Γιατί χρειαζόμαστε τρία PPF ώστε να προχωρήσουν τα έργα στο Δημόσιο, η Eurobank μπαίνει στην Prosperty και πού κόλλησε το deal για την πώληση της Nova

Αναφερόμενους στους χρόνους του Ταμείου Ανάκαμψης, o κ. Σταμπουλίδης είπε ότι τα έργα που συμβασιοποίησε το PPF θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους

Παναγιώτης Σταμπουλίδης © Eurokinissi

Π. Σταμπουλίδης: «Χρειαζόμαστε άλλα δύο ή και τρία PPF»

«Πέρυσι λέγαμε ότι προετοιμάζουμε έργα και προμήθειες και σήμερα λέμε ότι παραδίδουμε», είπε χθες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του υπερταμείου, Πάνος Σταμπουλίδης, και επικεφαλής του PPF (Project Preparation Facility). Ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στο DEF, έκανε λόγο για ουσιαστική αποτελεσματικότητα της Μονάδας Συντονισμού Στρατηγικών Συμβάσεων -γνωστή και ως PPF- στην παράδοση ανακαινισμένων νοσοκομείων, κάθε είδους εξοπλισμού σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως επίσης και νέων συστημάτων, όπως για παράδειγμα είναι το σύστημα παρακολούθησης της αγοράς από τη ΔΙΜΕΑ. Αναφερόμενους στους χρόνους του Ταμείου Ανάκαμψης, είπε ότι τα έργα που προκήρυξε και συμβασιοποίησε το PPF θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους. Κατά τον κ. Σταμπουλίδη, η Πολιτεία και η κυβέρνηση είχαν την ευφυία συστήνοντας το PPF να του παράσχει τα εργαλεία που δεν έχει το υπόλοιπο Δημόσιο. Και αυτό το επιτυχημένο μοντέλο πρέπει κατά την άποψή του να εφαρμοστεί οριζόντια, σε όλη τη δημόσια διοίκηση. «Προφανώς», διευκρίνισε το στέλεχος του Υπερταμείου, «ένας οργανισμός δεν μπορεί να τα κάνει όλα και άρα ξαφνικά τα μαζεύουμε όλα και τα πηγαίνουμε στο PPF». Αντιθέτως, όπως τόνισε, πρέπει να δημιουργηθούν άλλα 2 ή 3 PPF, ώστε να καταφέρει η χώρα να σχεδιάσει σωστά τις δημόσιες συμβάσεις και προμήθειες, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία, αφού μόνον φέτος περισσότερα από 18 δισ. ευρώ δεσμεύθηκαν σε τέτοιου είδους συμβάσεις.

Eurobank: «Αποκτά συμμετοχή στην Prosperty»

Ασφαλείς πληροφορίες της στήλης λένε ότι η Eurobank μπαίνει στην Prosperty, την εταιρεία που έχει δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης ακινήτων και τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη. Η κίνηση της Eurobank έχει σκοπό ουσιαστικά να αποκτήσει ένα έτοιμο εργαλείο, που θα της δώσει τη δυνατότητα να διαχειριστεί και να βγάλει στην αγορά ακίνητα που προέρχονται από «κόκκινα» δάνεια. Μεταξύ των δραστηριοτήτων της Prosperty είναι η διαχείριση και πώληση ιδιωτικών ακινήτων, αλλά και η συνεργασία με διαχειριστές θεσμικών χαρτοφυλακίων και τράπεζες για την πώληση «κόκκινων» ακινήτων. Ιδρυτές της είναι ο Νίκος Πατσιογιάννης, ο Αντώνης Μαρκόπουλος και ο Αντώνης Δεσποτάκης, οι οποίοι συνδύασαν την τεχνολογία με το real estate, ανοίγοντας πόρτα σε υποψήφιους αγοραστές και επενδυτές στο να «δουν» ακίνητα που είναι διαθέσιμα στην αγορά και θα μπορούσαν να τα αποκτήσουν. Με τη συμφωνία, όπως πληροφορούμαστε, οι τρεις ιδρυτές και επικεφαλής της εταιρείας θα παραμείνουν στο σχήμα, έχοντας όλη την απαιτούμενη τεχνογνωσία για να διαχειριστούν την πλατφόρμα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει, κάτι που είναι ζητούμενο και για την τράπεζα.

