THEPOWERGAME
«Το μόνο τυρί που εμπιστεύομαι κι απολαμβάνω με τους δικούς μου ανθρώπους: Αμφιλοχίας Γη», ακούγεται η φωνή του Σάκη Ρουβά λίγο πριν εμφανιστούν στην οθόνη της τηλεόρασης η φέτα κι άλλα τέσσερα τυριά (γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο και τσαλαφούτι) της ομώνυμης εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε το 2008 με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Αγρινίου», που σήμερα αποτελεί τον κύριο μέτοχό της.
Η εταιρεία «τρέχει» αυτές τις ημέρες καμπάνια προωθώντας τα τυριά της, που διατίθενται αποκλειστικά στο δίκτυο της ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο να δώσει στον καταναλωτή μία μικρή «γεύση» της προέλευσης τους, με σκηνικό την εύφορη γη της Αμφιλοχίας και πλάνα από όλα τα στάδια παραγωγής και επεξεργασίας τους.
Μέσω του σποτ προβάλλεται όλη η διαδικασία παραγωγής των τυριών, η οποία έχει τις βάσεις της σε εκείνους που κατοικούν στην περιοχή της Αμφιλοχίας και ασχολούνται με τον κλάδο της τυροκομίας ευρύτερα: τους ανθρώπους που καλλιεργούν τη γη, τους ανθρώπους που εκτρέφουν τα ζώα, αλλά και τους ανθρώπους που εργάζονται ως τυροκόμοι και τεχνικοί τροφίμων στο εργοστάσιο της Αμφιλοχίας Γη.
Για τους λάτρεις των τυριών
«Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την παράδοσή μας, να την εμπλουτίσουμε, να αναδείξουμε τους κρυμμένους θησαυρούς της Αμφιλοχίας αξιοποιώντας, τον κτηνοτροφικό τομέα του νομού, επισημαίνουν στο powergame.gr από το τμήμα επικοινωνίας και μάρκετινγκ της «Αμφιλοχίας Γη» και εξηγούν ότι η καμπάνια απευθύνεται κυρίως «στους λάτρεις των τυριών! Σε όλους εκείνους που δεν θέλουν να λείπει το τυρί από το τραπέζι τους, παράλληλα με όλους εκείνους που ακόμη αναζητούν ένα ιδιαίτερο, αυθεντικό και αξιόπιστο προϊόν υψηλής ποιότητας από αγνές πρώτες ύλες».
Όσον αφορά στην επιλογή του πασίγνωστου σταρ αναφέρουν: «Ο στόχος της φετινής μας καμπάνιας δεν είναι άλλος από το να γνωρίσουν τα προϊόντα μας όλο και περισσότεροι καταναλωτές. Ορμώμενοι λοιπόν από αυτό το στόχο, η επιλογή του κύριου Ρουβά ήταν η μοναδική που θα μπορούσαμε να έχουμε, αναγνωρίζοντας τη δυναμική της προσωπικότητας του παράλληλα με το ενδιαφέρον του στον πρωτογενή τομέα και την περιοχή».
Τα χαρακτηριστικά των τυριών:
- Φέτα: Φρέσκο μαλακό τυρί, με κοκκώδη έως κρεμώδη επιφάνεια, ξινή ή υπόξινη ευχάριστη πλούσια γεύση και χαμηλά λιπαρά. Έχει ιδιαίτερη απαλή επίγευση που οφείλεται στο αιγοπρόβειο γάλα.
- Γραβιέρα: Είναι σκληρό τυρί, υποκίτρινο, με σκληρή επιδερμίδα, με ευχάριστη γεύση και πλούσιο άρωμα. Η γραβιέρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με αιγοπρόβειο γάλα.
- Τσαλαφούτι: Μαλακό τυρί, με κρεμώδη επιφάνεια, με υπόξινη γεύση και χαμηλά λιπαρά. Έχει ιδιαίτερη απαλή επίγευση που οφείλεται στο αιγοπρόβειο και κατσικίσιο γάλα.
- Πεκορίνο: Σκληρό τυρί, υπόλευκο έως υποκίτρινο, με σκληρή επιδερμίδα και συμπαγή δομή. Έχειπικάντικη και δριμεία γεύση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό άρωμα και παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα.
- Κεφαλογραβιέρα: Σκληρό τυρί, υποκίτρινο, με λεπτή επιδερμίδα και συμπαγή δομή. Έχει ευχάριστη υφάλμυρη γεύση με έντονο άρωμα και παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα.
Επεξεργάζεται 150 τόνους γάλακτος ημερησίως από 450 κτηνοτρόφους
H εταιρία Αμφιλοχίας Γη ιδρύθηκε το 2008 με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Αγρινίου», που λειτουργεί από το 1930 και σήμερα αποτελεί τον κύριο μέτοχο της εταιρείας. Η εταιρεία σε αυτή τη μορφή παράγει προϊόντα από το 2017, σε ένα σύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος, 4.500 τ. μ. σε οικόπεδο 20 στρεμμάτων στην Κεχρινιά Αμφιλοχίας, μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η παραγωγική της δυνατότητα ανέρχεται σε 150 τόνους γάλακτος ημερησίως, το οποίο προέρχεται από 450 επιλεγμένους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας. Σε ετήσια βάση η παραγωγή της μπορεί να φτάσει τους 6.500 τόνους φέτα και τους 1.500 τόνους γραβιέρα.