Η Allwyn αυξάνει συνεχώς τη θέση στον ΟΠΑΠ, τα μερίσματα των τεσσάρων δισ. στο ΧΑ, η Zara διευρύνει το αποτύπωμα στην Ελλάδα και η μάχη του Ριγανόκαμπου

Ανεβάζει ταχύτητα το επενδυτικό πλάνο της ισπανικής Inditex στην Ελλάδα

Ο CEO του ΟΠΑΠ Γιαν Κάρας © ΟΠΑΠ

Γιατί συνεχίζει το «χτίσιμο» θέσης η Allwyn στον ΟΠΑΠ

Στο 51,78% του ΟΠΑΠ θα ανέλθει σύντομα η συμμετοχή της μητρικής Allwyn AG. Αυτό θα συμβεί μόλις ακυρωθούν οι ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία και οι οποίες ανέρχονται σε 2,6% του συνόλου των μετοχών.

Ο ΟΠΑΠ μέσω του προγράμματος αγοράς ίδιων μετοχών, και δαπανώντας 150 εκατ. ευρώ, απέκτησε από το Φθινόπωρο του 2023 μέχρι το τέλος του 2024 περίπου το 2,05% των μετοχών του. Αν σε αυτές προστεθούν και οι μετοχές που είχαν αποκτηθεί στο παρελθόν τότε, φτάνουν στο 2,6% του συνόλου των μετοχών. Ερωτηθείς σχετικά ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ Γιαν Κάρας στην τελευταία τηλεφωνική συνδιάσκεψη (conference call) της διοίκησης του ομίλου με τους αναλυτές, είπε ότι πρόθεση της διοίκησης είναι οι ίδιες μετοχές να ακυρωθούν και μάλιστα πολύ σύντομα.

Το Σεπτέμβριο του 2023 η Allwyn κατείχε το 50,43% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Η ακύρωση των μετοχών θα ανεβάσει τη συμμετοχή της κατά 1,35% και θα φτάσει στο 51,78%. Η στρατηγική αυτή της Allwyn εξηγείται από το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ αποφέρει πλέον το 50% των λειτουργικών κερδών της Allwyn. Παρά τις εξαγορές (ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο) η σταθερή πηγή κερδών για την Allwyn παραμένει ο ΟΠΑΠ. Πέρυσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελβετικού ομίλου, o ΟΠΑΠ (Ελλάδα και Κύπρος) συνεισέφερε το 21% των εσόδων του ομίλου Allwyn και το 53% των κερδών EBITDA.

Ερωτηθείς ο Γιαν Κάρας για το αν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα εξαγοράς ίδιων μετοχών κράτησε κλειστά χαρτιά. Η Allwyn ωστόσο χτίζει συστηματικά τη θέση της στον ΟΠΑΠ, φτάνοντας να ελέγχει πολύ πάνω από το 50%. Και μάλλον θα συνεχίσει να χτίζει θέσεις.

Πάνω από 4 δισ. ευρώ οι ανακοινωμένες χρηματικές διανομές των εισηγμένων στο ΧΑ

Ξεπέρασαν τα 4 δισ. ευρώ οι χρηματικές διανομές για φέτος μετά την ανακοίνωσε του μερίσματος της Titan. Πλησιάζουν δε τα 4,2 δισ. ευρώ, ποσό που είναι αντίστοιχο με το περυσινό. Ωστόσο για φέτος είναι προφανές δεν έχουμε ακόμη τελειώσει, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η χρονιά. Δεκάδες επιχειρήσεις δεν έχουν ανακοινώσει τις μερισματικές πολιτικές τους για φέτος όπως Motor-Oil, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Καρέλιας κ.ά. Επιπλέον εταιρείες όπως ο ΟΠΑΠ και η Jumbo, παρόλο που ανακοίνωσαν μερίσματα και έκτακτες διανομές, όλα δείχνουν ότι δεν τελειώσανε στις ανταμοιβές των μετόχων τους για φέτος.

