Πλησιάζει η ημέρα για την πληρωμή αποζημιώσεων ύψους σχεδόν 56 εκατ. από τον ΕΛΓΑ, η οποία αναμένεται να γίνει μεθαύριο Πέμπτη 10 Απριλίου. Ποιους αφορά;
H καταβολή των πολυαναμενόμενων αποζημιώσεων των παραγωγών αφορούν ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο που σημειώθηκαν το 2024 σε διάφορες περιοχές της χώρας, με το μεγαλύτερο μερίδιο να αφορά πληγέντες δενδροκαλλιεργητές σε Πέλλα και Ημαθία για τις οποίες, έχουν εκδοθεί ήδη τα σχετικά πορίσματα.
Στο μεταξύ, λόγω των εκτεταμένων ζημιών που σημειώθηκαν σε περιοχές της Μακεδονίας τόσο από τους παγετούς του Μάρτη όσο και από την πρόσφατη κακοκαιρία, κλιμάκιο στελεχών από την κεντρική υπηρεσία του ΕΛΓΑ μεταβαίνει από τη Δευτέρα 7 Απριλίου έως και την Πέμπτη 10 Απριλίου, σε πληγείσες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.