THEPOWERGAME
Πανάκριβη μοιάζει πια η Αθήνα ακόμη και στους τουρίστες που έρχονται από το εξωτερικό, ακόμη και από χώρες που τα εισοδήματα είναι πολύ υψηλότερα. Το καλό παραδοσιακό φαγητό, είναι απλησίαστο, καθώς ο γύρος χοιρινό μπορεί να φτάσει στο ιστορικό κέντρο της πόλης ακόμη και τα 21 ευρώ και ο μουσακάς τα 19 ευρώ η μερίδα.
«Ο κόσμος πολύ φιλικός, είναι όμορφα να είμαστε εδώ. Κάνει ζέστη αλλά δε μας πειράζει. Είμαστε εδώ για το ταξίδι του μέλιτος» τονίζουν κάποιοι τουρίστες
Δε λείπουν όμως και οι δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως οι ιδιαίτερα τσιμπημένες τιμές στα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα.
«Το φαγητό είναι καλό, αλλά κοιτάμε τις κριτικές όπου πάμε και δεν επιλέγουμε τα πολύ ακριβά μέρη».
21 ευρώ για μια μερίδα γύρο χοιρινό και 19 ευρώ για μια μερίδα μουσακά, δύο απ’ τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα, θα χρειαστεί να πληρώσει ένας τουρίστας σε εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη.
Χαρακτηριστικά:
- Χωριάτικη σαλάτα: 14 ευρώ
- Μερίδα γύρος χοιρινός: 21 ευρώ Χ 2= 42 ευρώ
- Μπίρα ελληνική: 7 ευρώ Χ 2= 14 ευρώ
Σύνολο: 70 ευρώ
Πιο οικονομική λύση είναι για πολλούς τουρίστες εναλλακτικοί νησιωτικοί προορισμοί.
Διαβάστε επίσης
Ποια είναι η Open Cosmos που φτιάχνει εργοστάσιο κατασκευής δορυφόρων στην Ελλάδα
Ναυτιλία: Στα ύψη οι τιμές πώλησης φορτηγών πλοίων
Τι θα σημάνει για την Ευρώπη μια εκτίναξη της τιμής του φυσικού αερίου