THEPOWERGAME
Η πολιτική της Nike στην Ελλάδα
-Προβληματισμός επικρατεί στην πλειοψηφία των εταιρειών λιανικής αθλητικών ειδών στην Ελλάδα καθώς η Nike δεν έχει ξεκαθαρίσει τι πολιτική θα ακολουθήσει για την περίπτωση τους την επόμενη ημέρα. Με βάση αυτά που έχουμε μάθει έως τώρα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι διεθνείς παίκτες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, όπως π.χ. η Intersport, καθώς αυτοί συνεχίσουν να πραγματοποιούν συμφωνίες σε κεντρικό επίπεδο.
-Προνομιακή μεταχείριση με βάση τις πληροφορίες της στήλης θα έχουν και τρεις μεγάλες ελληνικές αλυσίδες καθώς και κάποια μεγάλα τοπικά καταστήματα. Για όλους τους άλλους η ημερομηνία λήξης είναι η 31η Μαΐου του 2022. Με βάση τις πληροφορίες οι εταιρείες που θα διακόψουν συνεργασία θα έχουν πρόσβαση μόνο σε κάποια βασικά μοντέλα.
Το «τροφείο» των συνδικαλιστών και οι αντιδράσεις
-Μαθαίνω πως ο Γιώργος ο Αδαμίδης, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ που θα έβαζε γιγαντοοθόνες σε ολόκληρη την Ελλάδα κατά του Τσίπρα, αλλά τελικά πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ χαρούμενος τελευταία. Γιατί; Επειδή μετά από σκληρό αγώνα κατάφερε να λαμβάνουν και οι συνδικαλιστές το περίφημο «τροφείο», το αφορολόγητο ημερήσιο επίδομα που καθιέρωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και των θυγατρικών της.
-Μέχρι τώρα οι συνδικαλιστές εξαιρούνταν αφού, λόγω ιδιότητας, δεν εργάζονται. Τώρα υπάρχει πρόβλεψη πως θα λαμβάνουν και αυτοί το «τροφείο» και ας είναι μακριά από τη θέση εργασίας τους όπως ο κ. Αδαμίδης. Η απόφαση, ακούγεται πως έχει προκαλέσει αντιδράσεις από κάποιες ομάδες εργαζομένων σε ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ που εξαιρέθηκαν επειδή «πλαφονάρουν», φτάνουν δηλαδή τον ανώτατο μισθό ενός δημοσίου υπαλλήλου.
Στον αέρα οι έρευνες υδρογονανθράκων
-Με διπλωματικό τρόπο απάντησε, ο επικεφαλής των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης στη φημολογία που φέρνουν τον όμιλο να επιστρέφει στο ελληνικό δημόσιο τα δικαιώματα για την έρευνα κι εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα χερσαία «οικόπεδα» στις περιοχές «Άρτα – Πρέβεζα» και «Βορειοδυτική Πελοπόννησος». Όπως είπε, η διοίκηση προβληματίζεται από το γεγονός πως «αρκετές εταιρείες που ξεκίνησαν στην Ελλάδα έχουν αποχωρήσει ή σκέφτονται σοβαρά την αποχώρηση είτε για λόγους στρατηγικούς είτε για λόγους προοπτικών. Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε αυτό».
Υπενθυμίζεται πως η ισπανική Repsol αποχώρησε από τα χερσαία «οικόπεδα» ενώ η Edison πώλησε στην Energean. Ο ίδιος είπε πως «κοιτάζουμε τις δραστηριότητές μας ώστε να είμαστε πιο στοχευμένοι και εστιασμένοι και να συνάδει με το περιβαλλοντικό προφίλ που θέλουμε να έχουμε. Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση».
Η Νικολούλη και η φέτα
-Μάλλον θα πρέπει να επιληφθεί ειδικός ντετέκτιβ – ερευνητής για να εντοπίσει το πόρισμα για τη γνωστή υπόθεση με τη χρησιμοποίηση αγελαδινού γάλακτος στην παραγωγή φέτας που εξήχθη (και εντοπίστηκε) στη Γερμανία. Ενώ από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είχαν θέσει προθεσμία να έχει παραδοθεί το πόρισμα και να επιβληθούν ποινές έως το Πάσχα, τελειώνει και η εβδομάδα της Διακαινησίμου και… ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
-Φαίνεται, πάντως, ότι η υπόθεση θα έχει μακρά δικαστική ουρά. Από τη μία η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να χρησιμοποιεί (και να εξαντλεί) κάθε νόμιμο μέσο. Από την άλλη, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας ανακοίνωσε χθες ότι εφ’ όσον καθυστερήσει (κι άλλο) το πόρισμα, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας τα στοιχεία που έχει.