Γ.Δ.
1437.68 +0,35%
ACAG
0,00%
5.9
CENER
+0,20%
9.94
CNLCAP
+0,72%
6.95
DIMAND
-1,92%
9.69
NOVAL
0,00%
2.71
OPTIMA
+2,66%
12.34
TITC
-0,61%
32.75
ΑΑΑΚ
0,00%
5.5
ΑΒΑΞ
+2,78%
1.404
ΑΒΕ
0,00%
0.451
ΑΔΜΗΕ
0,00%
2.125
ΑΚΡΙΤ
0,00%
0.81
ΑΛΜΥ
+0,52%
2.895
ΑΛΦΑ
+0,31%
1.594
ΑΝΔΡΟ
+1,55%
6.54
ΑΡΑΙΓ
+0,09%
10.99
ΑΣΚΟ
0,00%
2.79
ΑΣΤΑΚ
0,00%
7.44
ΑΤΕΚ
0,00%
0.418
ΑΤΡΑΣΤ
0,00%
8.56
ΑΤΤ
+1,47%
8.28
ΑΤΤΙΚΑ
0,00%
2.47
ΒΑΡΝΗ
0,00%
0.24
ΒΙΟ
-1,83%
5.89
ΒΙΟΚΑ
0,00%
2.04
ΒΙΟΣΚ
+0,30%
1.66
ΒΙΟΤ
0,00%
0.238
ΒΙΣ
0,00%
0.142
ΒΟΣΥΣ
-0,85%
2.34
ΓΕΒΚΑ
-2,45%
1.595
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
+0,11%
17.68
ΔΑΑ
+1,41%
7.91
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.28
ΔΕΗ
+1,21%
11.74
ΔΟΜΙΚ
-1,62%
3.34
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
-3,04%
0.319
ΕΒΡΟΦ
-3,45%
1.54
ΕΕΕ
-1,19%
31.64
ΕΚΤΕΡ
+1,35%
1.946
ΕΛΒΕ
0,00%
5.6
ΕΛΙΝ
0,00%
2.18
ΕΛΛ
0,00%
13.85
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
+0,48%
2.08
ΕΛΠΕ
-0,28%
7.08
ΕΛΣΤΡ
+1,38%
2.2
ΕΛΤΟΝ
-0,58%
1.714
ΕΛΧΑ
+1,96%
1.87
ΕΝΤΕΡ
0,00%
8
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.12
ΕΠΣΙΛ
0,00%
12
ΕΣΥΜΒ
+0,81%
1.25
ΕΤΕ
-1,28%
8.014
ΕΥΑΠΣ
+0,94%
3.21
ΕΥΔΑΠ
+0,18%
5.52
ΕΥΡΩΒ
+0,39%
2.085
ΕΧΑΕ
+0,54%
4.65
ΙΑΤΡ
0,00%
1.6
ΙΚΤΙΝ
0,00%
0.3795
ΙΛΥΔΑ
-2,63%
1.665
ΙΝΚΑΤ
-1,16%
5.11
ΙΝΛΙΦ
+1,44%
4.93
ΙΝΛΟΤ
+3,48%
1.188
ΙΝΤΕΚ
+0,34%
5.82
ΙΝΤΕΡΚΟ
-2,46%
2.38
ΙΝΤΕΤ
+0,81%
1.245
ΙΝΤΚΑ
+4,17%
3.245
ΚΑΡΕΛ
0,00%
340
ΚΕΚΡ
-3,40%
1.42
ΚΕΠΕΝ
0,00%
1.6
ΚΛΜ
+2,35%
1.525
ΚΟΡΔΕ
+0,22%
0.458
ΚΟΥΑΛ
-0,17%
1.178
ΚΟΥΕΣ
+0,76%
5.29
ΚΡΕΚΑ
0,00%
0.28
ΚΡΙ
0,00%
12.3
ΚΤΗΛΑ
+1,14%
1.77
ΚΥΡΙΟ
+3,60%
1.15
ΛΑΒΙ
-0,47%
0.85
ΛΑΜΔΑ
0,00%
7.07
ΛΑΜΨΑ
-0,51%
38.8
ΛΑΝΑΚ
-0,53%
0.935
ΛΕΒΚ
0,00%
0.278
ΛΕΒΠ
-9,16%
0.238
ΛΙΒΑΝ
0,00%
0.125
ΛΟΓΟΣ
0,00%
1.44
ΛΟΥΛΗ
-1,52%
2.6
ΜΑΘΙΟ
0,00%
0.704
ΜΕΒΑ
+0,80%
3.79
ΜΕΝΤΙ
-3,35%
2.31
ΜΕΡΚΟ
0,00%
46.6
ΜΙΓ
-0,87%
3.42
ΜΙΝ
-0,80%
0.62
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
+2,46%
21.66
ΜΟΝΤΑ
+0,51%
3.94
ΜΟΤΟ
-0,95%
2.605
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.605
ΜΠΕΛΑ
+1,33%
22.9
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.55
ΜΠΡΙΚ
0,00%
1.97
ΜΠΤΚ
0,00%
0.68
ΜΥΤΙΛ
+0,06%
34.92
ΝΑΚΑΣ
+2,17%
2.82
ΝΑΥΠ
-0,47%
0.846
ΞΥΛΚ
-0,37%
0.268
ΞΥΛΠ
+5,98%
0.39
ΟΛΘ
-1,91%
20.5
ΟΛΠ
+0,57%
26.55
ΟΛΥΜΠ
0,00%
2.39
ΟΠΑΠ
-0,19%
16.12
ΟΡΙΛΙΝΑ
+0,24%
0.847
ΟΤΕ
+2,53%
14.99
ΟΤΟΕΛ
+3,64%
11.4
ΠΑΙΡ
0,00%
1.01
ΠΑΠ
-4,96%
2.3
ΠΕΙΡ
+1,49%
3.952
ΠΕΡΦ
+0,30%
6.72
ΠΕΤΡΟ
+0,49%
8.14
ΠΛΑΘ
-0,25%
3.96
ΠΛΑΚΡ
0,00%
14.7
ΠΡΔ
0,00%
0.228
ΠΡΕΜΙΑ
-0,97%
1.228
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
7.15
ΠΡΟΦ
0,00%
4.58
ΡΕΒΟΙΛ
-0,26%
1.91
ΣΑΡ
+0,59%
10.18
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
-0,30%
0.334
ΣΙΔΜΑ
+1,82%
1.675
ΣΠΕΙΣ
-0,61%
6.48
ΣΠΙ
0,00%
0.65
ΣΠΥΡ
0,00%
0.132
ΤΕΝΕΡΓ
-0,05%
19.15
ΤΖΚΑ
-1,86%
1.32
ΤΡΑΣΤΟΡ
0,00%
1.2
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
-0,24%
1.632
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΙΕΡ
0,00%
0.359
ΦΛΕΞΟ
0,00%
7.9
ΦΡΙΓΟ
0,00%
0.212
ΦΡΛΚ
-0,79%
3.78
ΧΑΙΔΕ
0,00%
0.64