Η πώληση της Nova και η διαφορά Σταθόπουλου – Σόλακ

Εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε ο Νίκος Σταθόπουλος την ασυμφωνία του με τον Ντράγκαν Σόλακ σχετικά με το τίμημα της Nova. Η πώληση της εταιρείας μπήκε στο ράφι και θα εξεταστεί σε… ευθετότερο χρόνο. Ήταν ηλίου φαεινότερον ότι το επιδιωκόμενο τίμημα της Nova -πέριξ των 2 δισ. ευρώ σε επιχειρηματική αξία- ήταν μάλλον πολύ υψηλό. Παρά την ανάκαμψη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και την αύξηση των υπεραξιών, ο πήχης είχε τεθεί πολύ υψηλά, με δεδομένο δε ότι άλλες εταιρείες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της Cosmote, είχαν χαμηλότερες αποτιμήσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξία που επιδίωκε ο Νίκος Σταθόπουλος ήταν της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, αλλά ο τελευταίος ενδιαφερόμενος, ο συμμέτοχός του στην εταιρεία, Ντράγκαν Σόλακ, λέγεται ότι δεν έδινε περισσότερα από 1,2 δισ. ευρώ. Η διαφορά αυτή των 300 εκατ. ευρώ φέρεται να έφερε ακόμη μεγαλύτερη γκρίνια στη United Group και στη Nova, ενώ δεν είναι άμοιρη των εξελίξεων στο τηλεοπτικό σκηνικό που λαμβάνει σήμερα χώρα.

Ο Πάιατ, η ΔΕΗ και η Metlen

Χειμαρρώδης όπως πάντα ο κ. Τζέφρι Πάιατ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, πρώην υφυπουργός εξωτερικών αρμόδιος για θέματα ενεργειακής διπλωματίας στην κυβέρνηση Μπάιντεν, νυν σύμβουλος στην εταιρεία McLarty Associates, που έδωσε το «παρών» για πολλοστή φορά στο Φορουμ των Δελφών. Ο κ. Πάιατ θυμήθηκε την πρώτη του παρουσία στο Φόρουμ -κάπου στο μακρινό 2014- και είπε ότι από τότε προωθούσε το αφήγημα ανάδειξης της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και κρίσιμου «κρίκου» για την ασφάλεια εφοδιασμού της περιοχής. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ΔΕΗ -με την έξοδό της στα Βαλκάνια και τις μεγάλες επενδύσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία-ενσαρκώνει την υλοποίηση του οράματος αυτού. Αναφέρθηκε δε και στην προοπτική επέκτασης της ΔΕΗ ακόμα πιο βόρεια, στην Ουκρανία, σε συνεργασία με τον ουκρανικό ενεργειακό όμιλο DTEΚ, κάνοντας λόγο για σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στις ΑΠΕ, την αποθήκευση, αλλά και σε συμβατικές πηγές ενέργειας. Ειδική μνεία έκανε ο κ. Πάιατ -που έδειξε εξαιρετικά ενημερωμένος για τα ελληνικά πράγματα- στο project της Metlen για παραγωγή γαλλίου στο εργοστάσιο της Αλουμίνιον της Ελλάδας στον Άγιο Νικόλαο, σχολιάζοντας ότι μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες της Ευρώπης και ότι πρόκειται για στρατηγική επένδυση που προωθεί την ασφάλεια και αυτονομία της Ε.Ε., μη παραλείποντας να υπενθυμίσει ότι ο ίδιος εδώ και χρόνια «φώναζε» για την ανάγκη απεξάρτησης της Ευρώπης από την Κίνα…

Το νέο fund Ταμβακάκη

Τα αποκαλυπτήρια του νέου «βαρέων βαρών» fund της EOS Capital, του Απόστολου Ταμβακάκη, έκανε χθες από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών ο Senior Partner του private equity, Ιωάννης Παπαδόπουλος. Όπως έκανε γνωστό, το νέο fund των 250 εκατ.ευρώ θα κινείται στη λογική του infrastructure energy transition Fund και θα εστιάσει, μεταξύ άλλων, σε μονάδες διαχείρισης ανακύκλωσης νερού, προκειμένου να δημιουργηθούν υπεραξίες και -όπως ανέφερε- «να βοηθήσουμε στην υλοποίηση έργων υποδομής που είναι απαραίτητο να γίνουν τα προσεχή χρόνια». Ο ίδιος πρόσθεσε χθες: «Διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο επενδύσεων που θα περιλαμβάνει βιομηχανικές επενδύσεις, την αμυντική βιομηχανία, επενδύσεις τεχνολογίας και στον αγροδιατροφικό τομέα, την ενέργεια, την ενεργειακή μετάβαση, αλλά και στον τομέα των υποδομών». Όπως είπε, στρατηγική των funds είναι να δημιουργήσουν εθνικούς πρωταθλητές, που παράγουν υπεραξία και μετά την πώλησή τους…

