Επίδομα 250 ευρώ θα λάβουν 1,44 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχοι, υπερήλικοι ανασφάλιστοι και άτομα με αναπηρία, μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Η καταβολή του θα γίνεται κάθε χρόνο στις 30 Νοεμβρίου.
Δικαιούχοι είναι:
Όσοι άγαμοι έχουν εισόδημα έως 14.000 ευρώ και περιουσία έως 200.000 ευρώ. Για έγγαμους τα όρια είναι εισόδημα 26.000 ευρώ και περιουσία 300.000 ευρώ.
Ανασφάλιστοι υπερήλικες.
Δικαιούχοι επιδομάτων αναπηρίας ΟΠΕΚΑ και ΕΦΚΑ.
Το κόστος είναι 360 εκατ. ευρώ. Σε συνδυασμό με την αύξηση του ΠΔΕ το πακέτο φτάνει το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Τα κριτήρια
Σε σχέση με τις προϋποθέσεις ένταξης στην περίμετρο προστασίας προβλέπεται:
Εισοδηματικό κριτήριο έως 14.000 ευρώ για άγαμους και περιουσία 200.000
Για έγγαμους 26.000 ευρώ και περιουσία 300.000
Ανασφάλιστοι υπερήλικες: Σε περίπτωση που και τα δύο μέλη των οικογενειών είναι δικαιούχοι επιδομάτων το λαμβάνουν και οι δύο.
Δικαιούχοι είναι 1,157.000 συνταξιούχοι, συνολικά πάνω από 1,440.000 πολίτες.
Για τους ανασφάλιστους υπερήλικες και για τα ΑμεΑ δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.
«Η στήριξη των συνταξιούχων είναι υπόθεση δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας» είπε ο κ. Πιερρακάκης τονίζοντας πως τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής στηρίζονται στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στην ανάπτυξη της οικονομίας με νέες θέσεις εργασίας και αύξηση μισθών αλλά και στη συγκράτηση των δαπανών.
«Είναι ο συλλογικός ιδρώτας και ο συλλογικός κόπος των πολιτών» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.