Θεσσαλονίκη: Καμπάνια στο μετρό Λονδίνου για τη γαστρονομία της

Στάση στο Μετρό του Λονδίνου κάνει αυτές τις μέρες η Θεσσαλονίκη με το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημά της: Τη γαστρονομία της.

Σε 41 στάσεις του Μετρό του Λονδίνου, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προτρέπει τους ταξιδιώτες του, να επισκεφτούν την πόλη για να απολαύσουν «ένα ταξίδι γεμάτο ιστορίες και γεύσεις», με τη σφραγίδα της UNESCO.

«Η Θεσσαλονίκη ταξιδεύει στο Λονδίνο για να σαγηνεύσει τους Βρετανούς», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την βρετανική πρωτεύουσα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού, Βούλα Πατουλίδου.

Η γεύση χτίζει αναμνήσεις

«Στις αποσκευές μας έχουμε το “ελιξίριο των αναμνήσεων”. Η γεύση χτίζει αναμνήσεις. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι απλά μια ειδυλλιακή εικόνα μιας μεγάλης ελληνικής πόλης. Έχει το αδιαμφισβήτητο ατού της γαστρονομίας που υπερτερεί των ανταγωνιστών της. Φτάνει να την γευθείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των στάσεων του Μετρό, είναι και η Angel που οδηγεί στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του National Geographic Traveler, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουλίου.

Όπως είπε η κ. Πατουλίδου, η ομάδα του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο Φεστιβάλ με τον Θεσσαλονικιό chef και καθηγητή γαστρονομίας Γιώργος Παλησίδη είναι έτοιμη να διεγείρει…. και τις πέντε αισθήσεις.

«Την ακοή, με τον ήχο του τραγανού θεσσαλονικιώτικου κουλουριού που σπάει, για μπει στην ελληνική σαλάτα. Την όσφρηση, με το άρωμα από το τσιγαριστό λουκάνικο με καραμελωμένο με μέλι πεύκου. Την αφή, με την εξαιρετική ποιότητα που έχει το παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής μας και την καταλαβαίνεις με δυο σταγόνες που θα στάξουν στα δάχτυλά σου.Την εικόνα ενός πιάτου με αχνιστά μύδια. Και τέλος την γεύση, μ’ ένα κρεσέντο προτάσεων που κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί».

Ενδυνάμωση της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης στο Βρετανικό κοινό

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου project προβολής της Θεσσαλονίκης, με τίτλο «London Calling, Thessaloniki Cooking», με στόχο την ενδυνάμωση της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης στο Βρετανικό κοινό.

To project συμπεριλαμβάνει την παρουσίαση του προορισμού στο Food Festival του National Geographic Traveler, digital καμπάνια για τη γαστρονομία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, δημοσιεύσεις σε σημαντικά Βρετανικά έντυπα όπως η εφημερίδα Guardian και το press trip που υποστηρίζει ο ΟΤΘ σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας για το δημοσιογράφο του Greentraveller, Richard Hammond.

Η κουζίνα της Θεσσαλονίκης έχει αποκτήσει διεθνή πιστοποίηση καθώς εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας και πρόσφατα το αμερικανικό περιοδικό TIME την συμπεριέλαβε στη λίστα με τα 50 σπουδαιότερα μέρη του κόσμου για το 2022.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!