Μεγαλώνει το αποτύπωμα της Zara στην Ελλάδα

Η ισπανική Inditex ανεβάζει ταχύτητα στο επενδυτικό της πλάνο με στόχο περαιτέρω αύξηση μεριδίων σε μια αγορά που έτσι κι αλλιώς είναι market leader με τη Zara και τα άλλα σήματα του χαρτοφυλακίου της, όπως Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho… Δεν είναι μόνο η επένδυση στο εμβληματικό πρώην ακίνητο Μινιόν στην Ομόνοια αλλά και μια σειρά από επενδύσεις για ανακαινίσεις και επεκτάσεις καταστημάτων που το πιστοποιούν. Ενδεικτικά είναι τα έργα που υλοποιούνται αυτό το διάστημα στο εμπορικό κέντρο River West, όπου εσχάτως έχουν σημειωθεί ανακατατάξεις. Για παράδειγμα, μετακόμισε το Prenatal σε άλλο χώρο και στο σημείο σχεδιάζεται επέκταση του καταστήματος Zara. Επίσης, μετά την ανακαίνιση των καταστημάτων Stradivarius και Pull&Bear, στον ίδιο εμπορικό προορισμό, είναι σήμερα σε εξέλιξη εργασίες για την ανακαίνιση του καταστήματος Bershka.

50 εκατ. θα επενδύσει ο Αντώνης Καράτζης για την ανακαίνιση του Knossos Royal

Ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 50 εκατ. ευρώ πρόκειται να εφαρμόσει ο Όμιλος Καράτζη για την ανακαίνιση του Knossos Royal, που εξαγόρασε πρόσφατα από την Aldemar, έναντι 80 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες ανακαίνισης πρόκειται να ξεκινήσουν μετά το τέλος της φετινής τουριστικής σεζόν και θα γίνει προσπάθεια να έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως, προκειμένου το ξενοδοχειακό συγκρότημα που βρίσκεται στη Χερσόνησο Ηρακλείου να λειτουργήσει πλήρως το 2026. Μάλιστα πρόκειται να μετονομαστεί σε Nana Royal, επεκτείνοντας έτσι το χαρτοφυλάκιο των Nana Hotels του Ομίλου, που περιλαμβάνει άλλες δύο μονάδες, το Nana Golden Beach και το Nana Princess.

Ο Ριγανόκαμπος της Πάτρας και η ΕΤΑΔ

Το mega project του Υπερταμείου και της ΕΤΑΔ για την αποτίμηση και αξιοποίηση 36.000 ακινήτων βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή σημαντικών εταιρικών σχημάτων. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η ΕΤΑΔ συνεχίζει να προκηρύσσει διαγωνισμούς για ακίνητα, επιδιώκοντας τόσο την αξιοποίησή τους όσο και την ενίσχυση των εσόδων της. Ένα από αυτά είναι το πολυώροφο κτίριο στην οδό Αντωνοπούλου 133Α στον Βόλο, όπου η ΕΤΑΔ προκήρυξε χθες διαγωνισμό με σκοπό την πώλησή του. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τον φάκελο των δικαιολογητικών τους έως τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), ζητά την ενοικίαση της έκτασης του πρώην σκουπιδότοπου στην περιοχή Ριγανόκαμπου, με σκοπό την ανάπλασή της και τη δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου.

Η επιστολή αναφέρει ότι το εν λόγω ακίνητο καταγράφηκε ως δημόσιο ακίνητο το 1973 και πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ στη συνέχεια περιήλθε στην κυριότητα της ΕΤΑΔ ΑΕ. Όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή, το ακίνητο χαρακτηρίζεται ως δασική έκταση και βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή, εντός του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Πατρέων, όπου προβλέπονται χρήσεις αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής, εκπαίδευσης και έρευνας. Ο δήμαρχος υπογραμμίζει ότι η έκταση δεν αναπλάστηκε μετά τη διακοπή των εργασιών και δεν μπορεί να οικοδομηθεί. Η αντικειμενική αξία της έκτασης εκτιμάται σε λιγότερο από 100.000 ευρώ, ωστόσο τονίζει τη μεγάλη κοινωνική αξία του χώρου για τον δήμο, καθώς σχεδιάζεται να φιλοξενήσει το Ανατολικό Πάρκο της πόλης. Στην επιστολή, ζητείται η οργάνωση συνάντησης για την καθορισμό της τιμής ενοικίασης και άλλων λεπτομερειών

Διάκριση για τον Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο

Μια σημαντική διάκριση για τη χώρα και τον δημόσιο τομέα αποτέλεσε η αναγνώριση του καθηγητή Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως finalist για το βραβείο CTO of the Year στα Oracle Excellence Awards 2025.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του Oracle CloudWorld, έπειτα από αξιολόγηση δεκάδων υποψηφιοτήτων από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA). Η πρόκριση στην τελική τριάδα συνιστά διεθνή αναγνώριση όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για το συνολικό έργο της Γενικής Γραμματείας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Από το 2019, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος έχει συμβάλει καθοριστικά στην ψηφιακή εξέλιξη του ελληνικού Δημοσίου με εμβληματικά έργα, όπως η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας, η ανάπτυξη του κυβερνητικού υπολογιστικού νέφους (G-Cloud), η παροχή εξ αποστάσεως υπηρεσιών και, πιο πρόσφατα, η επιτυχημένη αναβάθμιση της πλατφόρμας υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες).

Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει τη δυναμική παρουσία της Ελλάδας στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη, καθώς η χώρα δεν ακολουθεί απλώς τις διεθνείς εξελίξεις, αλλά συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωσή τους. Η βράβευση αποτελεί αναγνώριση μιας συλλογικής προσπάθειας για τη δημιουργία σύγχρονων, ασφαλών και αξιόπιστων ψηφιακών υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις.

Τρέχει η Ευρώπη στην κούρσα του ΑΙ

Αγώνα δρόμου ώστε να μην μείνει πίσω -και- στο τεχνολογικό τρένο, που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη, κάνει η Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο, μόλις χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την απόφασή της να επενδύσει 1,3 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη, την κυβερνοασφάλεια και τις ψηφιακές δεξιότητες, με στόχο να ενισχύσει την ψηφιακή στρατηγική της Ευρώπης για τα επόμενα χρόνια.

Η βαρέων-βαρών επένδυση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη», φιλοδοξεί να ενισχύσει τη θέση της Ένωσης στο παγκόσμιο τεχνολογικό σκηνικό και στοχεύει στοχεύοντας στη βελτίωση της πρόσβασης του Δημοσίου και των επιχειρήσεων σε κρίσιμες τεχνολογίες.

Το σκεπτικό της Ένωσης είναι ότι η επένδυση σε τομείς, όπως η ΑΙ και η κυβερνοανθεκτικότητα, είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής τεχνολογικής κυριαρχίας και για την προστασία των υποδομών ζωτικής σημασίας από ψηφιακές απειλές. Επιπρόσθετα, η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών της ΕΕ θεωρείται βασικό στοιχείο εκδημοκρατισμού των ευρωπαϊκών κοινωνιών, καθώς μπορεί να προσφέρει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και καινοτομίας.

Να δούμε αν η νέα πρωτοβουλία μπορεί να φέρει την Ευρώπη ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο για ψηφιακή υπεροπλία σε Δημόσιο, επιχειρήσεις και πολίτες.

H καινοτομία, όταν το global γυρνάει στο regional

Ο ελληνικός κλάδος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, όπως και το οικοσύστημα των start-ups, βιώνει με χρονοκαθυστέρηση τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά ΙCT, λόγω της ανάπτυξης αυτού του κρίσιμου τομέα σε επόμενο χρόνο, από τις χώρες που πρωτοστάτησαν ή είχαν την ετοιμότητα να προχωρήσουν σε εκρηκτική ανάπτυξη, όπως συνέβη με χώρες της Ασίας. Έτσι, στην Ελλάδα οι μηχανικοί Η/Υ γίνονται ανάρπαστοι, όταν στην παγκόσμια αγορά, στο πρώτο εξάμηνο του 2024, χάθηκαν περισσότερες από 75.000 θέσεις εργασίας.

Το 2024, συνεχίσθηκε η πιο συγκρατημένη διάθεση κεφαλαίων στις start – ups, καθώς ακόμη υπάρχει απροθυμία στις τοποθετήσεις σε projects υψηλού ρίσκου. Όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι η «ασφάλεια» έρχεται πρώτη, σε μία περίοδο που η ανάπτυξη δείχνει να στρέφεται από την παγκοσμιοποίηση στα περιφερειακά clusters, σε πιο γεωχωρικά και πολιτικά ελεγχόμενα πεδία. Επίσης, είναι φανερό, ότι οι επενδύσεις στα πεδία του ΙCT, στρέφονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και την ανάλυση big data, ενώ το Metaverse και το VR, δεν φαίνονται τόσο ελκυστικά από επενδυτικής απόψεως.

Η αξία της αγοράς του Α.Ι., που ανέρχεται σήμερα στα 100 δισ. δολάρια, υπολογίζεται ότι το 2030, σε μόλις πέντε χρόνια, θα φτάσει στα 2 τρισ. δολάρια. Ασύλληπτα ταχύτατη ανάπτυξη, που προφανώς θα τραβήξει πόρους από άλλες επενδυτικές επιλογές, όπως και ανθρώπινο κεφάλαιο.