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές κλείνουν τις πληγές του sell off

Την ολική επαναφορά επιχειρούν οι επενδυτές στην Ελλάδα μετά τα μπρος-πίσω του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και το σίριαλ της επιβολής δασμών σε όλο τον πλανήτη, τους οποίους ανέστειλε, όπως λέει, για τρεις μήνες, εξαιρώντας την Κίνα, για την οποία αύξησε (τους δασμούς) σε 124%! Το ελληνικό χρηματιστήριο συγχρονίστηκε με την κίνηση των διεθνών αγορών. Μάλιστα, στη συνεδρίαση της Μαύρης Δευτέρας απώλεσε ενδοσυνεδριακά το σύνολο των κερδών του 2025 και διαμορφώθηκε κοντά στο κλείσιμο της 31/12/2024, που ήταν 1.469,67 μονάδες ! Οι διεθνείς επενδυτές, που κυριαρχούν, ρευστοποίησαν μεγάλους όγκους τραπεζικών μετοχών και άλλα blue chips, υιοθετώντας την επενδυτική στρατηγική της μείωσης του επενδυτικού κινδύνου, επιλέγοντας τη διαμόρφωση αυξημένης ρευστότητας και στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι κατέγραφαν κέρδη ακόμη και όταν ο Γ.Δ. ήταν κάτω από τις 1.500 μονάδες. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και ειδικά αυτές που έφτασαν στα όριά τους και σε χαμηλά τουλάχιστον δύο ή τριών ετών την περασμένη Δευτέρα, την ημέρα του sell off. Η εικόνα πήγε να αλλάξει χθες, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει άλμα από τις 1.528 μονάδες, που είχε κλείσει την Τετάρτη, στις 1.650, για να επιστρέψει στη συνέχεια πέριξ της ζώνης των 1.600 μονάδων. Η αγορά είχε φτάσει να σημειώνει πτώση πάνω από 16% και η ισορροπία στη ζώνη των 1.600 παραπέμπει σε διόρθωση 8%, δηλαδή κάπου στη μέση. Τα blue chips και οι αγοραστές φάνηκε να επιστρέφουν, δίνοντας κέρδη σε σχέση με τα χαμηλά της περασμένης Δευτέρας μέχρι 18,6% για την Εθνική, 17% για την Άλφα, 17,8% για την Ελλάκτωρ, 17% για τη Eurobank 14,6% για την Πειραιώς, 12,3% για τη Cener, 12% για τη μετοχή του ΔΑΑ και του ΟΠΑΠ, 16% για την Aegean, πάνω από 10% για τη Μότορ Όιλ, τον Μυτιληναίο, τη ΔΕΗ και τα Jumbo. Πάνω από 7% η άνοδος για τη Βιοχάλκο, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την Coca Cola, τα ΕΛΠΕ, πάνω από 8% για τον ΟΤΕ και 9% για τη μετοχή της Τιτάν.

Τα ελληνικά ομόλογα εν όψει S&P

Η προσπάθεια επαναφοράς του ανοδικού momentum στην αγορά μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται. Χθες το Ελληνικό 10ετές ήταν το μόνο στην Ευρώπη που η απόδοσή του υποχωρούσε στα επίπεδα του 3,5%, επαναφέροντας την προοπτική περαιτέρω αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από την S&P στις 18 Απριλίου. Πέρα από αυτό, όμως, οι ξένοι επενδυτές έχουν πάρει πολύ μεγάλες θέσεις στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Για του λόγου το αληθές, ο Μάρτιος εμφάνισε τις υψηλότερες εισροές στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τον Οκτώβριο του 2024, όταν και έλαβε χώρα η δεύτερη διάθεση μετοχών της Εθνικής Τράπεζας (+416 εκατ. ευρώ). Συγκεκριμένα, ο Μάρτιος εμφάνισε εισροές 219 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τις συνολικές εισροές του 2025 στα 353 εκατ. ευρώ.

