THEPOWERGAME
Στον Δήμο Ζακύνθου θα παραχωρηθεί η διαχείριση του διάσημου Ναυαγίου στο νησί των Επτανήσων. Παράλληλα, φαίνεται ότι κλείνει οριστικά η διάσημη ομώνυμη παραλία (Ναυάγιο) για τους επισκέπτες, οι οποίοι στο εξής θα μπορούν να τη θαυμάζουν μόνο από απόσταση.
Τα παραπάνω συζητήθηκαν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, κατά την επίσκεψη στη Ζάκυνθο κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση. Ο κ. Παπαθανάσης ενημέρωσε την τοπική κοινωνία ότι το διάσημο Ναυάγιο θα παραχωρηθεί στον οικείο δήμο, αφού όμως το ΤΑΙΠΕΔ διασφαλίσει περιβαλλοντικά, αλλά και με φυσικό τρόπο την παραλία και το ναυάγιο του πλοίου. Παράγοντες κοντά στη διαδικασία αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο θα ξεκινήσει από τις αρχές του επόμενου έτους, αφού εκκρεμούν ακόμη νομικές διεκδικήσεις των κληρονόμων των πλοιοκτητών του ναυαγισμένου πλοίου. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Κλείνει οριστικά η παραλία Ναυάγιο για τους επισκέπτες
Η Πολιτεία, ωστόσο, φέρεται να έχει λάβει τις αποφάσεις της. Και η σημαντικότερη εξ αυτών είναι ότι θα κλείσει οριστικά η διάσημη παραλία για τους επισκέπτες. Οι τελευταίοι θα τη βλέπουν από απόσταση και συγκεκριμένα οι πεζοπόροι και οι επισκέπτες με οχήματα από ψηλά στην άκρη του γκρεμού, ενώ οι «σκαφάτοι» από απόσταση μέσα από τη θάλασσα. Για όλα αυτά θα φροντίσει ο τοπικός δήμος, που θα στήσει τις ειδικές εξέδρες θέασης του ναυαγίου και τους πλωτήρες που θα αποτρέπουν τη προσέγγιση σκαφών στη διάσημη παραλία.
Σχέδια για νέα μαρίνα στη Ζάκυνθο
Το ΤΑΙΠΕΔ θα φροντίσει με μελέτες και με έργα τη στήριξη του Ναυαγίου, αλλά και της ακτογραμμής που το φιλοξενεί και η οποία υποχωρεί συνεχώς. Θα αναλάβει, παράλληλα, τον εκσυγχρονισμό του λιμένα Ζακύνθου, με τη δημιουργία τοπικής μαρίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ως Αρχή Σχεδιασμού Λιμένων της χώρας, έχει ήδη καταθέσει αίτημα για τη χωροθέτηση νέας μαρίνας στο βόρειο μέρος του λιμένα της πόλης.
Η νέα μαρίνα θα είναι μεγαλύτερη από τη σημερινή, η οποία θα επεκταθεί με πλωτήρες, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί περισσότερα σκάφη, μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα μαρίνα. Να σημειωθεί ότι η ζήτηση θέσεων στη Ζάκυνθο είναι μεγάλη, καθώς το νησί γνωρίζει μεγάλη τουριστική άνθηση και παράλληλα βρίσκεται στην είσοδο του Πατραϊκού Κόλπου και σχεδόν απέναντι από το Κατάκολο, που παρέχει θαλάσσια είσοδο για την Αρχαία Ολυμπία.
Διαβάστε επίσης
Τουρισμός πολυτελείας: Λιγότεροι τουρίστες, περισσότερα έσοδα
Ρεβέκκα Πιτσίκα: Να δημιουργήσουμε ένα δυνατό ΕΒΕΑ που θα στηρίζει τις επιχειρήσεις
Λίμνη Κρεμαστών: Παραδόθηκε η προκαταρκτική μελέτη, πώς προχωρά το έργο