Μετά την πληρωμή των συντάξεων Μαΐου 2025 που ολοκληρώνεται κανονικά αύριο 28 Απριλίου, ( είναι προγραμματισμένη η πληρωμή για ορισμένα Ταμεία), ωστόσο τα ποσά από τις συντάξεις Μαΐου 2025 πιστώθηκαν στον τραπεζικό τους λογαριασμό την Παρασκευή 25 Απριλίου, το επόμενο διάστημα θα αρχίσει η καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Ιουνίου 2025 στους δικαιούχους.
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, αποφάσισε ότι στο εξής οι κύριες και επικουρικές συντάξεις θα καταβάλλονται ταυτόχρονα, την ίδια ημερομηνία και σε μόνιμη βάση.
Έτσι, οι επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου 2025 θα πληρωθούν μαζί με τις κύριες, ακολουθώντας τον διαχωρισμό μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.
Αναλυτικά:
Στις 27 Μαΐου 2025 αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις από το ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών). Την ίδια ημέρα θα δοθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις ΟΠΣ – ΕΦΚΑ σε όλους τους νέους συνταξιούχους (μισθωτούς και μη μισθωτούς) από 1.1.2017 και έπειτα (νόμος 4387/2016).
Στις 29 Μαΐου 2025 προβλέπεται να πληρώσουν τις συντάξεις το ΝΑΤ το Δημόσιο.
Επίσης την ίδια ημέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις των υπόλοιπων ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) αλλά και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.