Την Τρίτη 8 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση της Autohellas, προκειμένου οι μέτοχοι να εγκρίνουν τη διάθεση ετήσιων κερδών, τη διανομή αποθεματικών από μερίσματα θυγατρικών και συμμετοχών της εταιρείας και τη διάθεση μετοχών (Stock Awards). Η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου με συμμετοχή των μετόχων από απόσταση είτε σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε μέσω επιστολικής ψήφου και χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων στον τόπο διεξαγωγής της.
Η πρόσκληση των μετόχων της Autohellas
Σύμφωνα με τον Ν. 4548/2018, όπως ισχύει, καθώς και το άρθρο 10 παρ. 3 και 4 του Καταστατικού της Εταιρείας και μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 18.3.2025 καλούνται οι μέτοχοι της Εταιρείας σε Τακτική Γενική Συνέλευση την 8 Απριλίου 2025, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00, η οποία θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου με συμμετοχή των μετόχων από απόσταση είτε σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε μέσω επιστολικής ψήφου και χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων στον τόπο διεξαγωγής της, σύμφωνα με το άρθρο 125 του Ν. 4548/2018 και το άρθρο 10 παρ.3 και 4 του Καταστατικού της Εταιρείας, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
Θέματα ημερήσιας διάταξης
- Έγκριση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 1.2024 – 31.12.2024, μετά της ενιαίας ετήσιας έκθεσης διαχείρισης και της έκθεσης ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών λογιστών.
- Έγκριση της συνολικής διαχείρισης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση 1.2024-31.12.2024. Απαλλαγή των ορκωτών ελεγκτών για τον έλεγχο της χρήσης 2024.
- Εκλογή ελεγκτικής εταιρείας για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 1.1.2025-31.12.2025 και καθορισμός της αμοιβής της.
- Εκλογή ελεγκτικής εταιρείας για την έκθεση διασφάλισης της υποβολής έκθεσης βιωσιμότητας για τη χρήση 01.01.2025 – 31.12.2025 και καθορισμός της αμοιβής της. Επικύρωση διορισμού ελεγκτικής εταιρείας για την έκθεση διασφάλισης της υποβολής έκθεσης βιωσιμότητας για τη χρήση 01.2024 – 31.12.2024 και έγκριση της αμοιβής της
- Έγκριση διάθεσης ετήσιων κερδών.
- Έγκριση διανομής αποθεματικών από μερίσματα θυγατρικών και συμμετοχών της Εταιρείας που εμπίπτουν στο άρθρο 48 ΚΦΕ.
- Δωρεάν διάθεση μετοχών (Stock Awards), σύμφωνα με το άρθρο 114 του Ν. 4548/2018. Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει τους ειδικότερους όρους της διάθεσης.
- Υποβολή προς συζήτηση και ψηφοφορία επί της έκθεσης αποδοχών του αρ. 112 του Ν. 4548/2018 για τη χρήση 2024.
- Χορήγηση άδειας σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε διευθυντές της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 98 του Ν. 4548/2018.
- Τροποποίηση άρθρου 2 του Καταστατικού της Εταιρείας.
- Υποβολή προς ενημέρωση της έκθεσης των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 5 του Ν. 4706/2020 και παρουσίαση αυτής προς τις και τους κκ. Μετόχους από τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
- Υποβολή προς ενημέρωση της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων της Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 1 στοιχ. θ΄ του Ν. 4449/2017 και παρουσίαση αυτής προς τις και τους κκ. Μετόχους από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου.
Σε περίπτωση που κατά την αρχική (ως ανωτέρω) συνεδρίαση δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό απαρτία και εξ’ αυτού του λόγου δεν καταστεί δυνατή η λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας θα συνέλθει σε επαναληπτική συνεδρίαση την 24 Απριλίου 2025, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 130 παρ. 2 του Ν. 4548/2018, όπως ισχύει. Σε περίπτωση τυχόν επαναληπτικής γενικής συνέλευσης, δεν θα πραγματοποιηθεί δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης, ενώ και αυτή θα συνεδριάσει εξ ολοκλήρου με συμμετοχή των μετόχων από απόσταση σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 3 του Καταστατικού είτε σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε μέσω επιστολικής ψήφου, χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων. Οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής των μετόχων στη γενική συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης ή επιστολικής ψήφου, παρέχονται παρακάτω.