THEPOWERGAME
Τα μπόνους των υπαλλήλων που εργάστηκαν για τους στόχους του ΤΑΑ
Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος ετοιμάζονται τα μπόνους των δημόσιων υπαλλήλων που εργάστηκαν για την επίτευξη των στόχων του Ταμείου Ανάκαμψης. Αν και το τελευταίο φαίνεται να μην προχωρεί ιδιαίτερα ικανοποιητικά, εντούτοις ετοιμάζονται να δοθούν μπόνους έως 10 εκατ. ευρώ. Το μπόνους θα εισπράξουν οι εμπλεκόμενοι φορείς που έχουν αναλάβει έργα και μεταρρυθμίσεις του ΤΑΑ και στη συνέχεια το ποσό θα διανεμηθεί στους υπαλλήλους που εργάστηκαν στα συγκεκριμένα έργα. Το 40% του ποσού που θα λάβει κάθε φορέας θα μοιραστεί οριζόντια σε όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο/μεταρρύθμιση και το υπόλοιπο 60% με απόφαση του προϊσταμένου κάθε υπηρεσίας. Σε κάθε περίπτωση, το συνολικό ποσό ανταμοιβής που λαμβάνει ο υπάλληλος δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης.
Οι φορείς που θα λάβουν ανταμοιβές είναι όλοι εκείνοι που πέτυχαν ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και απορρόφησαν τουλάχιστον το 75% των ετήσιων πιστώσεων. Το κατιτίς τους θα λάβουν και οι φορείς που υλοποιήσαν ορόσημα-μεταρρυθμίσεις, αλλα είχαν μηδενικό προϋπολογισμό έργων. Τις λεπτομέρειες θα καθορίσει απόφαση του αρμόδιου αν. υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Νίκου Παπαθανάση. Αξιοσημείωτο είναι ότι η σχετική απόφαση υπογράφεται από ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, δεδομένου ότι έργα του ΤΑΑ υλοποιούνται από το σύνολο της κρατικής μηχανής.
H ΕΕΕΠ μοιράζει τα λεφτά της Betshop στους παίκτες
Σε λίγες ημέρες οι παίκτες της Betshop θα μπορούν να διεκδικήσουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους που κατέσχεσε η ΑΑΔΕ μέσω των λογαριασμών της εταιρείας. Η ΑΑΔΕ κατέσχεσε όλους τους λογαριασμούς της Betshop, φυσικά μη γνωρίζοντας ότι σε αυτούς τηρούνταν τα υπόλοιπα των παικτών-πελατών της Betshop. H Eπιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) θα επιχειρήσει να λύσει το πρόβλημα της κατάσχεσης των υπολοίπων λογαριασμού, δίνοντας περίπου 1 εκατ. ευρώ στους παίκτες.
Η ΕΕΕΠ δεν είχε την ψηφιακή υποδομή για την επιστροφή χρημάτων στους παίκτες. Έτσι, αναπτύχθηκε μια εφαρμογή επιστροφής των χρημάτων στους παίκτες και πλέον μένουν να γίνουν δοκιμές και τυχόν διορθώσεις. Στελέχη της ανέφεραν ότι σχετικά σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν την εκκίνηση της διαδικασίας επιστροφής. Πάντως, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα παρακρατηθέντα χρήματα των παικτών της Betshop ανέδειξε δύο σημαντικά θέματα:
- Το νομικό κενό των ελεγκτικών μηχανισμών, που δεν είχαν αντιμετωπίσει ξανά τέτοιο πρόβλημα.
- Την απουσία μηχανισμού επιστροφής των χρημάτων στον βαθμό που καλύπτονται από τις εγγυητικές επιστολές της εταιρείας.
Σημειώνεται ότι το 1 εκατ. ευρώ που επιστρέφει η ΕΕΕΠ στους παίκτες προέρχεται από την εγγυητική επιστολή που είχε καταθέσει η Betshop στην ΕΕΤΤ για τη λειτουργία της στην Ελλάδα.
