Η επέκταση των συνεργασιών της CPI με μεγάλους οίκους του εξωτερικού, στους οποίους πλέον προστίθεται η Canon, και η συνέχιση της αναζήτησης λελογισμένων περιπτώσεων εξαγοράς βρίσκονται στην ατζέντα της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής. Χθες, στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης, η διοίκηση της εταιρείας, δια στόματος του CEO, Άρη Παπαθάνου, γνωστοποίησε ότι η εταιρεία εντάσσει στο ενεργητικό της μια νέα σημαντική συνεργασία με την Canon, η οποία -όπως εκτίμησε-μπορεί να αποφέρει έσοδα μέχρι και 2 εκατ. ευρώ εντός διετίας.
Παράλληλα, με την οργανική ανάπτυξη, πάντως, η CPI παραμένει, σύμφωνα με τη διοίκηση, προσανατολισμένη στο πλάνο των εξαγορών πλειοψηφικών ή και μειοψηφικών πακέτων, χωρίς, ωστόσο, επί του παρόντος οι σχετικές συζητήσεις να έχουν κάποιο έμπρακτο αποτέλεσμα.
Όπως τόνισε ο κ. Παπαθάνος, «πολλές φορές οι τιμές που ζητάνε οι εταιρείες προς εξαγορά έχουν ανέβει. Πρέπει να εξετάσουμε αν αξίζει τον κόπο να προχωρήσουμε σε κάποια κίνηση, η οποία στόχο έχει να ενισχυθεί όχι μόνο ο τζίρος αλλά και η κερδοφορία της εταιρείας». Αναφορικά δε με την έντονη φημολογία που προηγήθηκε και ήθελε την ίδια τη CPI να γίνεται στόχος εξαγοράς, η διοίκηση της εισηγμένης, αν και δήλωσε ανοιχτή σε συνομιλίες, ξεκαθάρισε, ότι προς ώρας δεν έχει υπάρξει κάποια προσέγγιση, με την όποια φημολογία να είναι ανυπόστατη.
Η Canon και το guidance για το 2025
Η νέα εμπορική συνεργασία, που ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, αφορά την επίσημη εισαγωγή και αντιπροσώπευση στην Ελλάδα προϊόντων της Canon, όπως b2b εκτυπωτικά, plotter, σκάνερ και λύσεις work flow, και έρχεται να υποστηρίξει τις κινήσεις της διοίκησης για οργανική ανάπτυξη.
Όπως εξήγησε η διοίκηση της CPI, η εταιρεία στοχεύει σε ισχυρή ανάπτυξη, στην οποία θα υποστηριχθεί, εκτός από τις εξαγορές, και από οργανική ανάπτυξη με την ανάληψη νέων έργων, τη διεύρυνση του φάσματος των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και την επέκτασή σε νέες προϊοντικές κατηγορίες σε συνεργασία με οίκους του εξωτερικού.
Η διοίκηση της εισηγμένης CPI προσβλέπει για το 2025 σε αύξηση των εσόδων της κατά 5%, ενώ ο τζίρος υπερέβη τις προβλέψεις της για τη χρήση 30/7/2023-1/6/2024 «κλείνοντας» στα 20,2 εκατ. ευρώ, με το guidance για το 2025-2026 να παραμένει στα επίπεδα των 25 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Canon, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της πληροφορικής, η CPI αποτελεί έναν από τους κορυφαίους διανομείς και αντιπροσώπους προϊόντων τεχνολογίας και υπηρεσιών στην Ελλάδα. Διαθέτοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών πανελλαδικά και εξειδικευμένη τεχνογνωσία, η CPI θα προσφέρει προηγμένες B2B λύσεις εκτύπωσης και ψηφιακής απεικόνισης της Canon, διασφαλίζοντας την άμεση και αξιόπιστη εξυπηρέτηση των πελατών.
Μέσα από τη συνεργασία αυτή, το δίκτυο συνεργατών της Canon θα έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί από την CPI τις επαγγελματικές λύσεις της Canon, όπως πολυμηχανήματα και εκτυπωτές για περιβάλλοντα γραφείου, Large Format Printers/Plotters, σαρωτές εγγράφων και πλατφόρμες λογισμικού για επιχειρήσεις, τα οποία προορίζονται για μεταπώληση. Παράλληλα, διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία ώστε να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις εκτύπωσης (Managed Print Services) σε εταιρίες του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.
Ακόμη, η CPI εκτός από τη διανομή των Canon B2B προϊόντων, αναλαμβάνει και την παροχή τεχνικής υποστήριξης με δυνατότητα κάλυψης σε πανελλαδικό επίπεδο για τις επαγγελματικές λύσεις της Canon. Η συνεργασία αυτή ενισχύει το δίκτυο συνεργατών της Canon στην ελληνική αγορά, με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών και την κάλυψη της αγοράς μέσα από ένα ισχυρό δίκτυο διανομής, μεταπώλησης και επίσημης τεχνικής υποστήριξης.
Μετασχηματισμού συνέχεια
Το management της CPI επέμεινε χθες, κατά τη γενική συνέλευση, στις επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό, στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας και στην ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της, ενέργειες που έχουν στόχο τη βελτίωση του αποτυπώματος της εταιρείας στο περιβάλλον και στην κοινωνία, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αύξηση της αποτελεσματικότητας.
«Πραγματοποιούμε μεγάλη επένδυση στον μετασχηματισμό του οργανισμού σε θέματα κουλτούρας, ψηφιοποίησης διαδικασιών και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας μας. Πιστεύω πως οι επενδύσεις που κάνουμε θα έχουν θετικό αντίκτυπο στα αποτελέσματά μας τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα» αναφέρει η διοίκηση της CPI.