THEPOWERGAME
*** Μπορεί το θέμα του Άλμπερτ Μπουρλά να έφυγε από την επικαιρότητα, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το πατριωτάκι μας έχει ξεμπλέξει από τις περιπέτειες που του επιφύλασσε ακτιβιστικό fund, το οποίο -ούτε λίγο, ούτε πολύ- ζητεί την απομάκρυνσή του από τη θέση του CEO της Pfizer.
*** Για όσους δεν ξέρετε την υπόθεση, πρόκειται για μια συμμαχία που σύναψε το εν λόγω fund με τον προκάτοχο του Μπουρλά, με στόχο την ανατροπή του σημερινού status quo στο μάνατζμεντ της εταιρείας.
*** Βασικό τους επιχείρημα είναι ότι η μεγάλη επένδυση της Pfizer στα εμβόλια κατά του κορονοΐού την παγίδευσε μακροπρόθεσμα, καθώς ο ιός υποχώρησε και κατά συνέπεια οι πωλήσεις του εμβολίου έπεσαν.
*** Φαίνεται, όμως, ότι τα έβαλαν με τον λάθος άνθρωπο. Γιατί ο Μπουρλά κατάφερε -άγνωστο πώς- να μεταπείσει τον προκάτοχό του, ο οποίος απέσυρε τη στήριξή του στο fund, το οποίο έμεινε μόνο του στη διεκδίκηση.
*** Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το επεισόδιο θεωρείται λήξαν. Οι δύο πλευρές οργανώνονται με στρατιές συμβούλων κι όλα δείχνουν ότι ένας σκληρός πόλεμος μόλις τώρα ξεκινάει, με άγνωστη, προς το παρόν, κατάληξη.
*** Μπορεί χρονικά η απόσταση να έχει μεγαλώσει, όμως το επεισόδιο κάθε άλλο παρά ως αδιάφορο μπορεί να εκληφθεί. Αναφέρομαι στη με το ζόρι απομάκρυνση του μουφτή της Κομοτηνής από τζαμί, στο οποίο είχε πάει να προσευχηθεί προ ημερών.
*** Ποιοι τον απομάκρυναν; Κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι της μειονότητας, με… γνωστές αναφορές. Αλλά αν μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι όσοι το «γουστάρουν», χωρίς επιπτώσεις, τότε για ποια έννομη τάξη μιλάμε;
*** Εν τω μεταξύ, όσοι παρακολουθούν στενά τα ελληνοτουρκικά και τις επικείμενες εξελίξεις μου λένε ότι αν θέλω να αποκωδικοποιήσω τις προθέσεις της Άγκυρας, να μην ακούω και να μη διαβάζω τίποτα, αλλά να δώσω βάση μόνο σε μία «άτυπη» ενημέρωση.
*** Συγκεκριμένα, αυτή που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν, στο ταξίδι της επιστροφής του από το Βελιγράδι στην Κωνσταντινούπολη προ ημερών. Μέσα στο αεροπλάνο, όπως το συνηθίζει ο Ερντογάν, είπε πολλά κι ενδιαφέροντα.
*** Για παράδειγμα, αποκάλυψε την επίσκεψη Φιντάν (πριν ανακοινωθεί επισήμως), ήταν αισιόδοξος για την πρόοδο των ελληνοτουρκικών και πουθενά δεν αναφέρθηκε σε αποστρατιωτικοποιήσεις και τα συναφή.
*** Τώρα, το τι γράφεται και τι αφήνεται να διαρρέει δεξιά και αριστερά, είναι μια άλλη ιστορία.
*** Υπάρχει θέμα επιστροφής των στελεχών (και των βουλευτών) της Νέας Αριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι «μη βιάζεστε». Κατ’ αρχάς, πρέπει να ξεκαθαριστεί για ποιον ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε. Γιατί αν ο Κασσελάκης παραμείνει και πολύ περισσότερο ξαναπάρει το κόμμα, τέτοιο θέμα δεν τίθεται.
*** Αλλά ας υποθέσουμε ότι φεύγει. Τέτοια προσέγγιση θα γίνει στην περίπτωση που πάρει μαζί του καμιά δεκαριά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί σε αυτό το ενδεχόμενο το κόμμα χάνει το status της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
*** Θα δεχτούν, όμως, τα στελέχη της Νέας Αριστεράς να επιστρέψουν; Γιατί; Για να διασώσουν τους εναπομείναντες στην Κουμουνδούρου; Ούτε οι μεταξύ τους σχέσεις είναι άριστες (πολύ απέχουν απ’ αυτό), μετά τα όσα μεσολάβησαν.
*** Γι’ αυτό σας λέω: μην το δένετε κόμπο ότι μπορεί να ξαναγίνουν ένα και να πορευθούν σαν οικογένεια. Πρέπει να μεσολαβήσουν πολλά και να γίνουν ακόμα περισσότερα.
Διαβάστε επίσης
Ιπτάμενα ταξί: Χορός δισεκατομμυρίων για τις μετακινήσεις του αύριο
ΦΑΓΕ: Γιατί ο βασιλιάς του φρέσκου γάλακτος κράτησε μόνο γιαούρτια και τυριά
Λίμνη Κρεμαστών: Παραδόθηκε η προκαταρκτική μελέτη, πώς προχωρά το έργο