Τα «ψιλά γράμματα» του Ενημερωτικού της Attica Bank
Πολύ μπέρδεμα αυτά τα warrants… Όσο κι αν ξεκάθαρα αναφέρει το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank τα νέα ποσοστά που θα προκύψουν μετά τα τρία προβλεπόμενα στάδια (reverse split και μείωση κεφαλαίου – αύξηση κεφαλαίου – άσκηση warrants), τόσο ο απλός επενδυτής μπερδεύεται… ψάχνοντας να βρει εαυτόν, τον ιδιώτη μέτοχο κάτω του 5%…
Πάντως, στο Ενημερωτικό καθίσταται σαφές ότι τα ποσοστά που αναφέρονται στον σχετικό πίνακα είναι μια προσομοίωση. Είναι, ας πούμε, πώς θα προκύψουν τα ποσοστά αν όλοι οι βασικοί μέτοχοι ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματά τους. Αν γίνει αυτό, το ΤΧΣ θα έχει 34,77%, η Thrivest έως 62,01%, το e-ΕΦΚΑ 1,59%, το ΤΜΕΔΕ 1,63%. Οι μέτοχοι με μετοχές κάτω του 5% (που εκπροσωπούν 63.745 μετοχές με βάση το Βιβλίο Μετόχων στις 11 Οκτωβρίου) -συνολικά σήμερα 12%- στις αναγωγές μετά την αύξηση και τα warrants δεν φαίνονται στον πίνακα, αλλά δεν είναι αόρατοι… εφόσον ασκήσουν τα δικαιώματά τους, θα έχουν συμμετοχή.
Στα «ψιλά γράμματα» του Ενημερωτικού υπάρχει μια σειρά παραδοχών στην αύξηση, με διάφορα σενάρια για τα ποσά που θα καταβάλει ο κάθε μέτοχος. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι σε περίπτωση που υπάρχουν αδιάθετα, το ΔΣ της τράπεζας θα αποφασίσει την κατανομή τους σε άλλους επενδυτές. Με βάση τη συμφωνία Μετόχων, αν η Thrivest δεν καλύψει όλα τα δικαιώματα που της αναλογούν από μετοχές και τίτλους κτήσης (warrants), μπορεί να ανοίξει τον δρόμο σε άλλα ενδιαφερόμενα funds που θα «φλέρταραν» με την ιδέα. Άλλωστε, από τη Συμφωνία Μετόχων και μετά είναι ένθερμο το ενδιαφέρον νέων επενδυτών, που θα ήθελαν ένα «κομματάκι» από τα δικαιώματα της Thrivest.
Θα θυμάστε ίσως τη δήλωση του Αλέξανδρου Εξάρχου, του ισχυρού άνδρα της Thrivest, που στο πλαίσιο του Economist στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο συζήτησης με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη, είχε πει ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η Συμφωνία Μετόχων, καθημερινά υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος από μεγάλα funds που θέλουν μελλοντικά να επενδύσουν στη νέα τράπεζα… Τώρα θα είναι funds από τον χώρο των κατασκευών, θα είναι Ταμεία Μηχανικών, θα είναι από τις ΗΠΑ… θα φανεί προσεχώς!
Δεν χόρτασε το ακροατήριο Ατζέμογλου…
Αίσθηση προκάλεσε στην τραπεζική αγορά η χθεσινή ομιλία του Ντάρον Ατζέμογλου, του Νομπελίστα Τουρκοαμερικανού οικονομολόγου, στο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist, η οποία διήρκεσε περίπου ένα εικοσάλεπτο, με τους παρισταμένους να μη θέλουν να τελειώσει… Μάλιστα, σε κάποιους έκανε εντύπωση το γεγονός ότι λόγω χρονικών καθυστερήσεων των προλαλησάντων, ο συντονιστής συνέστησε στον διακεκριμένο καθηγητή του ΜΙΤ να μην ξεπεράσει τα 20 λεπτά… Ο λόγος του πρέπει να μάγεψε το ακροατήριο, ειδικά όταν αναφέρθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα: το θέμα της γήρανσης του πληθυσμού, το οποίο έχουν θίξει κατά καιρούς οι Έλληνες τραπεζίτες και το έχουν αναδείξει μέσα από ενδελεχείς μελέτες για την υπογεννητικότητα.
Εν τω μεταξύ, δεν θα μπορούσε να μη συζητηθεί η χθεσινή σύμπτωση της ομιλίας Ατζέμογλου με την απονομή των Νόμπελ Οικονομίας 2024. Ο 57χρονος, αρμενικής καταγωγής οικονομολόγος έλαβε το Νόμπελ Οικονομίας 2024 για τη συγγραφή και την έρευνα του βιβλίου «Γιατί τα έθνη αποτυγχάνουν», που συνέγραψε μαζί με τον επίσης βραβευμένο Τζέιμς Ρόμπινσον, με τον τρίτο Νομπελίστα να είναι ο Σάιμον Τζόνσον.
