THEPOWERGAME
Μεγάλη ήταν και φέτος η ζήτηση για το Youth Pass, με την ειδική αυτή οικονομική ενίσχυση, ύψους 150 ευρώ, να καταβάλλεται σε όλους τους δικαιούχους νέους που έκαναν την αίτηση μέχρι τις 31 Μαΐου κάθε έτους.
Η πίστωση της ενίσχυσης γίνεται με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, η οποία θα αποσταλεί στα πιστωτικά ιδρύματα έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου. Σημειώνεται ότι ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση 1-2 εργάσιμων ημερών μέχρι οι δικαιούχοι να λάβουν την ενίσχυση. Στη συνέχεια θα μπορούν να αξιοποιήσουν το voucher των 150 ευρώ σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.
Το Youth Pass είναι μια οικονομική ενίσχυση, ύψους 150 ευρώ, η οποία δίνεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Δικαιούχοι είναι οι νέοι, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ή το 19ο έτος της ηλικίας τους, από 1/1/2023 έως και 31/12/2023. Πρέπει, επίσης, να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και να έχουν υποβάλει την αίτηση στην πλατφόρμα. Δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.
Η αίτηση υποβάλλεται μια φορά και δεν χρειάζεται να υποβληθεί ξανά μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο ένας νέος δεν έκανε την αίτησή του για το Youth Pass, όταν ήταν 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας όμως την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.
21 εκατ. ευρώ για το Youth Pass το 2023
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί, κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος, έως το τέλος του 2023, περίπου 140.000 νέοι έλαβαν ενισχύσεις για το Youth Pass που ανήλθαν συνολικά στο ποσό των 21 εκατ. ευρώ.
Η δράση υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.) στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 µε τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Η ανάπτυξη της πλατφόρμας πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Διαβάστε επίσης:
Η Ινδία “αρπάζει” τα σκήπτρα της πολυτελούς μόδας από την Κίνα
ΔΝΤ: Εφικτή η ομαλή προσγείωση της οικονομίας στην Ευρώπη
GreenTank: Στα επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης οι εισαγωγές ρωσικού αερίου