THEPOWERGAME
Kόκκινο έχει χτυπήσει η τιμή του κρέατος. Ο υπεύθυνος κρεοπωλείου σε κατάστημα στου Ρέντη, Αντώνης Βαλτετσιώτης μίλησε για τις ανατιμήσεις στο κρέας. «Υπάρχει μια αύξηση της τάξεως του 10% σε σύγκριση με πέρσι, προσπαθούμε να απορροφήσουμε όσο μπορούμε μια μικρή αύξηση.
Ενδεικτικά:
Ένα κοτόπουλο ολόκληρο: 3,50 ευρώ και έχει μεγάλη ζήτηση στα Χριστούγεννα για όποιον δεν τρώει γαλοπούλα
Αρνί – Κατσίκι: 11,98 ευρώ το κιλό για το ολόκληρο και μετά διαμορφώνεται ανάλογα το κομμάτι και φτάνει και τα 16 ευρώ/κιλό το παϊδάκι.
Ένα κομμάτι χοιρινού χωρίς κόκκαλο για μαγείρεμα ξεκινά από τα 5,98 ευρώ το κιλό.
Αντιστοιχία ένα κομμάτι ντόπιου μοσχαριού ξεκινά από 11.,98 ευρώ το κιλό.
Το μοσχάρι εξαγωγής είναι στα 7,98 ευρώ/ κιλό.
Ο γραμματέας των κρεοπωλών της Βαρβακείου αγοράς, Γιώργος Ευρυπιώτης πριν λίγες ημέρες είχε αναφερθεί στις τιμές σε χοιρινό, αρνί και κατσίκι «Δεν είναι ανάγκη να επικεντρωθεί κάποιος στη γαλοπούλα αφενός μεν και αφετέρου δεν γνωρίζουμε ακόμα για τις τιμές για τις γαλοπούλες, η περυσινή τιμή ήταν 9 ευρώ το κιλό», είχε τονίσει.
Η τιμή για το χοιρινό εδώ στη Βαρβάκειο αγορά είναι από 4,99 μέχρι 6 ευρώ το κιλό. Στο αρνάκι οι τιμές ξεκινάνε από 7,99 ευρώ το κιλό. Το μοσχάρι χωρίς κόκαλο, το καθαρό, πωλείται στα 9,80 ευρώ το κιλό. Σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι τιμές, είπε, αλλά προφανώς μέσα στα Χριστούγεννα θα ανέβουνε.