Ουδέν νεώτερον, αλλά…
Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η πώληση της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS, που βρίσκεται υπό την ομπρέλα του ομίλου Quest. Η διοίκηση της Quest δεν έχει κρύψει ότι έχει δεχθεί και συζητεί προτάσεις εξαγοράς της θυγατρικής της ACS, η οποία έχει μερίδιο 24% στην εγχώρια αγορά ταχυμεταφορών, μ’ έναν κύκλο εργασιών της τάξης των 150 εκατ. ευρώ το 2023 και ΕΒΙΤDA 24,2 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, η Quest έχει επενδύσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ για το υπερσύγχρονο κέντρο διαλογής της ACS στο Αιγάλεω, ενώ έχει ανοιχτή ευρεία επενδυτική ατζέντα και για τις έξυπνες θυρίδες που στήνει η εταιρεία ταχυμεταφορών.
Μπορεί η επίσημη γραμμή του ομίλου του Θεόδωρου Φέσσα να είναι «ουδέν νεώτερον από το μέτωπο», διαψεύδοντας ότι υπάρχει συμφωνία με την DND, ωστόσο οι πληροφορίες της στήλης επιμένουν ότι το νέο deal είναι στα σκαριά και πως ο καιρός γαρ εγγύς και για δεύτερο mega deal του ομίλου, μετά τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση για την εξαγορά της Μπενρουμπή…
Έως το τέλος του έτους ξεκινά η ισραηλινή επένδυση στην Κύθνο
Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται ότι προχωρεί η «πεντάστερη» επένδυση του Ισραηλινού επιχειρηματία Άβραχαμ Ραβίντ στο ιστορικό ξενοδοχείο «Ξενία Κύθνου», με το όνομα «Genesis of The Royal Baths of Kythnos». Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αδειοδοτικές διαδικασίες για το έργο, ενώ αναμένεται ότι έως το τέλος του 2024 θα ξεκινήσουν επισήμως οι μπουλντόζες στο οικόπεδο. Οι εργασίες χωρίζονται σε δύο φάσεις, τις οποίες θα αναλάβουν να υλοποιήσουν δύο διαφορετικές εταιρείες. Η πρώτη φάση του έργου αφορά την ανακατασκευή των διατηρητέων κτιρίων και η δεύτερη τη δημιουργία των νέων υποδομών. Η επένδυση θα ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας και το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει στα 30 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση στο εμβληματικό ακίνητο της Κύθνου, το οποίο ρήμαζε για χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες αξιοποίησής του, προβλέπει την πλήρη αναβίωση του ιστορικού ξενοδοχείου «Ξενία», που βρίσκεται στο ακίνητο. Ακόμη, τη δημιουργία ενός ανοιχτού δημόσιου πάρκου, αλλά και την ανέγερση πολυτελών κατοικιών, καθώς ο επιχειρηματίας Άβραχαμ Ραβίντ έχει αγοράσει πίσω από το Ξενία ένα ακόμη οικόπεδο, συνολικής έκτασης περί τα 14 στρέμματα. Στα σχέδια του επενδυτή είναι επίσης να ανακατασκευάσει πλήρως την υφιστάμενη μαρίνα, που θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Λουτρών που υπάρχουν στην έκταση.
Αναδρομικά στα Βαρέα και Ανθυγιεινά από το 2012 οι λιμενεργάτες
Θέμα ημερών είναι η πλήρης ένταξη των λιμενεργατών της προβλήτας 2 και 3 του Λιμένος Πειραιώς, καθώς η εταιρεία ανέλαβε πρωτοβουλία, μετά την απόφαση του ΣτΕ, να λύσει οριστικά το θέμα, σε συνεννόηση με τις τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου, ώστε οι εργαζόμενοι να ασφαλιστούν από το 2012 και όχι από το 2018. Η απόφαση του ΣτΕ ουσιαστικά δικαιώνει τους εργαζόμενους, αναφέροντας στο σκεπτικό της ότι λόγω των συνθηκών εργασίας οι εργαζόμενοι στους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες 2 και 3 του Λιμένος Πειραιώς θα έπρεπε να έχουν υπαχθεί στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών (ΒΑΕ) από το 2012 και όχι από το 2018, που τους ενσωμάτωσε ο ΕΦΚΑ.
Με βάση την εκκρεμότητα αυτήν, θα μπορούσαν εργαζόμενοι, αν και είχαν συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια, να συνταξιοδοτηθούν 5 χρόνια νωρίτερα. Η υπαγωγή στα ΒΑΕ θα καταργήσει τα εμπόδια για την πρόωρη συνταξιοδότηση των περίπου 600 λιμενεργατών, εντάσσοντάς τους στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους με καθεστώς ΒΑΕ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει την παράτυπη ένταξη που πραγματοποιήθηκε μέσω της εγκυκλίου 46/2018 του ΕΦΚΑ και επιβεβαιώνει την ανάγκη να τηρείται η προβλεπόμενη, νόμιμη διαδικασία, όπως ακριβώς υποστήριζαν από την αρχή.
«Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τη δέσμευσή μας για διαφάνεια, δικαιοσύνη και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων μας. Είμαστε ήδη σε αναμονή για τις απαραίτητες διευκρινίσεις που αφορούν τη διαδικασία υποβολής των ενσήμων και την τακτοποίηση των σχετικών οφειλών. Σε αυτό το πλαίσιο, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους εργαζομένους ότι η DPort θα φροντίσει ώστε να μην υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση για το παρελθόν», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Πάνω από 80% υποχωρούν οι μετοχές από τα υψηλά του 2024
Ξεπερνά ακόμα και το 80% η απόσταση των μετοχών φέτος από τα υψηλά τους, γεγονός που εξηγεί έναν από τους λόγους που η αγορά παραδέρνει μεταξύ των 1.400-1.450 μονάδων και με πτήσεις χαμηλότερα, στις 1.320 μονάδες, όταν η διεθνής συγκυρία δείχνει επιβαρυμένη (π.χ. πόλεμος στη Μέση Ανατολή). Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί οι επενδυτές και με τους ξένους σταθερά πωλητές από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, με εκροές άνω των 440 εκατ. ευρώ, όπως αποκάλυψε πρόσφατα το powergame.gr, η αγορά ψάχνει να βρει το βήμα της μετά τα placements τόσο στις τράπεζες, όσο και από τους βασικούς μετόχους. Η κόπωση της αγοράς ήταν εμφανής την εβδομάδα που πέρασε, λόγω των συνεχών και απαιτητικών εταιρικών πράξεων διάθεσης μετοχικών ποσοστών. Μέσα σε λιγότερο από 15 ημέρες αντλήθηκε από την αγορά σε μετοχές σχεδόν 1 δισ. ευρώ και 750 εκατ. ευρώ σε ομολογιακές εκδόσεις. Οι διαθέσεις μετοχών, οι νέες εισαγωγές μετοχών και εταιρικών ομολόγων και οι αυξήσεις κεφαλαίου φέτος έχουν «τραβήξει» από εγχώριους και ξένους κωδικούς μέσα στο 2024 συνολικά κεφάλαια ύψους 4,2 δισ. ευρώ, καθιστώντας εξαιρετικά ευάλωτη την εγχώρια αγορά στη διαχείριση όλων αυτών των εταιρικών πράξεων.
Έρχονται κι άλλες ομολογιακές εκδόσεις
Και όχι μόνο αυτό, αλλά μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αναμένεται να συνεχιστούν οι ομολογιακές εκδόσεις από τις τράπεζες. Όλες αυτές οι εταιρικές πράξεις, καθώς και εκείνες που ακολουθούν, δυσκολεύουν τον βηματισμό της αγοράς, η οποία δείχνει αποκομμένη από την τάση των ξένων αγορών, σημειώνει σε σημείωμά της η Beta Χρηματιστηριακή.
Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους και η διαχειριστική τακτική θα γίνει πιο επιλεκτική από τη θεσμική επενδυτική κοινότητα, οι σημαντικές εισροές που αναμένει η εγχώρια αγορά προέρχονται κυρίως από την ολοκλήρωση της συναλλαγής της Τέρνα Ενεργειακή και τα προμερίσματα κάποιων εισηγμένων εταιρειών. Ενδεικτικές ως προς αυτό είναι οι συνεχείς μικρές, αλλά σταθερές εκροές από τα μετοχικά αμοιβαία εσωτερικού και η εικόνα καθαρών εκροών από τους αλλοδαπούς κωδικούς για πέντε συνεχόμενους μήνες. Επιπλέον, η μεταβατική φάση στην οποία είναι το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν δίνει κάποιο ισχυρό σινιάλο σε νέους επενδυτές, οι οποίοι αναμένουν την ολοκλήρωση της ταξινόμησης στην ανεπτυγμένη κατηγορία. Σχεδόν 22 χιλιάδες κωδικοί δραστηριοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο.
