«Τα κίνητρα φοροαπαλλαγών που παρέχει η κυβέρνηση, μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, βρίσκουν τεράστιο ενδιαφέρον και απήχηση από τις επιχειρήσεις» δήλωσε ο Τάσος Γαϊτάνης, μιλώντας στα μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς. Ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας είπε μεταξύ άλλων πως «οι φορολογικές απαλλαγές για τις επιχειρήσεις που επενδύουν στην Έρευνα & Ανάπτυξη (Ε&Α) φτάνουν από 200% ως 315%».
Όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο γενικός γραμματέας, αποδεχόμενος πρόσκληση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά Δημήτρη Μαθιού, συμμετείχε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. και συζήτησε με τα μέλη του συνδέσμου για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της βιομηχανίας αλλά και το πώς η έρευνα και η ανάπτυξη μπορεί να ενισχύσει τον ρόλο της βιομηχανίας προς όφελος της οικονομίας της χώρας μας.
Ο κ. Γαϊτάνης, παρουσίασε και τις φορολογικές απαλλαγές που δικαιούνται οι επιχειρήσεις που επενδύουν σε έρευνα και ανάπτυξη. Όπως εξήγησε, μετά την ψήφιση του νέου νόμου, οι φορολογικές απαλλαγές φτάνουν από 200% ως 315%. Αυτό αφορά όλες τις επιχειρήσεις -μικρές, μεσαίες και μεγάλες-, ενώ οι δαπάνες που εκπίπτουν αφορούν από αποσβέσεις δαπανών εξοπλισμού, αγοράς εξειδικευμένων επιστημονικών προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέχρι και τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες όπως ενοίκια, λογαριασμούς, αλλά και αμοιβές προσωπικού.
«Οι ελληνικές επιχειρήσεις επιθυμούν όσο τίποτα να εκσυγχρονιστούν. Γνωρίζουν ότι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας είναι ουσιαστικά το κλειδί για τη βιωσιμότητα τους. Καταλαβαίνουν ότι η επένδυση στην έρευνα είναι βασική προϋπόθεση για να υπάρξει καινοτομία. Τα κίνητρα φοροαπαλλαγών που παρέχει η κυβέρνηση, μέσω της ΓΓΕΚ, βρίσκει τεράστιο ενδιαφέρον και απήχηση από τις επιχειρήσεις. Το τρίπτυχο έρευνα-καινοτομία-ανταγωνιστικότητα έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο Τάσος Γαϊτάνης.