THEPOWERGAME
Αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν αναστείλει τις πτήσεις τους προς το κύριο διεθνές αεροδρόμιο του Λιβάνου, καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Μεταξύ αυτών και η ελληνική Aegean, που κατόπιν επικοινωνίας που έκανε το powergame.gr, ενημέρωσε ότι ακύρωσε μία πτήση την Κυριακή, ενώ δεν έχουν λάβει απόφαση για τη σημερινή που είναι αργά το βράδυ. «Αξιολογούμε και προχωράμε», δηλώνει η εταιρεία.
Η γερμανική Lufthansa, μαζί με τις μονάδες της Swiss International και Eurowings, ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τις πτήσεις από και προς τη Βηρυτό μέχρι τις 6 Αυγούστου. Η Qatar Airways θα προσαρμόσει το πρόγραμμά της για να διασφαλίσει ότι όλες οι πτήσεις προς τον Λίβανο θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Politico και η Ethiopian Air ακύρωσαν επίσης πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στη Βηρυτό την Κυριακή και τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το Flightradar24, και η τουρκική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους SunExpress αλλά και η AJet ακύρωσαν πτήσεις προς τον Λίβανο.
Ο αερομεταφορέας του Λιβάνου Middle East Airlines αναπρογραμμάτισε ορισμένες πτήσεις την Κυριακή και τη Δευτέρα, καθώς εξέτασε την κατανομή των ασφαλιστικών κινδύνων για τα αεροσκάφη εντός και εκτός της χώρας, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο X. Η Air France, όπως και η θυγατρική της Transavia France διέκοψαν τις πτήσεις προς τη Βηρυτό στις 29 και 30 Ιουλίου και δήλωσαν ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις.
Οι ενέργειες αυτές έρχονται καθώς υπάρχει διάχυτη η ανησυχία περί μιας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση με ρουκέτες στα Υψίπεδα του Γκολάν την Κυριακή, η οποία σκότωσε 12 παιδιά και εφήβους σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και κινδύνευσε να προκαλέσει την ολοκληρωτική σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ λέει ότι έχει αποδείξεις ότι η ρουκέτα που έπληξε την πόλη Majdal Shams εκτοξεύτηκε από τη Χεζμπολάχ, κάτι που η οργάνωση αρνείται. Μάλιστα, το Ισραήλ προειδοποίησε ότι η απάντηση προς τον Λίβανο θα είναι αποφασιστική, αλλά περιορισμένη.
Το ΥΠΕΞ έχει σταθμεύσει έναν αριθμό αεροσκαφών εκτός της χώρας στην Ιορδανία, την Τουρκία και την Κύπρο από τον Οκτώβριο, καθώς οι ασφαλιστές ανησυχούσαν για το ενδεχόμενο ενός ευρύτερου πολέμου στην περιοχή. Ως αποτέλεσμα των μετατοπίσεων, ο αερομεταφορέας έχει αναπροσαρμόσει τα δρομολόγια για να εξυπηρετήσει τη χαμηλότερη ζήτηση και τον μικρότερο στόλο που λειτουργεί.
Διαβάστε επίσης
Τι συμβαίνει τελικά με τον τουρισμό φέτος
Μέση Ανατολή: Φόβοι για ανάφλεξη, απειλές Ερντογάν για εισβολή
“Τρικυμία” στην Κύπρο για το Τερματικό LNG στο Βασιλικό