Πόσες κατοικίες έχει πωλήσει η Οrilina στο Ελληνικό

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι πωλήσεις στο υπό ανάπτυξη συγκρότημα «Marina Residences by Kengo Kuma» της Orilina Properties στο Ελληνικό. Η εταιρεία που διοικεί ο Μάριος Αποστολίνας έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια για την πώληση 12 από τις 20 πολυτελείς κατοικίες που θα κατασκευαστούν, με τις τιμές να κυμαίνονται από 5,1 εκατ. ευρώ για την πιο προσιτή και 12,2 εκατ. ευρώ για την ακριβότερη.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία συνεχίζει αδιάκοπα τα ετήσια προγράμματα επισκευών, συντηρήσεων και ενεργειακών αναβαθμίσεων σε όλο το χαρτοφυλάκιό της. Παράλληλα, η Orilina Properties, όπως αναφέρεται στις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις της, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά ακινήτων και σε μακροοικονομικό επίπεδο, προκειμένου να προσαρμόζει τα επενδυτικά της σχέδια και να αναθεωρεί την επιχειρηματική στρατηγική της όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σήμερα το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει 16 ακίνητα, με τη συνολική τους αξία να ανέρχεται στα 168,8 εκατ. ευρώ.

Η ΕΤΑΔ ρίχνει στην αγορά τέσσερα ακίνητα-φιλέτα

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) συνεχίζει την προσπάθειά της να αξιοποιήσει το αχανές χαρτοφυλάκιό της. Στο πλαίσιο αυτό, προκήρυξε μια σειρά νέων ανοιχτών ηλεκτρονικών διαγωνισμών για την πώληση τεσσάρων ακινήτων. Η προθεσμία υποβολής είναι έως την Τρίτη 10 Ιουνίου. Πρόκειται για ακίνητα-φιλέτα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, συγκεκριμένα ένα γωνιακό οικόπεδο σε κεντρικό σημείο επί της παραλιακής οδού στο Νέο Φάληρο Αττικής, ένα παραθαλάσσιο διώροφο διατηρητέο κτίσμα στο κέντρο του Αγ. Νικόλαου Λασιθίου, ένα οικόπεδο με πέτρινο κτίσμα σε κεντρικό σημείο του παραδοσιακού οικισμού στο Χρισσό του Δήμου Δελφών, καθώς και ένα γωνιακό οικόπεδο στη Νέα Ιωνία Βόλου. Τα συγκεκριμένα ακίνητα αποτελούν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, λόγω της στρατηγικής τους θέσης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, καθώς βρίσκονται σε περιοχές υψηλού τουριστικού και εμπορικού ενδιαφέροντος.

Τουρίστες από το Κουρδιστάν; Κι όμως!

Τον Φλεβάρη η Aegean ξεκίνησε απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς το Ερμπίλ του Κουρδιστάν, μια περιοχή που πριν από λίγα χρόνια κανείς δεν περίμενε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει τουριστικό προορισμό. Κι όμως, η ημιαυτόνομη αυτή περιοχή του Ιράκ έχει αρχίσει να μπαίνει στο bucket list των παγκόσμιων ταξιδιωτών, και όχι μόνο των πιο «ψαγμένων». Πέρυσι περίπου οκτώ εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής του Κουρδιστάν. Η επιτροπή τουρισμού σχεδιάζει να προσελκύσει 20 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως έως το 2030. Σημειωτέον, το Ερμπίλ είναι τα αρχαία Άρβηλα και υπάρχουν πολλές και σημαντικές τοποθεσίες ελληνικού αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Το ίδιο και στα Γαυγάμηλα και στη Μεσοποταμία. Δεν είναι τυχαίο ότι η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο περιθώριο του Φόρουμ των Δελφών συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της περιοχής του Κουρδιστάν στο Ιράκ, κ. Qubad Talabani, με τον οποίο συζήτησαν τρόπους να ενισχυθεί η τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, με έμφαση στη μεταφορά τουριστικής τεχνογνωσίας, στην τουριστική εκπαίδευση, στην ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο ιστορικός, ο πολιτιστικός και ο αγροτουρισμός, και βεβαίως στην αύξηση των τουριστικών ροών εκατέρωθεν. Είναι πάντα χρήσιμο για την τουριστική βιομηχανία να έχει ένα πολυποίκιλο μείγμα αγορών από τις οποίες αντλεί επισκέπτες, ακόμα και αν είναι λίγοι.

