Έρευνα ΕΞΘ: Άριστα στην ελκυστικότητα παίρνει η τουριστική Θεσσαλονίκη

Ψυχαγωγία, Γαστρονομία, Ψώνια και Ιστορία, τα δυνατά σημεία. Λίαν καλώς στη συνολική αξιολόγηση η τουριστική Θεσσαλονίκη. Βαθμός 7,8

Έρευνα για τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη © Powergame.gr

Λίαν καλώς στη βαθμολογία αλλά άριστα στην ελκυστικότητα, παίρνει η τουριστική Θεσσαλονίκη, καθώς το 94% των επισκεπτών που διανυκτέρευσαν στα ξενοδοχεία της πόλης το 2024, θα πρότειναν τον προορισμό σε γνωστούς, φίλους και συγγενείς, ενώ παράλληλα το 92% δήλωσαν και ότι επιθυμούν να επαναλάβουν την επίσκεψή τους.

Το 2024, ήταν μία χρονιά θετικών εξελίξεων καθώς οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της πόλης, αυξήθηκαν μεν κατά μόλις +2%, αλλά οι διανυκτερεύσεις από τις τρεις κορυφαίες διεθνείς αγορές για την πόλη, τις ΗΠΑ, την Τουρκία και την Γερμανία, αυξήθηκαν κατά 15%, 39% και 5%, αντίστοιχα, έναντι εκείνων του 2023, ενώ το 28% των διανυκτερεύσεων αφορούσαν επισκέπτες από τη Βαλκανική αγορά.

Η Θεσσαλονίκη, ωφελήθηκε από την αύξηση κατά +10% στις οδικές διελεύσεις από Προμαχώνα και Ευζώνους, όπως και την αύξηση κατά +5% στις αεροπορικές αφίξεις το ‘Μακεδονία’, κάτι που αποδεικνύεται στην αύξηση στις πληρότητες των ξενοδοχείων κατά +2,6%, στο 70%, ενώ στα περισσότερο θετικά στοιχεία ήταν η αύξηση κατά +14% στις διεθνείς αφίξεις, στη διάρκεια της χειμερινής σεζόν,

Τα ανωτέρω προκύπτουν από την έρευνα για το «Προφίλ και Ικανοποίηση Τουριστών – Απόδοση Ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης», της ´Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, την 13η κατά σειρά, που πραγματοποιήθηκε από την GBR Consulting και παρουσιάσθηκε από τον κ. Stefan Merkenhof, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης.

Το 2024, ήταν μία καλύτερη χρονιά για τα ξενοδοχεία της πόλης, αλλά οι Ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης, επιμένουν ότι πρέπει να συνδεθεί αεροπορικά η Θεσσαλονίκη με τις ΗΠΑ, όταν μάλιστα 104 πτήσεις την εβδομάδα, συνδέουν την Αθήνα μόνο με τις ΗΠΑ. ´Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΞΘ, Ανδρέας Μανδρίνος, ο Αμερικανός τουρίστας δαπανά τρεις φορές περισσότερα χρήματα από τον επισκέπτη της Θεσσαλονίκης.

Η ´Ένωση, βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με το Δήμο Θεσσαλονίκης και υποστηρίζει ότι τα χρήματα της κρατικής χρηματοδότησης των 300.000 ευρώ, που θα λάβει ο Οργανισμός Τουρισμού μετατρεπόμενος σε DMMO, θα πρέπει να διατεθούν για την προσέλκυση περισσότερων αεροπορικών συνδέσεων. Σύμφωνα με τον κ. Μανδρίνο, επιπλέον 135 εκατ. Ευρώ θα εισρεύσουν στην τουριστική αγορά, εάν προστεθούν 20 νέες συνδέσεις, αεροπορικές , με την κάθε μία νέα γραμμή να πραγματοποιεί 4 δρομολόγια την εβδομάδα.