Και επειδή το Α.Ι., η Τεχνητή Νοημοσύνη αναπτύσσεται ταχύτατα, υπάρχει και η πιεστική ανάγκη, ειδικά στην Ευρώπη, για την ανάπτυξη της βιομηχανίας των ημιαγωγών, σε μία περίοδο που ΗΠΑ, Κίνα και ορισμένες άλλες ασιατικές χώρες, έχουν ήδη υλοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στην παραγωγή chips. Το generative Α.Ι. θέλει ημιαγωγούς, προηγμένα μικροτσίπ, για να τρέξουν τα προηγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Η Τεχνολογία, προφανώς και δεν είναι «ένα πράγμα» και οι γενικότερες οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες, επηρεάζουν ακόμη και την Πληροφορική που από τη φύση της, είναι από τις πλέον παγκοσμιοποιημένες βιομηχανίες. Έτσι, οι επενδύσεις έχουν στραφεί στο Α.Ι., αλλά και στο HealthTech που βγήκε ενισχυμένο από την πανδημία, στo ηλεκτρονικό εμπόριο και στο λιανεμπόριο και, στο software και τα big data που εξυπηρετούν, με εφαρμογές, πάρα πολλούς κλάδους και δραστηριότητες.

Σε αυτή την τάση υπέρ το regional, αντί του global, η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο Καινοτομίας – Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική- αν υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στη γραφειοκρατία και ληφθούν πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης των επενδύσεων σε καινοτόμες επιχειρήσεις. Αν η χώρα πάει με ρυθμούς Thess INTEC, που γράφει καθυστερήσεις δύο ετών λόγω γραφειοκρατίας, τότε η ανάπτυξη μονίμως θα σκοντάφτει στις ελληνικές «ιδιαιτερότητες».

