THEPOWERGAME
O διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Amundi, η οποία ελέγχεται από τον γαλλικό δανειστή Credit Agricole SA, ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον έλεγχο της Allianz Global Investors, της διαχειρίστριας περιουσιακών στοιχείων της Allianz SE, καθώς η γαλλική εταιρεία αναζητά συμφωνίες εν μέσω της ενοποίησης του κλάδου, δήλωσαν πηγές που επικαλείται το Bloomberg.
Ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων της Ευρώπης διεξάγει συνομιλίες με τον γερμανικό ασφαλιστικό γίγαντα εδώ και αρκετούς μήνες σχετικά με μια συμφωνία για την AGI, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Οι πιθανές δομές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μια πλήρη εξαγορά από την Amundi ή έναν συνδυασμό με την AGI που θα άφηνε στην Allianz ένα σημαντικό μερίδιο, πρόσθεσαν.
Η Allianz Global Investors διέθετε 555 δισ. ευρώ (584 δισ. δολάρια) περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Ενώ οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει σε διάφορες περιόδους και υπάρχει προοπτική συμφωνίας πριν από τα ετήσια αποτελέσματα τον Φεβρουάριο, η πολυπλοκότητα κάθε συναλλαγής σημαίνει ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα οδηγήσουν σε συμφωνία, είπαν.
Amundi και Allianz εξετάζουν τη δημιουργία κοινοπραξίας
Μια πιθανή δομή που έχει συζητηθεί θα περιλάμβανε αρχικά τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας, ενδεχομένως ως πρώτο βήμα προς μεγαλύτερη ενσωμάτωση στη συνέχεια, ανέφεραν οι πηγές.
Η Amundi και η Allianz συνεργάζονται και οι δύο με συμβούλους καθώς η καθεμία διερευνά διαφορετικές συναλλαγές διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ανέφεραν οι άνθρωποι. Η Allianz με έδρα το Μόναχο έχει επίσης πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συζητήσεις με την Deutsche Bank AG σχετικά με έναν πιθανό συνδυασμό με το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας DWS Group, ανέφεραν οι άνθρωποι.
Το Reuters και το Bloomberg ανέφεραν τον Οκτώβριο ότι η Allianz εξετάζει επιλογές για τη μονάδα AGI. Οι σκέψεις σε πρώιμο στάδιο θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν δεσμούς και συνεργασίες, ανέφεραν τα δημοσιεύματα.
Η σύναψη συμφωνιών στον ευρωπαϊκό κλάδο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τότε που η BNP Paribas SA ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος τα σχέδιά της για την εξαγορά του κλάδου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της AXA SA. Η Assicurazioni Generali SpA εξετάζει το ενδεχόμενο σύνδεσης της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με τη Natixis Investment Managers, δήλωσαν άτομα με γνώση του θέματος το Νοέμβριο. Η ιταλική Banco BPM SpA υπέβαλε επίσης προσφορά εξαγοράς τον περασμένο μήνα για την εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Anima Holding SpA, η οποία διακόπηκε όταν η UniCredit SpA υπέβαλε προσφορά για την Banco BPM.
Η αύξηση του κόστους και η πίεση στις αμοιβές ωθούν τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να αναζητήσουν περαιτέρω κλίμακα. Πολλοί από τους μεγαλύτερους παίκτες στην Ευρώπη εξακολουθούν να ανήκουν σε τράπεζες ή ασφαλιστικές εταιρείες και συχνά δεν έχουν την κλίμακα για να ανταγωνιστούν τους αμερικανικούς οίκους κεφαλαίων και τις εταιρείες εναλλακτικών επενδύσεων που έχουν γνωρίσει αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.
Οι τράπεζες επιδιώκουν να διπλασιάσουν τις δραστηριότητές τους στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, καθώς αναζητούν νέες πηγές εσόδων σε μια εποχή που τα επιτόκια πέφτουν. Μια λογιστική ιδιορρυθμία γνωστή ως δανικός συμβιβασμός βοηθά επίσης τις συμφωνίες. Ένας κανονισμός που χρονολογείται από την προεδρία της Δανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2012 επιτρέπει στις τράπεζες να αποκτούν κεφαλαιακό πλεονέκτημα όταν αποκτούν μη τράπεζες, όπως ασφαλιστικές εταιρείες.
Πρωταθλητής του ευρωπαϊκού κλάδου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων η Amundi
Η Amundi, είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής του ευρωπαϊκού κλάδου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και εποπτεύει περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία είναι γνωστή για τη στρατηγική εξαγορών της και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από δώδεκα αγορές την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.
Οι ρίζες της AGI ανάγονται στο 1998, όταν η Allianz αποφάσισε να δημιουργήσει μια ειδική επιχείρηση διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Άρχισε να την αναπτύσσει μέσω μιας σειράς εξαγορών, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς της Nicholas-Applegate Capital Management στις ΗΠΑ και της απορρόφησης της Dresdner Asset Management στην Ευρώπη. Μέχρι το 2011, οι διάφορες μονάδες ενσωματώθηκαν για να σχηματίσουν την AGI, ενώ η Pimco, η οποία ανήκει επίσης στην Allianz, παρέμεινε αυτόνομη εταιρεία.
Διαβάστε επίσης
Ο Αντετοκούνμπο και η “συμμαχία” με Ηλία Γεωργιάδη στο κρασί
Septona: Μπαίνει στον ανταγωνισμό με pampers και babylino
ΔΕΣΦΑ: Αρχές Ιανουαρίου το Market Test για τα slots της Ρεβυθούσας μετά το 2030