THEPOWERGAME
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για τον οίκο μόδας Dolce & Gabbana να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, καθώς αναμένεται να αναζητήσει έναν επενδυτή μειοψηφίας στο εγγύς μέλλον, ανέφεραν στο Reuters πέντε χρηματοοικονομικές και βιομηχανικές πηγές.
Νωρίτερα τον Ιούλιο μιλώντας στην Corriere della Sera ο διευθύνων σύμβουλος, Αλφόνσο Ντόλτσε, εξήγησε ότι και οι δύο επιλογές ήταν υπό εξέταση. Ωστόσο σύμφωνα με τις πηγές ο οικογενειακός όμιλος δεν είναι έτοιμος για εισαγωγή στο χρηματιστήριο, καθώς αντιμετωπίζει δύσκολες συνθήκες αγοράς και επικεντρώνεται στην ενοποίηση της επιχείρησης.
Ένας επενδυτής θα μπορούσε να βοηθήσει στην παροχή νέων πόρων και στην ανανέωση της επιχείρησης, είπαν δύο πηγές, χωρίς να αποκλείεται ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε εισαγωγή στο χρηματιστήριο στο μακρινό μέλλον. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και η Dolce & Gabbana δεν έχει προσλάβει σύμβουλο για να διερευνήσει μια πιθανή εισαγωγή ή πώληση μεριδίων, ανέφεραν οι πηγές στο Reuters. Οι Dolce & Gabbana αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Πολλές ανεξάρτητες ιταλικές εταιρείες πολυτελείας αντιμετωπίζουν ζητήματα διαδοχής σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά, οδηγώντας οίκους μόδας όπως οι Missoni και Etro να έλθουν σε συμφωνίες με χρηματοοικονομικούς επενδυτές.
Η Dolce & Gabbana ίδρυσε μια νέα εταιρεία πριν από δύο χρόνια για να διαχειριστεί τις δραστηριότητες ομορφιάς της, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης, παραγωγής και πώλησης αρωμάτων και καλλυντικών, τον πρώτο ιταλικό οίκο πολυτελείας που έκανε μια τέτοια κίνηση. Η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης δύσκολες συνθήκες συναλλαγών που επηρεάζουν ολόκληρη τη βιομηχανία ειδών πολυτελείας. Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές LVMH και Kering υπολείπονταν των προσδοκιών της αγοράς το τελευταίο τρίμηνο.
Η Dolce & Gabbana ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 17% σε 1,9 δισ. ευρώ το έτος έως το τέλος Μαρτίου. Δεν αποκάλυψε την κερδοφορία της.
Διαβάστε επίσης
Dua Lipa: Στον δρόμο των πλουσιότερων celebrities της Βρετανίας
Κίνα: Η κρίση των ακινήτων και οι συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία
Κυριαρχία των ΑΠΕ στην Ελλάδα τον Ιούνιο, ρεκόρ στην ΕΕ το α’ εξάμηνο του 2024