Πάνω από 50 τίτλοι έχουν απώλειες άνω του 20% από τα υψηλά που έχουν γράψει. Άνω του 50% χάνουν ΒΙΣ, Προοδευτική, Οίκος Σπύρου και Ακρίτας. Η Ικτίνος έχει απώλειες 51%, η Κλ.Ναυπάκτου 45%, η Μινέρβα 45%, η Δομική Κρήτης 43%, η Βιοκαρπέτ 42%, η Κορδέλλου 39%, η Μedicon 39%, η Κυριακούλης 39%, η MIG 39% και η Frigoglass 38,4%. Η ΕΧΑΕ έχει απώλειες 25%, όπως και η Autohellas με την Aegean, τα ΕΛΠΕ 20%, η Quest 19,5%, η Alpha Bank 18,3%, η Jumbo 15% και η Eurobank 13%.
Ποιος θα πάει στη θέση του γενικού διευθυντή της Επ. Κεφαλαιαγοράς;
Προτίμησε τον ιδιωτικό τομέα και την πρόταση που της έγινε, γι’ αυτό αποχώρησε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η πρώην πια γενική διευθύντρια της εποπτικής Αρχής, κυρία Καλλιόπη Μπενετάτου. Αυτό αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, προσθέτοντας ακόμα ότι ουδείς αναλαμβάνει τη θέση της. Το κενό της κυρίας Μπενετάτου θα καλυφθεί από όποιον έχει δικαίωμα υπογραφής. Και αυτοί σίγουρα είναι η πρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς, κυρία Βασιλική Λαζαράκου, και οι αντιπρόεδροι, Αναστασία Στάμου και Μιχάλης Φέκκας. Εντός των επόμενων ημερών η Επ. Κεφαλαιαγοράς θα αποστείλει γράμμα στον υπουργό Οικονομικών για να προβεί στα δέοντα και την προκήρυξη της θέσης του γενικού διευθυντή.
Ο «δυνατός» Σεπτέμβρης του ελληνικού καλοκαιριού
Σε έναν από τους πιο δυνατούς μήνες της καλοκαιρινής σεζόν αναδεικνύεται ο Σεπτέμβριος, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Fraport Greece για την επιβατική κίνηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Έτσι, μετά την περσινή άνοδο κατά 15%, ο φετινός Σεπτέμβρης σημείωσε άνοδο κατά 3,7%, με το σύνολο των επιβατών να ανέρχεται σε 5,3 εκατ. -έναντι 5,1 εκατ. τον Σεπτέμβριο του 2023. Τη μεγαλύτερη αύξηση επιβατών παρουσίασαν τα αεροδρόμια Σκιάθου (+26%, στους 107.500 επιβάτες) και Μυτιλήνης (+19,6%, 72.400 επιβάτες), ενώ σε επίπεδο απόλυτου αριθμού επιβατών, ρεκόρ σημείωσαν η Ρόδος (+8%, στο 1,06 εκατ.), η Θεσσαλονίκη (+2,2%, 775.000) και η Κέρκυρα (+2,7%, 720.600). Το 9μηνο η αύξηση επιβατών κυμάνθηκε στο 5,9% και το σύνολο των επιβατών διαμορφώθηκε σε 30,9 εκατ. -έναντι 29,2 εκατ. το 9μηνο του 2023.
Μεγαλώνει η Καλλιμάνης υπό τον έλεγχο των Τούρκων
Η Dardanel Greece, διάδοχο σχήμα της Καλλιμάνης, μετά τη συμφωνία εξυγίανσης από την τουρκική Dardanel Onentas του Niyazi Onen ενισχύει το μέγεθός της. Από τζίρο που δεν ξεπερνούσε τα 3 εκατ. ευρώ το 2020, πέρυσι εμφάνισε κύκλο εργασιών 8,1 εκατ. ευρώ (έναντι 3,2 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση). Τα λειτουργικά κέρδη EBITDA ανήλθαν σε 2,4 εκατ. ευρώ, από 5,8 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (EBIT) της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε ζημίες 3,5 εκατ. ευρώ, από ζημίες 5,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, με αρνητικό καθαρό αποτέλεσμα, ήτοι ζημίες 3,7 εκατ. ευρώ, από κέρδη 5,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει εγγράψει αρνητική υπεραξία 7,2 εκατ. ευρώ από τη χρήση 2022, λόγω εξαγοράς περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της Γ. Καλλιμάνης ΑΕ.
Διαβάστε επίσης
Πετρέλαιο θέρμανσης: Σε χαμηλό δύο ετών η τιμή αγοράς
Στους Ατζέμογλου, Τζόνσον και Ρόμπινσον το Νόμπελ Οικονομίας 2024
Η Γερμανία χρειάζεται περισσότερα καλώδια και μετασχηματιστές