Προγράμματα 200 εκατ. για μεταφορές-logistics

Mετά το Πάσχα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προκηρύξει δύο προγράμματα, συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα επιδοτηθούν επενδύσεις στις Αποθηκεύσεις και τα Logistics, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, από το συνέδριο Logi.C για τις Μεταφορές και τα Logistics. Tα τελευταία χρόνια έως και 300 αιτήσεις έχουν κατατεθεί στην ΠΚΜ, για την αδειοδότηση εγκαταστάσεων logistics στον Νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και σε Πιερία και Ημαθία. Με τα προγράμματα αυτά θα επιχορηγηθούν σε ποσοστό έως 50%, επενδύσεις σε πάγια, κτίρια και μηχανήματα, αλλά και soft δράσεις. Όπως αποδεικνύεται, από το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται, η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης, αλλά και η παραγωγική της βάση, την καθιστούν ιδανική για να γίνει κόμβος μεταφορών και logistics, αρκεί βεβαίως να ολοκληρωθούν τα έργα διασύνδεσης των διαφορετικών μέσων εμπορευματικών μεταφορών. Το ενδιαφέρον για logistics υπήρχε και υπάρχει, αρκεί να γίνουν επιτέλους οι υποδομές, οι οποίες δεν αφορούν μόνο τις οδικές συνδέσεις, αλλά βεβαίως και τον σιδηρόδρομο, που δεν έχει χωρητικότητες για να σηκώσει μεγαλύτερα φορτία.

