THEPOWERGAME
*** Είναι μεγάλες οι ομάδες των βουλευτών της ΝΔ που έχουν τη διάθεση να κάνουν δύσκολη τη ζωή του Μεγάρου Μαξίμου; Φαίνονται, αλλά δεν είναι. Όσοι ξέρουν τα ενδότερα επιμένουν ότι η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική απ’ ό,τι φαίνεται.
*** Δηλαδή: στην πραγματικότητα όλα υποκινούνται από δυο μικρότερες ομάδες των δυο-τριών βουλευτών η καθεμία, που λειτουργούν ως πυρήνες. Είναι οι πιο σκληροί και οι πιο αποφασισμένοι.
*** Αυτοί δίνουν τη «γραμμή» και κατεβάζουν τις ιδέες. Οι αναφορές τους είναι διαφορετικές, αλλά είναι συμπαγείς. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι που τους κάνουν να ξεχωρίζουν και να έχουν αποκτήσει έναν ρόλο πιο καθοδηγητικό.
*** Ωστόσο, στην περίπτωσή τους έχουν καταλήξει και από το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από έρευνα εβδομάδων. Κι έχουν χαρτογραφηθεί. Γι’ αυτό και οι συγκεκριμένοι καλούνται -και- κατά μόνας στο Μαξίμου για «περαιτέρω συζήτηση».
*** Περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστές. Σίγουρα, πάντως, οι Μυλωνάκης, Νέζης και Καλαφάτης κάτι παραπάνω ξέρουν. Και το πιθανότερο είναι πως το ίδιο ισχύει πλέον και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
*** Εξακολουθεί να υφίσταται η δυστοκία ως προς τη λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση από τη Βουλή του νέου Συνηγόρου του Πολίτη. Και κάπως έτσι, οι μέρες περνούν και η εκκρεμότητα παραμένει.
*** Θυμίζω ότι για την περίπτωση, η κυβερνητική επιλογή είναι εκείνη του καθηγητή Δημήτρη Σωτηρόπουλου. Ενός καθ’ όλα αξιόλογου ακαδημαϊκού, ο οποίος όμως βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.
*** Τον απόλυτο έλεγχο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας έχει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Κι αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά στην πράξη, όταν πρόκειται να αναπληρωθεί κάποια κενή θέση Μητροπολίτη. Η «γραμμή» Ιερώνυμου είναι η συντριπτικά πλειοψηφική.
*** Είναι ενδεικτική η τελευταία περίπτωση, που αφορούσε την πλήρωση της κενής θέσης του Μητροπολίτη Μαντινείας. Αρκούσε μια παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, για να εκλεγεί ο εκλεκτός.
*** Και για να αποδειχθεί πως μόνο όταν δεν το θέλει -για διάφορους λόγους- μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Α, και προϊόντος του χρόνου, αυτός ο έλεγχος γίνεται ακόμα μεγαλύτερος. Για ευνόητους λόγους.
*** Κάτι παραπάνω από πετυχημένη θεωρείται η θητεία του Τζορτζ Τσούνη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Λέγεται, μάλιστα, ότι και ο διάδοχός του μπορεί τελικά να είναι -κι αυτός- πρέσβης εκ προσωπικοτήτων. Αντί καριέρας.
*** Εν αντιθέσει με ό,τι λεγόταν αρχικά, ότι στο εδώ πόστο ο επόμενος πρέσβης θα είναι διπλωμάτης καριέρας. Απλά να θυμίσω εδώ ότι ο Τσούνης αποχωρεί στο τέλος του χρόνου.
*** Έχει τάξει, και τι, στους Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου ο Ανδρουλάκης; Απ’ όσο είμαι σε θέση να ξέρω, τέτοια κουβέντα δεν έχει γίνει με κανέναν από τους δύο. Στο τετ α τετ τους, παραμονές του δεύτερου κρίσιμου γύρου, κανείς δεν άνοιξε τέτοια κουβέντα.
*** Εν αντιθέσει με ό,τι πιστεύεται. Απλώς, υπάρχει μια φημολογία που σέρνεται τις τελευταίες ώρες, ότι «η Άννα πάει για επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας» και «ο Παύλος για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος» ή «μπορεί και αντιπρόεδρος».
*** Στην πραγματικότητα, ο Γερουλάνος το μόνο που θέλει είναι να μείνει στον τομέα ευθύνης που έχει σήμερα (οικονομία), ενώ η Άννα επιμένει ότι θέλει να ακούσει το πρόγραμμα-σχέδιο για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ.
*** Πέραν τούτων, ουδέν, προς το παρόν τουλάχιστον.
Διαβάστε επίσης
BBC: Νέες καταγγελίες για απάτες σε πελάτες της Revolut
Perrier: Το γαλλικό brand μεταλλικού νερού αντιμέτωπo με νέα προβλήματα
Alumil: Νέες επενδύσεις και διεύρυνση διεθνούς παρουσίας