THEPOWERGAME
Η Siemens ανακοίνωσε την Πέμπτη μείωση των κερδών της βιομηχανικής της επιχείρησης στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο και δήλωσε ότι το τμήμα αυτοματισμού της είχε επιβραδυνθεί.
Τα βιομηχανικά κέρδη τoυ γερμανικού τεχνολογικού κολοσσού ανήλθαν σε 2,51 δισ. ευρώ (2,73 δισ. δολάρια) το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, μειωμένα κατά 2% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Το ποσό ήταν επίσης χαμηλότερο από την πρόβλεψη των αναλυτών που συνέταξε η εταιρεία για 2,68 δισ. ευρώ, την οποία ανέφερε το Reuters.
Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 2,2 δισ. ευρώ το τρίμηνο έως το τέλος Μαρτίου, μειωμένα κατά 38% σε ετήσια βάση, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1% στα 19,16 δισ. ευρώ.
Οι μετοχές της Siemens σημείωναν τελευταία πτώση 1,88% στις 8:18 ώρα Λονδίνου την Πέμπτη.
Η Siemens επικεντρώνεται στον αυτοματισμό και την ψηφιοποίηση και παράγει τεχνολογία για διάφορους τομείς, όπως οι μεταφορές και η υγειονομική περίθαλψη.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το τμήμα αυτοματισμού της, το οποίο αποτελεί μέρος των ψηφιακών βιομηχανιών της, σημείωσε έντονη πτώση.
«Βλέπουμε μια μείωση της τάξης του μείον 20%. Ωστόσο, πρέπει να το δείτε αυτό στο πλαίσιο ενός προηγούμενου τριμήνου ρεκόρ και βλέπετε ακόμα μια αδυναμία στην κινεζική αγορά, οπότε συνολικά δεν υπάρχουν διαρθρωτικοί λόγοι γι’ αυτό”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Ρόλαντ Μπους (Roland Busch_ στην Annette Weisbach του CNBC την Πέμπτη.
Το τρίμηνο ήταν συνολικά «σταθερό», δήλωσε ο Μπους. «Η ζήτηση για τα προϊόντα μας είναι ισχυρή και οι μοχλοί ανάπτυξής μας, η ψηφιοποίηση και η βιωσιμότητα είναι πλήρως ανέπαφοι».
Ο Busch δήλωσε ότι υπήρξε μια «τεράστια αύξηση» της ζήτησης για αυτοματισμούς τα τελευταία χρόνια, η οποία οδήγησε σε αύξηση των αποθεμάτων. Η μείωσή τους τώρα απαιτεί κάποιο χρόνο και προκαλεί «απομάκρυνση των αποθεμάτων», είπε.
«Χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο επειδή η ζήτηση δεν είναι τόσο υψηλή και μειώνουμε το απόθεμα καθώς προχωράμε», πρόσθεσε ο Μπους
Η χαμηλότερη ζήτηση στην Κίνα οφείλεται στην ασθενέστερη ιδιωτική κατανάλωση, στις εξαγωγές που δεν επιταχύνονται και στις λιγότερες άμεσες επενδύσεις στη χώρα, είπε – αλλά δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι η Κίνα θα επανέλθει τελικά.
Διαβάστε επίσης:
Lamda: Σύμβαση με CGS για σχολείο στο Ελληνικό
RWE: Συμφωνία με Hitachi Energy για υπεράκτια αιολικά