Μανδρίνος: Εκθέσεις και συνεδριακός τουρισμός

Ο πρόεδρος , υποστήριξε σαφώς, την ανάπλαση της ΔΕΘ , καθώς όπως πρόσθεσε ο κ. Μανδρίνος, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Υπερταμείου, καθώς «η ΔΕΘ έχει 2,5 σοβαρές εκθέσεις, όταν πριν λίγα χρόνια, είχε 18 σοβαρές εκθέσεις. Η ΔΕΘ», υπογράμμισε ο κ. Μανδρίνος, «πρέπει να γίνει ότι έγινε στην Αθήνα, με το Metropolitan Expo».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΞΘ, Ντίνος Τορνιβούκας, δήλωσε εξαιρετικά ανήσυχος για την «ανεξέλεγκτη» διείσδυση της βραχυχρόνιας μίσθωσης και υποστήριξε ότι θα πρέπει θα εφαρμοστεί και στη Θεσσαλονίκη, ο περιορισμός στη δημιουργία νέων καταλυμάτων βραχυχρόνιας, που εφαρμόσθηκε για το κέντρο της Αθήνας. Επίσης, υποστήριξε ότι είναι αδιανόητο να μην συμπεριλαμβάνεται η Θεσσαλονίκη- μία πόλη που φημίζεται για τη γαστρονομία της- στον Οδηγό Michelin, ο οποίος «βλέπει» μόνο την Αθήνα, όταν θα έπρεπε να καλύπτει, πανελλαδικά, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία με υψηλή γαστρονομία.

Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος και είναι επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού της πόλης, σημειώνοντας ότι ο ΟΤΘ, ως DMMO , θα επικεντρωθεί στις αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων, προσθέτοντας ότι το ‘Μακεδονία’ με πτήση της Aegean, θα συνδέεται στο εξής με τη Σμύρνη, ενώ στις προθέσεις του Δήμου ήταν η σύσφιξη των σχέσεων και συνεργασία Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης.

Ο Δήμος, είπε ο κ. Αγγελούδης, κατόρθωσε να βελτιωθεί η εικόνα της Θεσσαλονίκης, μίας πιο καθαρής πόλης πλέον. Ωστόσο, η προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο, παραμένει όχι καλή, καθώς το 60% των δρόμων και το 50% των πεζοδρομίων, πρέπει να ανακατασκευαστούν. Ο Δήμος εξασφάλισε τις απαιτούμενες πιστώσεις και στο επόμενο διάστημα, θα προκηρυχθούν οκτώ (8) διαγωνισμοί, ώστε σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα να εγκατασταθεί από ένας ανάδοχος για τα έργα σε δρόμους και πεζοδρόμια. Επίσης, έμφαση ιδιαίτερη δίνεται σε δημιουργία νέων, μεγάλων πολιτιστικών διοργανώσεων, μίας κάθε δίμηνο, πέραν των ήδη καθιερωμένων.

Αναλυτική παρουσίαση των ευρημάτων της έρευνας:

  • Αφίξεις και διανυκτερεύσεις

Το 2024 σε σύγκριση με το 2023, οι συνολικές αφίξεις επιβατών στο Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης αυξήθηκαν κατά 5%, με τις εγχώριες αφίξεις να αυξάνονται κατά 7% και τις διεθνείς κατά 4%. Παράλληλα, οι οδικές αφίξεις στα κύρια σημεία εισόδου του Προμαχώνα και των Ευζώνων αυξήθηκαν το 2024 κατά 10%.

Oι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης σημείωσαν αύξηση κατά 2% το 2024 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ενώ οι διανυκτερεύσεις Ελλήνων επισκεπτών σημείωσαν ελαφρά μείωση 1%, οι διανυκτερεύσεις αλλοδαπών αυξήθηκαν κατά 4%. Οι τρεις κορυφαίες διεθνείς αγορές —οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Γερμανία— κατέγραψαν αυξήσεις 15%, 39% και 5%, αντίστοιχα. Αντίθετα, οι διανυκτερεύσεις των Ισραηλινών μειώθηκαν κατά 32% λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Γάζα.

