THEPOWERGAME
Απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την πιλοτική εφαρμογή του νέου τρόπου καταβολής του επιδόματος ανεργίας, καθώς επισημαίνουν ότι είναι «αδύνατο» να συγκεντρωθεί ο νέος αριθμός ενσήμων που απαιτείται, ζήτησαν εκπρόσωποι του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ).
Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών υποστήριξαν ότι τα 175 ένσημα στο 14μηνο (χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες), που θέτει προϋπόθεση η ΚΥΑ για την ένταξη τους σε καθεστώς επιδότησης ανεργίας, είναι «πρακτικά αδύνατον να συγκεντρωθούν» από τα μέλη του συγκεκριμένου κλάδου, αλλά και από συμβασιούχους άλλων κλάδων, όπου οι συμβάσεις που συνάπτονται με τους εργοδότες είναι διαρκείας, ως επί το πλείστον, έξι έως οκτώ μηνών.
«Στον κλάδο μας αφορά περίπου 100.000 εργαζόμενους με συμβάσεις από το Σεπτέμβριο μέχρι το Μάιο, επομένως με τη νέα ΚΥΑ είναι πρακτικά αδύνατο να βγούμε κατά τους ενδιάμεσους μήνες στο ταμείο ανεργίας» είπε ο πρόεδρος του ΣΜΕΘ Κυριάκος Ανδρεώτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε παρουσία του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
«Θα χρειάζονται 9 με 10 μήνες σύμβαση για να έχεις το δικαίωμα και μόνο να υποβάλεις τα χαρτιά σου για ταμείο ανεργίας» είπε ο αντιπρόεδρος του ΣΜΕΘ Γιώργος Παπαγιάννης, ενώ τη στήριξη του ΕΚΘ εξέφρασε ο πρόεδρός του Χάρης Κυπριανίδης. «Εισάγει μια ανταποδοτική λογική, ενώ οι πόροι του ταμείου ανεργίας είναι λεφτά των εργαζομένων, που προορίζονται για τους ανέργους συναδέλφους τους. Ο κρατικός προϋπολογισμός από το ταμείο ανεργίας δεν επιβαρύνεται ούτε κατά ένα ευρώ» τόνισε.
Διαβάστε επίσης
Σαρώνουν τα ισπανικά brands στην ελληνική αγορά ένδυσης