράδειγμα την Μαγνησία, η οποία δεν διαφέρει από τη γενική εικόνα, όπως είπε, το 85% και πλέον των μαθητών και των τάξεων λειτούργησαν.
«Ελάχιστες δυσκολίες υπήρξαν σε απομακρυσμένες περιοχές με λίγους μαθητές που λύθηκαν μέσα σε λίγες πρωινές ώρες με τη βοήθεια της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας διεύθυνσης. Η δευτεροβάθμια, μου δήλωσε μάλιστα ότι ακόμα και παιδιά τα οποία λόγω ιώσεων τέτοια εποχή δεν πήγαιναν σχολείο, συμμετείχαν, άρα δεν ήταν μειωμένη, ήταν και ελαφρώς αυξημένη η συμμετοχή. Αυτό δείχνει λοιπόν, αφενός μεν τον επαγγελματισμό των εκπαιδευτικών που γύρισαν την πλάτη και στους συνδικαλιστές που τους έλεγαν “κλείστε τις οθόνες ” και στα παιδιά στα οποία είπαν να παίξουν στο χιόνι. Υπήρχε χρόνος, το είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να κάνουν μάθημα τα παιδιά, που κάνανε και να βγούνε και να χαρούν το χιόνι με ασφάλεια που υποθέτω το κάνανε με τις οδηγίες και την επίβλεψη των γονιών τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή.
Σχετικά με την κριτική περί “βιασύνης” των αρμόδιων αρχών να κλείσουν όλα τα σχολεία, ακόμα και σε περιοχές χωρίς προβλήματα από την κακοκαιρία, η κ. Μακρή σημειώνοντας πως τα σχολεία κλείνουν με απόφαση των περιφερειών και των δήμων, επισήμανε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι υποχρεωμένο να παρέχει την τηλεκπαίδευση. Μιλώντας για την δική της περιοχή, περιέγραψε πως ενώ το απόγευμα της Κυριακής τα σχολεία είχε αποφασιστεί να μείνουν ανοιχτά, ωστόσο η αυτοψία του δημάρχου στα σχολικά συγκροτήματα έδειξε ότι υπήρχε πάγος στις αυλές και δεν ήταν ακίνδυνο για τα παιδιά να προσέλθουν, γι΄ αυτό αποφασίστηκε να κλείσουν.
«Όταν λοιπόν υπάρχει ο κίνδυνος για τα παιδιά και υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα της τηλεκπαίδευσης, νομίζω καλώς έπραξαν οι δημοτικοί άρχοντες, οι περιφέρειες εκεί που έκριναν ότι πρέπει να κλείσουν» τόνισε η κ. Μακρή.
Η κ. Μακρή ανέφερε τέλος ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης σε 4 περιοχές της χώρας, με πρώτους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, καθώς για να γίνουν μόνιμοι μετά την πάροδο 2 ετών, πρέπει να αξιολογηθούν. Στην παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι είναι πιο «εύκολο» να ξεκινήσει η διαδικασία από τους νεοδιόριστους, η κ. Μακρή, αντέτεινε ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν κανένα φόβο από την αξιολόγηση». «Το λέω και στους ίδιους τους συνδικαλιστές, υπάρχουν δύο κατηγορίες εκπαιδευτικών, οι συνδικαλιστές και οι εκπαιδευτικοί μας. Οι συνδικαλιστές μαξιμαλίζουν, έτσι είναι ο συνδικαλισμός, δεν το λέω αρνητικά και εγώ υπήρξα συνδικαλίστρια και ο μαξιμαλισμός είναι μέσα από τα στοιχεία για να πετύχεις αυτά που θέλεις και οι εκπαιδευτικοί που αντιλαμβάνονται το καθήκον τους και κυρίως αντιλαμβάνονται την επάρκειά τους. Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, ξεκινάμε από εκείνους, γιατί πρέπει να αξιολογηθούν για να γίνουν μόνιμοι» συμπλήρωσε η Υφυπουργός Παιδείας.