  • Το ξενοδοχειακό δυναμικό

Μέχρι το τέλος του 2024, στην αγορά της Θεσσαλονίκης έχουν παρουσία 5 διεθνείς αλυσίδες, 13 εθνικές και 2 τοπικές. Τα ξενοδοχεία που ανήκουν σε αλυσίδες είναι κυρίως κατηγορίας 5 αστέρων, με το 62% των ξενοδοχείων και το 50% των δωματίων τους να φέρουν ένα brand.

  • Βραχυχρόνια μίσθωση

Το 2024 ο αριθμός των μονάδων βραχυχρόνιας μίσθωσης συνέχισε να αυξάνεται, φτάνοντας τις 4.600 μονάδες. Παρόλο που το 33% των διαχειριστών διαθέτει μόνο ένα κατάλυμα, η αγορά κυριαρχείται από επαγγελματίες διαχειριστές, με το 44% των καταλυμάτων να ανήκει σε διαχειριστές που εκμεταλλεύονται περισσότερα από πέντε ακίνητα.

  • Πληρότητα ξενοδοχείων και τιμές

Σε σύγκριση με το 2023, η πληρότητα των ξενοδοχείων βελτιώθηκε κατά 3%, ενώ οι τιμές των δωματίων αυξήθηκαν κατά 6%, οδηγώντας σε αύξηση του RevPAR κατά 9%.

Μεταξύ 10 ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών πόλεων, η κατάταξη της Θεσσαλονίκης από πλευράς πληρότητας των ξενοδοχείων παρουσίασε μικρή πτώση το 2024, υποχωρώντας από την 8η στην 9η. Όσον αφορά το ADR και το RevPAR, η Θεσσαλονίκη παραμένει στην 11 η
θέση.

  • Ποιοι και γιατί ήρθαν στη Θεσσαλονίκη

Περίπου το 58% των επισκεπτών των ξενοδοχείων ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για λόγους αναψυχής, ελκυόμενοι κυρίως από τη γαστρονομία, τα ψώνια και τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Περίπου το 10% επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη ως ενδιάμεσο σταθμό για άλλον προορισμό, ενώ το 17% επισκέφθηκε φίλους και συγγενείς. Οι ταξιδιώτες για δουλειά και οι επισκέπτες συνεδρίων – εκθέσεων έχουν μερίδιο 13% και 8%, αντίστοιχα.

  • Bαθμός ικανοποίησης 7,8

Η συνολική ικανοποίηση των επισκεπτών σταθεροποιήθηκε το 2024 στο 7,8 Ταυτόχρονα, το ποσοστό των ταξιδιωτών που θα συνιστούσαν τη Θεσσαλονίκη και θα την επισκέπτονταν ξανά αυξήθηκε στο 94% και 92%, αντίστοιχα.

Η ψυχαγωγία (8,6) και η φιλοξενία των κατοίκων (8,5) έλαβαν τις υψηλότερες βαθμολογίες, ενώ τα ξενοδοχεία (8,7) και τα εστιατόρια & bar/cafés (8,6) αξιολογήθηκαν θετικά για τις εγκαταστάσεις τους.

Η ικανοποίηση των επισκεπτών από τη δημόσια καθαριότητα (5,8) και την κατάσταση των δρόμων και πεζοδρομίων (5,9) παρουσίασε βελτίωση το 2024, ανατρέποντας την προηγούμενη πτωτική τάση. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες με συγκεκριμένες ανάγκες προσβασιμότητας αξιολόγησαν την κατάσταση των πεζοδρομίων και των δρόμων χαμηλότερα, με βαθμολογία 5,4. Παρόλο που η
αρνητική τάση έχει μετριαστεί, απαιτούνται περαιτέρω βελτιώσεις για την επίτευξη ικανοποιητικών
επιπέδων.

  • Ιστορία και γαστρονομία τα δυνατά σημεία

Η πλούσια ιστορία της Θεσσαλονίκης, η ζεστή φιλοξενία και η γαστρονομία της συνεχίζουν να είναι βασικά πλεονεκτήματα για τους επισκέπτες. Αν και η κυκλοφοριακή συμφόρηση παραμένει μείζον ζήτημα, η λειτουργία του μετρό αποτελεί καταλυτική αλλαγή -καλοδεχούμενη με ενθουσιασμό τόσο από τους επισκέπτες όσο και από τους κατοίκους.

