THEPOWERGAME
Σε… είδος πολυτελείας τείνει να μετατραπεί πλέον το σουβλάκι, αφού πλέον σε κάποια νησιά τα 4 ευρώ δεν αρκούν ούτε για ένα «τυλιχτό» .
Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα του Alpha, οι χαμηλότερες τιμές στις οποίες πωλείται το αγαπημένο φθηνό φαγητό των Ελλήνων με χοιρινό είναι οι εξής:
· Σαλαμίνα 3,30 ευρώ
· Αίγινα 3,30 ευρώ
· Αγκίστρι 3,8 ευρώ
· Ύδρα 4,5 ευρώ
· Μύκονος 4,5 ευρώ
· Πάρος 3,5 ευρώ
· Ίος 4 ευρώ
· Σαντορίνη 3,9 ευρώ
· Χανιά 3,5 ευρώ
· Κέρκυρα 3,5 ευρώ
· Κεφαλονιά 3,8 ευρώ.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι η τιμή στο σουβλάκι τον περασμένο Ιανουάριο είχε σκαρφαλώσει στα 3 με 3,2 ευρώ γίνεται εύκολα αντιληπτή η νέα αύξηση στις τιμές.
Ο ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στην Θεσσαλονίκη, Μανώλης Καπετανάκης εξήγησε: «Από πέρσι τον Ιανουάριο πήγε 3,20 με 3,30 και σταδιακά έφτασε εδώ με την ακρίβεια που γνωρίζετε όλοι. Προσπαθούμε και κρατάμε χαμηλά τις τιμές. Κάνουμε αγώνα. Για να μπορέσει ο κόσμος να ανταπεξέλθει».
Όπως καταλαβαίνει κανείς η αύξηση στις τιμές αυτές, τόσο του φαγητού, όσο και των καυσίμων «πληγώνουν» ανεπανόρθωτα την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας όσον αφορά στον τουρισμό.