ΙΛΥΔΑ
-2.57%
1.71
AKTR
-1.89%
5.20
ΔΕΗ
-1.78%
13.81
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0.26%
3.87
ΕΛΠΕ
-2.92%
7.65
ΠΕΤΡΟ
5.56%
8.74
ΟΛΠ
-0.85%
35.15
TITC
-1.73%
42.50
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
-3.32%
19.20
ΕΥΑΠΣ
-0.30%
3.38
ΛΟΥΛΗ
-2.96%
3.28
ΛΕΒΠ
0.00%
0.00
ΠΡΕΜΙΑ
-1.40%
1.27
NOVAL
-2.41%
2.43
ΙΝΤΚΑ
-4.51%
3.07
ΧΑΙΔΕ
-1.29%
0.77
ΔΡΟΜΕ
-8.04%
0.31
ACAG
-0.83%
5.98
ΑΣΚΟ
-1.92%
3.57
ΚΥΡΙΟ
-0.66%
0.91
ΣΑΤΟΚ
0.00%
0.00
ΛΕΒΚ
0.00%
0.00
ΝΑΚΑΣ
3.33%
3.10
BOCHGR
-1.02%
5.82
ΚΕΚΡ
-2.46%
1.19
ΠΛΑΘ
-2.54%
4.03
ΡΕΒΟΙΛ
-2.67%
1.64
ΕΛΛ
-1.02%
14.60
ΥΑΛΚΟ
0.00%
0.16
ΙΚΤΙΝ
-0.84%
0.36
ΟΠΑΠ
-2.34%
18.33
ΜΥΤΙΛ
-5.58%
40.60
ΔΟΜΙΚ
-3.81%
2.53
ΦΡΛΚ
-4.47%
4.06
ΜΕΡΚΟ
-7.03%
34.40
ΣΑΡ
-2.28%
12.84
ΟΤΟΕΛ
-2.87%
12.20
ΚΡΙ
-0.61%
16.25
ΙΑΤΡ
-2.08%
1.89
ΠΑΙΡ
-0.41%
0.98
ΜΟΤΟ
0.36%
2.82
ΣΠΕΙΣ
6.21%
6.50
ΚΟΡΔΕ
-3.62%
0.43
ΠΡΟΦ
-2.47%
5.14
ΒΟΣΥΣ
0.00%
0.00
ΕΛΙΝ
-1.36%
2.17
OPTIMA
-2.78%
15.36
ΑΚΡΙΤ
-4.52%
0.74
ΤΕΝΕΡΓ
0.00%
20.00
ΚΕΠΕΝ
7.45%
2.02
ΔΟΥΡΟ
0.00%
0.00
ΠΡΔ
0.84%
0.24
ΑΑΑΚ
-10.00%
4.50
ΑΤΡΑΣΤ
-0.46%
8.60
ΒΙΟΚΑ
-1.15%
1.73
ΠΑΠ
-1.91%
2.57
ΙΝΤΕΤ
-6.61%
1.06
ΠΕΙΡ
-6.52%
5.05
ΜΙΝ
0.00%
0.47
ΕΤΕ
-3.57%
9.45
ΒΙΟΤ
0.00%
0.22
ΑΛΜΥ
-3.14%
4.93
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
-0.74%
1.61
ΜΕΝΤΙ
0.00%
0.00
ΜΟΗ
-3.50%
22.08
ΟΛΘ
0.71%
28.30
ΣΕΝΤΡ
-1.46%
0.34
ΕΕΕ
-0.05%
42.04
ΚΟΥΕΣ
1.14%
6.20
ΕΥΔΑΠ
-0.67%
5.96
ΜΙΓ
0.71%
2.83
ΦΛΕΞΟ
-1.96%
7.50
ΦΡΙΓΟ
-1.82%
0.22
ΔΑΙΟΣ
0.00%
4.00
ΦΑΙΣ
-4.70%
4.28
ΛΑΝΑΚ
1.60%
0.96
CENER
-2.92%
9.30
ΝΑΥΠ
1.23%
0.82
ΙΝΤΕΚ
-1.54%
6.39
ΜΑΘΙΟ
0.00%
0.00
ΚΑΡΕΛ
0.00%
314.00
ΑΤΤ
-4.74%
0.76
ΑΤΤΙΚΑ
-0.43%
2.31
ΕΣΥΜΒ
-3.13%
1.09
ΕΥΡΩΒ
-3.93%
2.47
ΚΤΗΛΑ
-3.65%
1.85
ΕΛΣΤΡ
-4.85%
2.16
ΑΔΜΗΕ
-2.35%
2.91
DIMAND
-1.86%
8.44
ΒΙΟΣΚ
-3.65%
1.45
ΑΒΑΞ
-5.96%
2.05
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
-2.73%
1.50
ΠΛΑΚΡ
0.00%
0.00
ΛΑΒΙ
-2.55%
0.80
EVR
-0.61%
1.64
ΓΕΒΚΑ
-4.07%
1.42
ΑΛΦΑ
-5.98%
2.20
ΟΤΕ
-1.64%
15.00
ΜΕΒΑ
1.49%
4.10
ΑΣΤΑΚ
-1.13%
7.00
ΞΥΛΠ
-0.53%
0.38
ΙΝΛΟΤ
-2.62%
1.04
CNLCAP
0.00%
0.00
ΑΤΕΚ
-7.08%
0.99
ΛΑΜΨΑ
0.00%
37.20
ΕΚΤΕΡ
-2.82%
1.93
ΔΑΑ
-2.24%
9.09
ΑΝΔΡΟ
-0.30%
6.70
ΞΥΛΚ
-0.39%
0.26
ΠΡΟΝΤΕΑ
3.45%
6.00
ΜΠΕΛΑ
-2.62%
25.32
ΚΟΥΑΛ
-1.27%
1.25
ΕΛΒΕ
3.88%
5.35
ΤΖΚΑ
0.00%
0.00
ΕΛΧΑ
-4.09%
2.11
ΑΡΑΙΓ
-2.36%
11.99
ΕΠΙΛΚ
0.00%
0.00
ΜΟΝΤΑ
0.00%
3.79
ΜΟΥΖΚ
0.00%
0.00
ΙΝΛΙΦ
-1.81%
4.88
ΟΛΥΜΠ
-2.04%
2.40
ΑΒΕ
-1.47%
0.40
ΛΟΓΟΣ
0.00%
0.00
ΠΕΡΦ
-1.09%
5.42
ΤΡΑΣΤΟΡ
-2.38%
1.23
ΕΛΤΟΝ
0.91%
1.78
ΣΠΥΡ
10.00%
0.18
ΣΑΡΑΝ
0.00%
0.00
ΛΑΜΔΑ
-2.18%
6.73
AEM
-2.69%
4.35
ΒΙΟ
-4.38%
5.89
ΜΠΤΚ
-3.28%
0.59
ΕΧΑΕ
-3.03%
5.44
ΟΡΙΛΙΝΑ
0.00%
0.79
ΣΙΔΜΑ
-1.67%
1.47
ΣΠΙ
-5.67%
0.57
ΕΒΡΟΦ
-2.66%
1.83
ΜΠΡΙΚ
0.00%
2.52