Το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη σταθερή του ανάπτυξη, με τις διεθνείς αφίξεις να ξεπερνούν τα προ πανδημίας επίπεδα. Το 2024, οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 4% και οι εγχώριες κατά 7% σε σύγκριση με το 2023, οδηγώντας σε γενική αύξηση της κίνησης. Ενώ η εποχικότητα διατηρείται στα ίδια επίπεδα, οι αφίξεις κατά τη χειμερινή περίοδο (Νοέμβριος–Μάρτιος) ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019, καταγράφοντας αυξημένη απόδοση τη χαμηλή
περίοδο.

  • Το προφίλ των επισκεπτών

Το 2024, το 55% των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία πραγματοποιήθηκε από αλλοδαπούς επισκέπτες και το 45% από Έλληνες, σε σύγκριση με 54% και 46% αντίστοιχα το 2023.

Η πλειονότητα των ταξιδιωτών (45%) επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη για λόγους αναψυχής. Οι κυριότεροι λόγοι επιλογής της πόλης είναι η γαστρονομία (39%), οι αγορές (38%) και η νυχτερινή ζωή (35%). ´Ένας στους δέκα ταξιδιώτες τη χρησιμοποιεί ως ενδιάμεσο προορισμό.

Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική ομάδα να ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 36-45 (25%). Οι περισσότεροι επισκέπτες ταξιδεύουν με σύντροφο (33%), ενώ το 23% ταξιδεύει μόνο του, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 41% των επισκεπτών ήρθε στην πόλη για πρώτη φορά.

Η βιωσιμότητα έχει περιορισμένο ρόλο στον προγραμματισμό των ταξιδιών για τη Θεσσαλονίκη, με μόλις το 36% των ταξιδιωτών να τη λαμβάνει υπόψη και το 27% να γνωρίζει τις τοπικές πρωτοβουλίες για τη βιωσιμότητα.

Οι πιο δημοφιλείς οργανωμένες δραστηριότητες για την ενίσχυση της εμπειρίας των επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη είναι τα city bus tour (20%) και τα walking tours (16%), ενώ ακολουθούν τα γαστρονομικά tours (10%). Άλλες δραστηριότητες, όπως τα tour αρχιτεκτονικής, τα ποδηλατικά tours και τα street art tours, παραμένουν πιο εξειδικευμένες, προσφέροντας ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη.

  • Εκδηλώσεις & δραστηριότητες

Οι συναυλίες και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις (20%) είναι οι πιο δημοφιλείς για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, ακολουθούν οι θεατρικές παραστάσεις (15%) και οι αθλητικές διοργανώσεις (11%). Τα εργαστήρια και οι εκθέσεις τέχνης προσελκύουν λιγότερους επισκέπτες.

  • Μείωση της ημερήσιας δαπάνης

Η ημερήσια δαπάνη ανά επισκέπτη στη Θεσσαλονίκη (εκτός των εξόδων ταξιδιού και διαμονής) μειώθηκε στα € 87 το 2024, μετά την κορύφωση το 2023 (€ 92).

Οι δαπάνες για αγορές (€ 25) και φαγητό & ποτό (€ 26) παραμένουν οι μεγαλύτερες κατηγορίες εξόδων, παρά τη μικρή μείωση. Οι δαπάνες για ψυχαγωγία, αξιοθέατα και άλλες κατηγορίες παρέμειναν σταθερές.

  • Προσβασιμότητα

Οι επισκέπτες που έχουν συγκεκριμένες ανάγκες προσβασιμότητας, αξιολογούν τη προσβασιμότητα της Θεσσαλονίκης σημαντικά χαμηλότερα από εκείνους που δεν έχουν αντίστοιχη ανάγκη. Ενώ οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις λαμβάνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες (8,4 από τους επισκέπτες χωρίς ανάγκη προσβασιμότητας, 8,1 από εκείνους με ανάγκες προσβασιμότητας), οι δημόσιες συγκοινωνίες και οι δρόμοι & πεζοδρόμια ξεχωρίζουν ως πτυχές
που χρειάζονται βελτίωση.

