THEPOWERGAME
Αρνητική γνωμοδότηση έδωσε ομόφωνα σήμερα η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά τη Μαρίνα Καλαμαριάς η οποία βρίσκεται στην περιοχή Μικρό Έμβολο στο παράκτιο μέτωπο της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας, στην παρέμβασή του μετά τις τοποθετήσεις των τοπικών φορέων για το θέμα, τόνισε ότι η αναβάθμιση της Μαρίνας της Καλαμαριάς είναι απαραίτητη, όμως, όπως είπε, ο προβλεπόμενος σχεδιασμός του ΤΑΙΠΕΔ δεν δίνει την έμφαση που θα ήθελαν η Περιφέρεια και ο Δήμος Καλαμαριάς, στη διασφάλιση του δημόσιου χώρου.
«Είμαστε υπέρ της αναβάθμισης μεν, αλλά σε κάθε περίπτωση χωρίς παρεμβάσεις που θα μεταβάλουν, περιορίσουν ή θα αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του δημόσιου χώρου. Όπως αντιλαμβάνεστε η διαφορά μεταξύ των δικών μας επιλογών και των επιλογών του ΤΑΙΠΕΔ είναι δομική. Η αντίληψή μας για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου είναι διαφορετική», πρόσθεσε. Ο ίδιος έκανε λόγο για καθολική αντίδραση των τοπικών φορέων στον εν λόγω σχεδιασμό και υπογράμμισε πως αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό και κρίσιμο στοιχείο που δεν είναι δυνατόν να παραβλεφθεί. Πρότεινε, τέλος, την αποστολή επιστολής της Μητροπολιτικής Επιτροπής προς το ΤΑΙΠΕΔ με την τοποθέτηση υπέρ της αναβάθμισης της μαρίνας, αλλά με διαφορετικό τρόπο.
Μιλώντας στην Επιτροπή, η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Εν τέλει δεν πρόκειται για ένα λιμενικό έργο που παρεμπιπτόντως έχει και μερικές χερσαίες υποδομές. Πρόκειται για έναν καινούριο οικισμό μέσα στη θάλασσα, που παρεμπιπτόντως έχει και μία μαρίνα. Και είναι φανερό. Πρόκειται για real estate». Ζήτησε, παράλληλα, το έργο να σταματήσει. Κατά της μελέτης τάχθηκαν, κατά τη συνεδρίαση, και οι πρώην δήμαρχοι Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης και Θεοδόσης Μπακογλίδης αλλά και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στη Μητροπολιτική Επιτροπή.
Διαβάστε επίσης
Οι μεγιστάνες των ειδών πολυτελείας έχασαν 17 δισ. δολάρια
HelleniQ Energy: Βγήκε στις αγορές με 5ετές ομόλογο 400 εκατ.
Στο επίκεντρο της ΕΕ η γεωθερμία: Ευκαιρίες και προκλήσεις