Την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος ώστε να παρθούν και περαιτέρω μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δήλωσε συγκεκριμένα: «Είμαι αισιόδοξος ότι και πάλι θα βρούμε δημοσιονομικό χώρο, όπως προκύπτει και από την εκτέλεση του προϋπολογισμού».
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνει , ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί συγκεκριμένα σε κάποια μελλοντική παρέμβαση προτού υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό για τις προτεραιότητες, καθώς είναι συλλογική δουλειά της κυβέρνησης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3», ο υπουργός δήλωσε ότι «χρειάζεται να είμαστε συνέχεια κοντά στην κοινωνία, χρειάζεται να βρίσκουμε δημοσιονομικό χώρο και να τον επιστρέφουμε στην κοινωνία». Πρόσθεσε, όμως, ότι απαιτείται «σύνεση και σωφροσύνη», διότι «είμαστε μια ιδιαίτερη χώρα που πρέπει να προσέχουμε πολύ τα δημοσιονομικά μας. Θα υπάρχει και εφέτος πρωτογενές έλλειμμα, το δημόσιο χρέος είναι μεν βιώσιμο, αλλά το υψηλότερο στην Ευρώπη, είμαστε ακόμη σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και δεν υπάρχει επενδυτική βαθμίδα».
Ο κ. Σταϊκούρας είπε, επίσης, ότι υπάρχει όξυνση προβλημάτων σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό. Αλλά πρόσθεσε πως την ίδια περίοδο καταγράφεται βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα, υπάρχει συρρίκνωση της ανεργίας, ενώ οι μικρότερες υποχρεώσεις των πολιτών, όπως με τον ΕΝΦΙΑ, ανακουφίζουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. Και «δημιουργούμε δημοσιονομικές δυνατότητες για ακόμη περισσότερες λύσεις», κατέληξε.