  • Τι πρέπει να κάνει η Θεσσαλονίκη

Η συνολική ικανοποίηση των επισκεπτών από την εμπειρία τους στη Θεσσαλονίκη παραμένει σταθερή στο 7,8 το 2024, μετά από το υψηλό 8,2 το 2016. Παρόλα αυτά, η αφοσίωση των επισκεπτών είναι ισχυρή, με το 94% να προτείνει την πόλη, το 92% να εκφράζει την επιθυμία να
επιστρέψει και το 85% να αισθάνεται ότι υπάρχουν ακόμα πολλά να εξερευνήσει. Τα εμβληματικά αξιοθέατα, η ιστορία, η νυχτερινή ζωή και η γαστρονομία ξεχωρίζουν ως τα highlights, ενώ έχει αναφερθεί και η λειτουργία του μετρό.

ΙΛΥΔΑ
1.74%
1.75
AKTR
-0.19%
5.16
ΔΕΗ
-0.36%
13.84
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
-0.26%
3.86
ΕΛΠΕ
0.32%
7.75
ΠΕΤΡΟ
1.14%
8.88
ΟΛΠ
-1.01%
39.20
TITC
0.83%
42.70
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
0.93%
19.64
ΕΥΑΠΣ
-1.18%
3.36
ΛΟΥΛΗ
-1.22%
3.25
ΛΕΒΠ
0.00%
0.00
ΠΡΕΜΙΑ
0.32%
1.27
NOVAL
-1.21%
2.45
ΙΝΤΚΑ
0.16%
3.09
ΧΑΙΔΕ
-0.65%
0.76
ΔΡΟΜΕ
2.58%
0.32
ACAG
0.50%
6.00
ΑΣΚΟ
1.39%
3.64
ΚΥΡΙΟ
0.00%
0.90
ΣΑΤΟΚ
0.00%
0.00
ΛΕΒΚ
-10.00%
0.22
ΝΑΚΑΣ
0.67%
3.02
BOCHGR
0.34%
5.82
ΚΕΚΡ
-0.41%
1.20
ΠΛΑΘ
-0.74%
4.03
ΡΕΒΟΙΛ
0.61%
1.64
ΕΛΛ
0.00%
14.65
ΥΑΛΚΟ
0.00%
0.00
ΙΚΤΙΝ
0.00%
0.35
ΟΠΑΠ
0.54%
18.68
ΜΥΤΙΛ
-0.05%
40.80
ΔΟΜΙΚ
0.40%
2.48
ΦΡΛΚ
0.86%
4.11
ΜΕΡΚΟ
1.14%
35.60
ΣΑΡ
0.93%
13.08
ΟΤΟΕΛ
0.65%
12.36
ΚΡΙ
0.00%
16.20
ΙΑΤΡ
-1.59%
1.86
ΠΑΙΡ
-0.41%
0.96
ΜΟΤΟ
0.00%
2.83
ΣΠΕΙΣ
-1.90%
6.20
ΚΟΡΔΕ
1.40%
0.44
ΠΡΟΦ
-0.19%
5.13
ΒΟΣΥΣ
0.00%
0.00
ΕΛΙΝ
-0.46%
2.17
OPTIMA
0.00%
15.84
ΑΚΡΙΤ
-0.65%
0.77
ΤΕΝΕΡΓ
0.00%
0.00
ΚΕΠΕΝ
0.00%
0.00
ΔΟΥΡΟ
0.00%
0.00
ΠΡΔ
-1.64%
0.24
ΑΑΑΚ
0.00%
0.00
