Για την εξέλιξη των εξαγορών της ισπανικής Provisiona Iberia και της πορτογαλικής Serlusa Refrigerantes ενημέρωσε η Frigoglass. Όπως γνωστοποίησε, τα μέρη βρίσκονται εν μέσω της διαδικασίας οριστικοποίησης της απαραίτητης αποτίμησης, σύμφωνα με τον ελληνικό εταιρικό νόμο, καθώς και του μεγέθους της επερχόμενης αύξησης κεφαλαίου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συναλλαγές.
Η ανακοίνωση της Frigoglass
Σε συνέχεια των από 20 Σεπτεμβρίου 2024, 24 Σεπτεμβρίου 2024 και 31 Δεκεμβρίου 2024 ανακοινώσεών της, η Frigoglass Α.Β.Ε.Ε. (η «Εταιρεία») συνεχίζει να κάνει σημαντική πρόοδο αναφορικά με την οριστικοποίηση των απαραίτητων εγγράφων και την εκτέλεση των απαραίτητων ενεργειών για την υλοποίηση της σχεδιαζόμενης εξαγοράς (η «Συναλλαγή») των αλλοδαπών εταιρειών Provisiona Iberia, S.L. (η «Provisiona») και Serlusa Refrigerantes, LDA (η «Serlusa Refrigerantes» από κοινού με την Provisiona, οι «Εξαγοραζόμενες Εταιρείες»). Ο οικονομικός, νομικός και φορολογικός έλεγχος δέουσας επιμέλειας (due diligence) επί των Εξαγοραζόμενων Εταιρειών έχει ήδη ολοκληρωθεί ικανοποιητικά και τα μέρη βρίσκονται σήμερα στη διαδικασία οριστικοποίησης της απαραίτητης αποτίμησης, σύμφωνα με τον ελληνικό εταιρικό νόμο, και του μεγέθους της επερχόμενης αύξησης κεφαλαίου δια κάλυψης με εισφορά εις είδος προκειμένου να ολοκληρωθεί η Συναλλαγή.
Με βάση το ισχύον χρονοδιάγραμμα, η Εταιρεία αναμένει ότι η ολοκλήρωση της Συναλλαγής θα λάβει χώρα μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2025, υπό την επιφύλαξη εκπλήρωσης συγκεκριμένων αιρέσεων και απαραίτητων εγκρίσεων.
Εν όψει των ανωτέρω, ακολουθεί κατωτέρω αναθεωρημένο ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την υλοποίηση της Συναλλαγής: