THEPOWERGAME
Στην εποχή του 5G θέλει να εισέλθει ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (ΟΚΑΑ).
Η εταιρεία, θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών & Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) παρουσίασε την Πέμπτη, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και της ΕΕΣΥΠ, τις νέες εφαρμογές «e-Λαχαναγορά» και «e-Ιχθυόσκαλα».
Η πρώτη από τις δύο είναι μια εφαρμογή απλής παραγγελιοληψίας και η δεύτερη είναι μια εφαρμογή διασύνδεσης όλων των ιχθυοσκάλων της χώρας.
Η «e-Λαχαναγορά» αποτελεί μια εφαρμογή παραγγελιοληψίας μέσω κινητού, που επιτρέπει τους εμπόρους να παραγγέλλουν από τις εταιρείες που φιλοξενεί ο ΟΚΑΑ στην Λαχαναγορά του Ρέντη. Η παραγγελίες μπορούν να αφορούν κάθε είδους προϊόντα, λαχανικά, κρέας, ψάρια κ.λπ.
Η εφαρμογή όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Απόστολος Αποστολάκος απευθύνεται αρχικά στους εμπόρους, μανάβηδες, ιχθυοπώλες, εστιάτορες κ.λπ., αλλά στη συνέχεια θα ανοίξει και στους καταναλωτές.
Μέχρι σήμερα 35 εταιρείες από τις περίπου 750 επιχειρήσεις νωπών λαχανικών, κρέατος και ψαριών που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ στου Ρέντη, συμμετέχουν στην πλατφόρμα, προσφέροντας τα προϊόντα τους και τις διαδικασίες πληρωμών, μέσω της.
Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκο, η νέα εφαρμογή δεν θα υποκαταστήσει τον παραδοσιακό τρόπο αγοράς νωπών προϊόντων στη Λαχαναγορά του Ρέντη. Ωστόσο στην εποχή του 5G δεν μπορεί ο ΟΚΑΑ να μην δώσει αυτήν την ευκαιρία στους πελάτες τους, επιχειρήσεις που πουλάνε τα προϊόντα της μέσω κεντρικής λαχαναγοράς της Αθήνας.
«Συμπληρώνει, δεν υποκαθιστά το παραδοσιακό χονδρεμπόριο», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το «ηλεκτρονικό χονδρεμπόριο», έτσι όπως το οραματίζεται ο ΟΚΑΑ, θα βελτιώσει την αλληλεπίδραση αγοραστών και επιχειρήσεων, θα μειώσει το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων και θα βοηθήσει την αύξηση των εσόδων και των κερδών.
Επιπλέον, όπως ανέφερε η αναβάθμιση των οδικών δικτύων της χώρας, προσφέρει ευκαιρίες επέκτασης των επιχειρήσεων του ΟΚΑΑ και εκτός Αθηνών π.χ. Τρίκαλα, Πάτρα κ.ο.κ. Μάλιστα, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο τις υπηρεσίες της e-Λαχαναγοράς να κάνουν χρήση και πελάτες εκτός Ελλάδας, π.χ. σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων.
Σε επόμενες εκδόσεις της e-Λαχαναγοράς, και αφού προχωρήσουν τα δίκτυα 5G, μέσω της Google o OKAA μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένη υπηρεσία στους πελάτες του, ώστε να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τα προϊόντα που αγοράζουν.
Το ίδιο ισχύει και για τις ιχθυόσκαλες, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βλέπουν τα ψάρια όχι μόνον στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, αλλά από κάθε ιχθυόσκαλα της χώρας. Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκο, οι επενδύσεις θα συνεχίσουν μέχρι να προσφέρουν μια ολιστική πρόσβαση στους χρήστες της εφαρμογής.