ΑΤΡΑΣΤ
0.23%
8.78
ΒΙΟΚΑ
0.29%
1.72
ΠΑΠ
1.17%
2.60
ΙΝΤΕΤ
2.29%
1.12
ΠΕΙΡ
0.31%
5.17
ΜΙΝ
2.58%
0.48
ΕΤΕ
0.78%
9.58
ΒΙΟΤ
1.85%
0.22
ΑΛΜΥ
1.80%
5.09
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
1.74%
1.64
ΜΕΝΤΙ
0.45%
2.24
ΜΟΗ
-0.36%
22.24
ΟΛΘ
0.00%
28.50
ΣΕΝΤΡ
-0.59%
0.34
ΕΕΕ
1.25%
42.02
ΚΟΥΕΣ
1.79%
6.25
ΕΥΔΑΠ
-0.67%
5.92
ΜΙΓ
0.36%
2.77
ΦΛΕΞΟ
0.00%
0.00
ΦΡΙΓΟ
10.00%
0.24
ΔΑΙΟΣ
0.00%
4.00
ΦΑΙΣ
-2.26%
4.15
ΛΑΝΑΚ
0.00%
0.94
CENER
0.00%
9.21
ΝΑΥΠ
-2.70%
0.79
ΙΝΤΕΚ
-0.31%
6.39
ΜΑΘΙΟ
0.00%
0.63
ΚΑΡΕΛ
0.65%
310.00
ΑΤΤ
-0.52%
0.77
ΑΤΤΙΚΑ
-0.43%
2.29
ΕΣΥΜΒ
1.83%
1.11
ΕΥΡΩΒ
3.92%
2.60
ΚΤΗΛΑ
1.55%
1.97
ΕΛΣΤΡ
4.17%
2.25
ΑΔΜΗΕ
2.47%
3.11
DIMAND
0.12%
8.47
ΒΙΟΣΚ
-0.34%
1.46
ΑΒΑΞ
0.97%
2.09
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
-1.45%
1.50
ΠΛΑΚΡ
0.00%
0.00
ΛΑΒΙ
-0.25%
0.80
EVR
3.06%
1.69
ΓΕΒΚΑ
0.71%
1.41
ΑΛΦΑ
0.67%
2.26
ΟΤΕ
2.09%
15.61
ΜΕΒΑ
2.44%
4.20
ΑΣΤΑΚ
1.14%
7.10
ΞΥΛΠ
4.21%
0.40
ΙΝΛΟΤ
-0.39%
1.03
CNLCAP
0.71%
7.05
ΑΤΕΚ
-2.08%
0.94
ΛΑΜΨΑ
0.00%
37.20
ΕΚΤΕΡ
0.94%
1.93
ΔΑΑ
0.35%
9.28
ΑΝΔΡΟ
1.20%
6.76
ΞΥΛΚ
-0.38%
0.26
ΠΡΟΝΤΕΑ
0.00%
5.90
ΜΠΕΛΑ
-0.71%
25.22
ΚΟΥΑΛ
-1.14%
1.22
ΕΛΒΕ
4.85%
5.40
ΤΖΚΑ
-1.75%
1.40
ΕΛΧΑ
1.41%
2.16
ΑΡΑΙΓ
-2.40%
11.79
ΕΠΙΛΚ
0.00%
0.00
ΜΟΝΤΑ
0.00%
3.79
ΜΟΥΖΚ
0.00%
0.56
ΙΝΛΙΦ
-0.40%
4.92
ΟΛΥΜΠ
1.65%
2.46
ΑΒΕ
9.27%
0.45
ΛΟΓΟΣ
0.00%
1.61
ΠΕΡΦ
-0.69%
5.78
ΤΡΑΣΤΟΡ
0.00%
1.26
ΕΛΤΟΝ
0.11%
1.79
ΣΠΥΡ
0.00%
0.00
ΣΑΡΑΝ
0.00%
0.00
ΛΑΜΔΑ
-1.04%
6.63
AEM
-1.12%
4.40
ΒΙΟ
-1.36%
5.80
ΜΠΤΚ
0.00%
0.00
ΕΧΑΕ
2.21%
5.54
ΟΡΙΛΙΝΑ
-0.13%
0.79
ΣΙΔΜΑ
-0.68%
1.46
ΣΠΙ
0.00%
0.58
ΕΒΡΟΦ
0.54%
1.86
ΜΠΡΙΚ
1.97%
2.59