THEPOWERGAME
Μετά την απόφαση Βρετανού δικαστή να διατάξει την εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου της ιταλικής εταιρείας εσωρούχων πολυτελείας La Perla, ιταλικό δικαστήριο επιχειρεί τη ματαίωση της πώλησης της εταιρείας.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τα τοπικά συνδικάτα, το δικαστήριο της Μπολόνιας αποφάσισε την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων της La Perla Global Management Ltd. με έδρα το Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένης της πολύτιμης επωνυμίας της
Τον Νοέμβριο, ένας δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Λονδίνο διέλυσε τη La Perla Global Management καθώς ο όμιλος αντιμετώπισε απλήρωτο φόρο 2,8 εκατομμυρίων λιρών (3,6 εκατομμύρια δολάρια) και αίτηση από τις φορολογικές αρχές.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Νοέμβριο, διατάχθηκε από Βρετανό ανώτατο δικαστή η διάλυση της La Perla Global Management, έπειτα από διαπίστωση πως ο ιταλικός όμιλος βρέθηκε αντιμέτωπος με απλήρωτους φόρους, ύψους 2,8 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών
Η La Perla ανήκει μέσω του επενδυτικού σχήματος Tennor Holding BV στον Γερμανό επιχειρηματία Lars Windhorst. Ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας βρισκόταν στο επίκεντρο μιας καταιγίδας που οδήγησε το επενδυτικό ταμείο H2O AM LLP να χάνει δισεκατομμύρια ευρώ έπειτα από κύμα ρευστοποιήσεων λόγω ανησυχιών αναφορικά με τη συμμετοχή του του σε ανεπαρκή χρεόγραφα, που έχουν εκδοθεί από εταιρείες που συνδέονται με την Tennor. Έκτοτε, έχει εμπλακεί σε μια σειρά από άλλες δικαστικές διαμάχες.
Η La Perla έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο λιανικής, αλλά κατασκευάζει τα περισσότερα από τα high-end προϊόντα της στην Ιταλία. Τα συνδικάτα ζήτησαν να τεθεί η εταιρεία σε amministrazione straordinaria —ένα είδος αφερεγγυότητας, που ισχύει για μεγάλες εταιρείες που εποπτεύονται από την ιταλική κυβέρνηση— που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να παραμείνουν ζωντανές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξυγίανσης, σύμφωνα με τη Stefania Pisani, εκπρόσωπο του συνδικάτου, που μίλησε στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg. Μια ακρόαση για το εν λόγω αίτημα έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή, πρόσθεσε.
Το αίτημα για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων υποβλήθηκε από τα συνδικάτα, αφού ο εκκαθαριστής του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε στην ιταλική εταιρεία ότι επιθυμούσε να πωλήσει «το εμπορικό σήμα για να μεγιστοποιήσει την απόδοση για τους πιστωτές».
Η πολυτελής εταιρεία εσωρούχων πωλεί σουτιέν που μπορεί να κοστίζουν πολύ πάνω από 300 λίρες, καθώς και άλλα είδη, όπως νυχτικά, πιτζάμες και μεσοφόρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.