«Πικρά» είναι φέτος είναι τα σοκολατένια αυγά του Πάσχα, αφού η εκτόξευση των τιμών στη σοκολάτα δημιουργεί σοβαρές πιέσεις στις επιχειρήσεις ζαχαροπλαστικής.
Για το ζήτημα μίλησε στην τηλεόραση του Action ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, Γιάννης Γλυκός, τονίζοντας ότι «σε λίγο θα γίνουν σαν χρυσάφι, θα τα προσέχουμε σαν τα μάτια μας».
«Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά, έχουμε αύξηση στη σοκολάτα οπότε τα αυγά θα είναι πικρά φέτος. Θα υπάρχουν βέβαια διάφορα μεγέθη που θα είναι πιο οικονομικά».
Το 2024 η τιμή της σοκολάτας κυμαινόταν από 4-4,5 ευρώ το κιλό, ενώ το 2025 αυξήθηκε κατά 170-180% πλησιάζοντας ακόμη και τα 12 ευρώ το κιλό.
«Το θέμα είναι ότι ανεβαίνει, δεν βλέπουμε περιθώρια για να κατέβει. Τα βούτυρα και οι σοκολάτες έχουν φθάσει στον Θεό», ανέφερε ο κ. Γιάννης Γλυκός.
Όπως μάλιστα τόνισε οι καταναλωτές είναι φειδωλοί πλέον στις αγορές τους καθώς μοιράζουν στη μέση ακόμα και τις πάστες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα κεράσματα σε γιορτές ή οικογενειακές συγκεντρώσεις.