ΙΛΥΔΑ
1.76%
1.73
AKTR
1.05%
4.79
ΔΕΗ
1.17%
13.00
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
-0.26%
3.85
ΕΛΠΕ
2.07%
7.40
ΠΕΤΡΟ
-1.21%
8.18
ΟΛΠ
-2.24%
37.05
TITC
-1.04%
38.10
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
0.00%
18.00
ΕΥΑΠΣ
0.00%
3.18
ΛΟΥΛΗ
-1.98%
2.97
ΛΕΒΠ
0.00%
0.00
ΠΡΕΜΙΑ
-1.31%
1.21
NOVAL
1.77%
2.30
ΙΝΤΚΑ
4.44%
2.82
ΧΑΙΔΕ
5.67%
0.75
ΔΡΟΜΕ
-1.06%
0.28
ACAG
-0.34%
5.80
ΑΣΚΟ
-0.59%
3.36
ΚΥΡΙΟ
-7.11%
0.81
ΣΑΤΟΚ
0.00%
0.00
ΛΕΒΚ
0.00%
0.00
ΝΑΚΑΣ
0.00%
0.00
BOCHGR
-2.21%
5.30
ΚΕΚΡ
-3.57%
1.08
ΠΛΑΘ
0.92%
3.84
ΡΕΒΟΙΛ
0.65%
1.55
ΕΛΛ
0.00%
14.20
ΥΑΛΚΟ
0.00%
0.00
ΙΚΤΙΝ
-2.42%
0.32
ΟΠΑΠ
0.60%
18.41
ΜΥΤΙΛ
0.00%
38.90
ΔΟΜΙΚ
-2.16%
2.27
ΦΡΛΚ
3.23%
4.00
ΜΕΡΚΟ
0.57%
35.00
ΣΑΡ
0.80%
12.60
ΟΤΟΕΛ
-2.82%
11.02
ΚΡΙ
0.00%
15.06
ΙΑΤΡ
1.44%
1.76
ΠΑΙΡ
-0.29%
0.70
ΜΟΤΟ
0.39%
2.56
ΣΠΕΙΣ
0.35%
5.66
ΚΟΡΔΕ
-2.76%
0.39
ΠΡΟΦ
0.20%
5.08
ΒΟΣΥΣ
1.82%
2.24
ΕΛΙΝ
-0.25%
1.99
OPTIMA
-4.11%
14.00
ΑΚΡΙΤ
3.59%
0.81
ΤΕΝΕΡΓ
0.00%
0.00
ΚΕΠΕΝ
0.00%
0.00
ΔΟΥΡΟ
0.00%
0.00
ΠΡΔ
-1.75%
0.22
ΑΑΑΚ
0.00%
0.00
ΑΤΡΑΣΤ
0.00%
8.68
ΒΙΟΚΑ
-1.90%
1.55
ΠΑΠ
1.21%
2.51
ΙΝΤΕΤ
0.90%
1.13
ΠΕΙΡ
0.49%
4.52
ΜΙΝ
-3.47%
0.50
ΕΤΕ
0.00%
8.50
ΒΙΟΤ
-9.72%
0.20
ΑΛΜΥ
0.20%
4.90
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
0.31%
1.61
ΜΕΝΤΙ
0.00%
1.98
ΜΟΗ
0.10%
20.20
ΟΛΘ
0.36%
28.20
ΣΕΝΤΡ
-1.82%
0.32
ΕΕΕ
0.94%
41.00
ΚΟΥΕΣ
0.00%
6.00
ΕΥΔΑΠ
1.41%
5.77
ΜΙΓ
-0.43%
2.33
ΦΛΕΞΟ
0.00%
0.00
ΦΡΙΓΟ
10.00%
0.24
ΔΑΙΟΣ
0.00%
0.00
ΦΑΙΣ
-0.21%
3.39
ΛΑΝΑΚ
-2.86%
0.85
CENER
-2.32%
8.00
ΝΑΥΠ
-3.69%
0.68
ΙΝΤΕΚ
-0.17%
5.87
ΜΑΘΙΟ
-5.60%
0.59
ΚΑΡΕΛ
-0.65%
308.00
ΑΤΤ
-1.62%
0.73
ΑΤΤΙΚΑ
2.37%
2.16
ΕΣΥΜΒ
0.78%
1.04
ΕΥΡΩΒ
-0.94%
2.21
ΚΤΗΛΑ
-3.50%
1.93
ΕΛΣΤΡ
0.94%
2.14
ΑΔΜΗΕ
-1.44%
2.75
DIMAND
0.24%
8.24
ΒΙΟΣΚ
0.38%
1.33
ΑΒΑΞ
-2.26%
1.90
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
-0.73%
1.35
ΠΛΑΚΡ
0.69%
14.50
ΛΑΒΙ
-0.41%
0.73
EVR
2.01%
1.52
ΓΕΒΚΑ
1.56%
1.30
ΑΛΦΑ
-2.41%
1.98
ΟΤΕ
1.79%
15.39
ΜΕΒΑ
-3.96%
3.88
ΑΣΤΑΚ
1.24%
6.54
ΞΥΛΠ
-9.84%
0.35
ΙΝΛΟΤ
2.74%
1.01
CNLCAP
0.00%
0.00
ΑΤΕΚ
28.49%
1.15
ΛΑΜΨΑ
0.00%
37.00
ΕΚΤΕΡ
0.00%
1.75
ΔΑΑ
1.32%
9.22
ΑΝΔΡΟ
2.19%
6.52
ΞΥΛΚ
2.48%
0.25
ΠΡΟΝΤΕΑ
-0.85%
5.80
ΜΠΕΛΑ
0.81%
24.80
ΚΟΥΑΛ
0.00%
1.07
ΕΛΒΕ
-1.21%
4.90
ΤΖΚΑ
4.84%
1.30
ΕΛΧΑ
1.09%
1.86
ΑΡΑΙΓ
-0.87%
11.40
ΕΠΙΛΚ
0.00%
0.00
ΜΟΝΤΑ
-2.78%
3.85
ΜΟΥΖΚ
-2.44%
0.48
ΙΝΛΙΦ
-0.22%
4.54
ΟΛΥΜΠ
2.79%
2.21
ΑΒΕ
0.93%
0.43
ΛΟΓΟΣ
-2.50%
1.56
ΠΕΡΦ
1.39%
5.09
ΤΡΑΣΤΟΡ
0.86%
1.17
ΕΛΤΟΝ
-0.31%
1.63
ΣΠΥΡ
0.00%
0.18
ΣΑΡΑΝ
0.00%
0.00
ΛΑΜΔΑ
1.62%
6.28
AEM
-0.29%
4.07
ΒΙΟ
0.81%
5.00
ΜΠΤΚ
-9.40%
0.53
ΕΧΑΕ
1.19%
5.12
ΟΡΙΛΙΝΑ
0.00%
0.77
ΣΙΔΜΑ
-4.72%
1.21
ΣΠΙ
0.00%
0.50
ΕΒΡΟΦ
-0.86%
1.74
ΜΠΡΙΚ
-0.77%
2.58